Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Malutki pod lasem 21:26, 15 lut 2017

Do góry
Natka, dzisiaj było piękne słoneczko, ale jakoś nie widzę, żeby się dużo stopiło

Ewo, to moja stipa w donicach na schodach Fajnie wyglądała, zdjęcia tego nie oddają

Justyna, tylko problem w tym, że ja nie lubię zimy

Agnieszka, no właśnie Niech już przyjdzie

Kamila,
ten śnieg, to powinien u Ciebie być

Aniu,
łazienka się robi

Mirella, zazdroszczę wiosny

Ewa, śniegu dużo, ale on też już taki twardy, zlodowaciały. Masakra jakaś...

Małgosia, jak ja Cię rozumiem
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:59, 15 lut 2017

Do góry
a tak wyglada dzisiaj stipa, siana razem z rozplenica
8 lub 9.02

Ogród Mirelli 19:17, 15 lut 2017

Do góry
Mirelka - u Ciebie to już wiosna pełną gębą - i w domu i na dworze Naprawdę niesamowicie duże już masz te krokusy. Hiacynty - tradycyjnie już wiosnę u Ciebie przywołują
Jak tam stipa? Przezimowało coś?
Sezon 2017 u Hanusi 19:09, 15 lut 2017

Do góry
Zgadza się Basieńko! A papieski papierzak, a ludzki to gówniak, niestety!

Na razie wyciągnęłam tylko nasiona na stół, jutro z rana będę się z ziemią mocować, dziś się ogrzewa.
A nie, znalazłam nasiona rozplenicy Rubrum, tak miałam zapisane, i wysiałam.
Wiem, że nie zimuje, ale, co szkodzi spraktykować? A może mi nie wzejdzie? Kłosek miałam z centrum ogrodniczego, chyba napis nie był zamieniony na doniczce? Ciekawe czy stipa przezimowała?
Innych traw nie sieję, Mam kostrzewę siną, carexy ptasie łapki i ice dance, i ze 3 miskanty, i rozplenicę. Dość.
Doświadczalnia bylinowo-różana 17:22, 15 lut 2017

Do góry
pawel_snopek napisał(a)

Ja zawsze w Lutym przycinam i sprzątam bo wtedy mam na to czas Stipa to ma do siebie że wypada Pod sekator poszły trzcinniki, śmiałki darniowe, molinie, miskanty, proso i rozplenice

Oki, będę ciąć
Doświadczalnia bylinowo-różana 17:15, 15 lut 2017

Do góry
Anda napisał(a)

Już wszystko poprzycinaleś? No to chyba też się za byliny wezmę w takim razie. Zawsze jakoś w marcu przycinalam, ale może rzeczywiscie już czas. Inne trawy też już? Stipa tenuissima mi chyba całkiem wymarzła, wszystko żółte.

Ja zawsze w Lutym przycinam i sprzątam bo wtedy mam na to czas Stipa to ma do siebie że wypada Pod sekator poszły trzcinniki, śmiałki darniowe, molinie, miskanty, proso i rozplenice
Doświadczalnia bylinowo-różana 16:47, 15 lut 2017

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Co do przycinania To ja już większość prac porządkowych mam zrobionych pozostało mi jeszcze troszkę liści wygrabić i czekam na bratki do donic Więc spokojnie możesz już trzcinniki przyciąć

Już wszystko poprzycinaleś? No to chyba też się za byliny wezmę w takim razie. Zawsze jakoś w marcu przycinalam, ale może rzeczywiscie już czas. Inne trawy też już? Stipa tenuissima mi chyba całkiem wymarzła, wszystko żółte.
Ogród Mirelli 14:32, 15 lut 2017

Do góry
Ooo ale stipa widzę całkiem całkiem po zimie. Może Ci się uda to połączenie z tulipanami.
Ogrodowy spektakl trwa ... 13:21, 15 lut 2017

Do góry
A ja już po pierwszych wysiewach jestem, stipa i dwie szałwie
Mireczko, wspaniałe wspomnienia, Ty i kilka jeszcze osób to taka stara ekipa O. Znacie się już dobrze, jak starzy przyjaciele.
Mój ogród pod lasem 10:26, 15 lut 2017

Do góry
malgol napisał(a)
Co prawda jeszcze mróz na zewnątrz, ale u mnie w domu już wiosna bo wykiełkowała stipa Nasionka od Moniki się sprawdziły
Nie chcą mi się zdjęcia załadować, ale pokaże ją jak zechcą
Zaczynam też myśleć o zrobieniu obelisków pod róże angielkie Graham Thomas.
Poradźcie jaki kształt powinien być ,żeby najlepiej wyeksponować krzak? Te piramidalne wąskie ,które najczęściej widziałam w niektórych wątkach chyba tylko do pnących róż się nadaja? Jakoś mojej , rozchylajacej się, wielkiej róży nie widze na takim obelisku..bo jak?

Moze nie wsadzaj jej w obelisk, tylko daj jej takie podpory jak na zdjeciu

https://therosejournal.files.wordpress.com/2011/10/graham-with-hole1.jpg
Mój ogród pod lasem 09:28, 15 lut 2017

Do góry
Co prawda jeszcze mróz na zewnątrz, ale u mnie w domu już wiosna bo wykiełkowała stipa Nasionka od Moniki się sprawdziły
Nie chcą mi się zdjęcia załadować, ale pokaże ją jak zechcą
Zaczynam też myśleć o zrobieniu obelisków pod róże angielkie Graham Thomas.
Poradźcie jaki kształt powinien być ,żeby najlepiej wyeksponować krzak? Te piramidalne wąskie ,które najczęściej widziałam w niektórych wątkach chyba tylko do pnących róż się nadaja? Jakoś mojej , rozchylajacej się, wielkiej róży nie widze na takim obelisku..bo jak?
Prawie - jak ogród 20:48, 14 lut 2017

Do góry
stipa...

lawenda...

proso...

amanogawy...

miskant...
Ogród wśród pól i wiatrów 20:28, 14 lut 2017

Do góry
jolka napisał(a)

Gosia - w kwestii jeżówek, ja nasionka po prostu rozrzuciłam pod płotem jesienią i lekko korą przykryłam. Nie robiłam żadnych ceregieli - żadnego doniczkowania/pikowania. Jakbyś miała deficyt - daj znać. Nie wiem jak w tym roku będzie, ale w ub miałam naprawdę full młodych siewek.

A szklarenka - zobaczymy. Na razie stoi w piwnicy w trzech kartonach

A kiedy pojawiają się siewki? Trochę na pewno się wysypało jesienią. Może się zasiały ? Tak pytam, aby w swojej skrupulatności w plewieniu wiosennym nie wyrwać je z ziemi (gdyby się pojawiły oczywiście)
Jeżówki to moja miłość od ubiegłego roku, więc póki co nie mam ich wiele (wręcz skromnie). Jako, że już jestem pewna swojego uczucia () więc wiem, że muszę ich mieć więcej. Niestety w naszych ogrodniczych było kiepsko z zaopatrzeniem . Jeżeli zatem będziesz miała "inwazję" jeżówek to ja chętnie się nimi zaopiekuję
Ciekawa jestem czy stipa od Ciebie przeżyje tą zimę?
Ogród na piasku i z wielkim murem 18:17, 14 lut 2017

Do góry
Za oknem trochę słoneczka, chociaż temperatura nie zachęca
Siewy nabrały rozmachu, skrzynki, pudełka, wszystko zapelnione i na stelażyk przy kuchennym oknie. Warunki dobre, bo światło i trochę pary z gotowania - to chyba roślinkom służy.
Posiana stipa, ostróżka, trawy przeróżne ...i jeszcze inne takie...
Do doniczek bez dna wsadzone cebule ismeny, niech zaczną wegetację i w maju do gruntu.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:47, 14 lut 2017
Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wklejam najpierw nowy artykuł, który wysmarowałam wczoraj z Kreską razem Ona chrapała, ja pisała

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/500-romantyczna-lawka-w-zacisznym-zakatku

Zapraszam do komentowania, szczególnie nowych bywalców Ogrodowiska, żeby wiedzieli że jest też strona główna, a ja będę wiedziała, że nie piszę tego sobie a muzom. A więc komentujcie, szczególnie Ci, którym ostatnio pomagam

Danuś ja właśnie mam temat na tapecie, ławka w planach, wprawdzie już plan tego miejsca zrobiony ale wciskam dodatkowo derenia kousa w nową rabatkę przy ławce. Jeszcze raz dziękuje za inspirację

Gardenarium napisał(a)
Stipa strasznie mnie rozbawiła jako fryzura. Wiało wtedy strasznie, mało głowy nie urwało, co widać. Jak tylko wychyliłam głowę znad samochodu, to włosy stanęły dęba.

Ja najpierw pomyślałam, że przez okno wyglądałaś jadąc autem.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:22, 14 lut 2017

Do góry
Stipa strasznie mnie rozbawiła jako fryzura. Wiało wtedy strasznie, mało głowy nie urwało, co widać. Jak tylko wychyliłam głowę znad samochodu, to włosy stanęły dęba.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:38, 14 lut 2017

Do góry
Fryzura czaderska! ..jak moja stipa w ogrodzie
Żywopłotki cisowe. 21:31, 12 lut 2017

Do góry
Komunikuję rozpoczęłam ogrodniczkowanie

Wysiane są:-
Lny nowozelandzkie Rubrum i wariegata.

Klip Dagga.

Laurencja.

Lepnica Naga 'Jack Flash'

Petunia i więcej jej siać nie będę bo tylko kilka maciupeńkich nasion.

Szałwia omączona

Heliotrop ogrodowy

Rudbekia Cherry Brandy

Dalia kołnierzykowa niska

Stipa

Carex bronze

werbena niska Rigida dobrze piszę?

Jeszcze mam żmijowiec wspaniały do wysiania ale brakuje mi pojemników.
Następne będą czekały na późniejszy termin.

Jeszcze rozplenica Purple Mayesty ale zdąży później wyrosnąć. za dużo już dziś poświęciłam czasu.

Teraz mam zająć się paznokciami zachciało mi się robić hybrydę. nosiłam 3 tygodnie bez odprysku. tylko odrosły puste miejsca od skórki, czas na zmywanie paz.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:25, 12 lut 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
dzisiaj posialam :

stipa
rozplenica purple majesty

papryka

i w krazkach torfowych
kilka szt szałwi
kilka szt pachnacego groszku
rozplenice karley rose
i na probe kilka nasionek ciemiernika

A ja jedynie posiałam seler korzeniowy.
U siebie na wątku wkleiłam zdjęcie kaliny Dawida w zimowej szacie.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/779-to-wlasnie-tu?page=342
Miejski azyl 13:52, 12 lut 2017

Do góry
Sima napisał(a)
A do tego Stipa Pony Tails (już mam kiełkujące nasionka w ilości 74), jeżmianka i szałwia omszona rossa. Wszystko na tle wyższych miskantow i tuj szmaragd.
Zakupiłam tez na ta rabatę klona palmowego i małe okrągłe oczko.
Spróbuje tez wprowadzić anemony - może sie uda w cieniu.

Mała poprawka: Jarzmianka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies