Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 22:53, 19 lut 2017

Zrobiłam dziś obchód po ogrodzie, śniegu jeszcze pełno, topi się bardzo powoli.

Wygląda na to, że stipa pod śniegiem przezimowała
AnnaCh 22:56, 19 lut 2017

Ładnie wyglądają Ice Dance (przynajmniej te, które wyszły spod śniegu, dużo jeszcze przykrytych ). Zaczynają też pokazywać czuprynki Tufciaki

Najbardziej się cieszę, bo moje graby sadzone w listopadzie z wielkim poświęceniem, w deszczu i z młotkiem w ręku, żyją Mają pączki
AnnaCh 22:57, 19 lut 2017

Gorzej z cisami Mam nadzieję, że tylko chorują, a na wiosnę się zbiorą. Te w warzywniaku jeszcze jakoś wyglądają, te w żywopłocie gorzej.
Toszka 23:02, 19 lut 2017

Cisy wywiało i przewiało. Przytniesz w razie czego i się zagęszczą
AnnaCh 23:14, 19 lut 2017

Toszka, lejesz miód na moje uszy Normalnie bym się zapłakała jakby wypadły, bo tyle pracy mnie to kosztowało... A jak są takie jakby suche kawałki, ale nie obsypują się, wyglądają, jakby nie miały słońca pod śniegiem i coś im się stało, to też poprzycinać? I kiedy je ciąć?
natka098 23:23, 19 lut 2017

Niektóre moje podobnie wyglądają. Może jeszcze się zmienią. Natomiast moje id wyglądają o wiele gorzej.
Toszka 02:32, 20 lut 2017

W połowie marca tniemy. Jeśli chcesz mieć ładny i gęsty żywopłot to trzeba pracowicie każdą gałązkę przyciąć, tak by się rozkrzewiła. Żmudna to będzie robota, ale opłacalna
Anda 09:02, 20 lut 2017

Aniu, Stipa pięknie się uchowała pod śniegiem. Moja przemarzła, śniegu miałam za mało.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AgataP 09:12, 20 lut 2017

Ania no tą stipą to wlałaś we mnie nadzieję, u mnie też była cała przysypana śniegiem... jak się odsłoni to zajrzę do niej może też wygląda tak ja Twoja
AnnaCh 09:18, 20 lut 2017

Natka, ID bardzo mnie zaskoczyły, myślałam, że pod hałdami śniegu nic z nich nie zostanie, a tu taka niespodzianka

Toszka, jaka tam żmudna robota Prace w ogrodzie mnie relaksują, potrafię wycinać pojedyńcze źdźbła lawendy, bo mi szkoda tych kwitnących, to co to za robota siedzieć i po kolei każdą gałązkę ciachnąć Zrobi się A ze dwa to mam takie fajne, w sam raz na poduchy się nadają Będę ciachać

Ewa, no to jakiś pożytek z tego białego był

Agata, u mnie się ta odsłoniła, reszta jeszcze pod śniegiem, a że on zmrożony, to nie będę szarpać