Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pszczelarnia 20:14, 21 lis 2016

Do góry
Moje typy to azalie japońskie i tawuły ale te biało kwitnące innych nie lubię za bardzo. Nikt jeszcze nie zaproponował kolkwicji wiec może Cie nią pokuszę???????

Ogrodowe przygody 20:07, 21 lis 2016

Do góry
rozark napisał(a)
podcięłaś korzenie? i łodygi? Jeśli jest równowaga to będzie dobrze.. Przez zimę krzew się ukorzeni i jeśli gorą tez przycięta to wypuści po 3 pędy nośne. Powinno być ok

Reniu uspokoiłaś mnie troszkę, jakoś tak wydawało mi się że widziałam na filmie instruktażowym u ćwika. Podcięłam też korzenie. Eksperymentów mi się zachciało.

Ogródek Ewy 19:50, 21 lis 2016

Do góry
ryska napisał(a)

Jakby mogły Twoje janioły tańczyć to by im super sukienki wirowały
a dla mnie są super.

Zdecydowanie wolę te dwa janioły.
Coś jeszcze, coś więcej... 19:46, 21 lis 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
A dom i powierzchnie przynależne... Powoli się zmieniają

Gdy nie wiesz co zrobić ze starym szalikiem

A że w niedzielę zaczynamy adwent... Może kogoś zainspiruję

Ha, ha Ktoś tu mówił, że jakoś tak dziwnie wyciągać dekoracje w listopadzie

Bardzo mi się podoba tegoroczna skrzynka adwentowa, a to dlatego, że też coś w tym stylu planuję
Rododendronowy ogród II. 19:45, 21 lis 2016

Do góry
pestka56 napisał(a)
A może to jedna z moich sójek U mnie kilka grasuje. Albo jest to sójka-listonosz i lata między naszymi ogrodami

Piękne zdjęcia.

Miałam rogatego gościa w ogrodzie, ale foteczki pokaże dopiero we wątku, HA!

Poza tym, pamiętasz Bogdziu, skarżyłam się na brak rudzików. Są, na obrzeżu lasu. Jeden taki za mną polatywał wczoraj, ale zdjęcie zrobiłam iPhonem tylko.
I znalazłam stare zdjecie stada gili na mojej wierzbie. Więc mam ptaki różne, tylko aparat słaby i takich fotek jak twoje niestety nie mam

Kasiu rudziki cudne ptaszki ale w ciagu lata własciwie niewidoczne , tylko wiosną a najbardziej jesienią mozna je zobaczyc szczególnie jesli sie cos w ogrodzie robi bo wtedy podchodzą. Zdjecia rogasia oczywiscie chętnie bym obejrzała ale cos tego Twojego wątku nie widac.Gili zazdroszczę bo tak naprawde dobrego ich zdjecia nie mam, zawsze mi uciekną, to są najlepsze jakie mam.
samica

i samiec

Ogródek Ewy 19:45, 21 lis 2016

Do góry
Widzieliście.....Dziś robione. Na chwasciora proszę nie patrzeć.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:28, 21 lis 2016

Do góry
I płazińców zimozielonych - barwinków

rumianka

irga płożąca...
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:27, 21 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dorotko - widziałam domki. Cudnie ci wyszły

Dziękuję, cieszę się, że Ci się spodobały. Syn jak zobaczył to stwierdził, że tych resztek krokwi jest więcej i mogę je sobie wziąć wszystkie, ale przecież nie będę robiła osiedla.

Ogródek Ewy 19:26, 21 lis 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Pokaż moją ulubioną sosenkę .

Świeżynka, z dziś.

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:24, 21 lis 2016

Do góry
I pierisów - kolejnych ulubieńców
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 19:17, 21 lis 2016

Do góry
Moja kolekcja trzmielin, strasznie lubię te rośliny...
Anulajda w raju 19:10, 21 lis 2016

Do góry
anulajda napisał(a)
A to moje wczorajsze wypociny w ogrodzie tzn kwadraty z różami w trawniku jeszcze jeden taki kwadrat muszę zrobić plus grube obwódki z bukszpanów i będzie git

Ania no właśnie rzuciły mi się w oczy kwadraty! A wydawało mi się, że ich wcześniej nie widziałam!!!! Różane!!!??? będzie bardziej niż git!!!!!!! ja rozpieszczam rośliny w pierwszy rok po posadzeniu potem jak mówisz liczę, że poradzą sobie same a cisy bomba! Ja już jeden szpalerek mam, na wiosnę będę chciała posadzić na tyłach
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:07, 21 lis 2016

Do góry
Cyknęłam za dnia focię efektów sobotniej pracy

Zostało kamykiem zasypać
a tu nowa rabata trocinowa na której postawimy dyszel od wozu

jeszcze trzeba tylko grubiej trocinami wysypać
Anna i Ogród 19:06, 21 lis 2016

Do góry
Ja dziś posadziłam ostatnie 30 tulipanów (nie pamiętam jakiego koloru chyba fioletowe ), wsadziłam do gruntu hortki ogrodowe, które rosły w donicach na froncie i kopczykowałam róże. Ścięłam w końcu lawendy. Jutro ma być jeszcze ładniej niż dziś więc chyba skoszę trawę.

Aaa i zrobiłam stroik na stół bożonarodzeniowy

przód

tył
Przerabianie ogródka pod swój gust 19:02, 21 lis 2016

Do góry
albo cos takiego. Przewaznie widzialam to oczami wyobrazni, a teraz nie mam pojecia jak to by wygladalo w naturze
W moim małym ogródeczku - Dorota 18:57, 21 lis 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Podpatrzony na zdjęciach z jakichś targów ogrodniczych. Zdjęcie było wstawione na forum i pomysł mi się spodobał. (tam był w kolorze brązowym)

Pięknie masz udekorowany placyk te choinki fajne, ja jeszcze inne zajęcia mam w ogrodzie dziś sadziłam czosnek i inne sprzątania.

Pozdrawiam babcię
Przerabianie ogródka pod swój gust 18:54, 21 lis 2016

Do góry
Hmm fajnie tylko troche przeraza mnie koszenie ale warte zastanowienia. Choc mysle, ze musialyby to byc ekstra waskie, a to bedzie trudne.Myslalam tez o takim czyms:3 kostki graba. Tak zeby poprostu troche zaslonic widok. Tylko jak to ugryzc, gdzie postawic.Cos mi sie zdaje, ze skonczy na na pojedynczej scianie za czerwonym bukiem.
Coś jeszcze, coś więcej... 18:48, 21 lis 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
A tu "wieńce" adwentowe z zeszłych lat

wybrałam ten i po kłopocie

u mnie nigdy nie robiło się takich wieńcy a teraz widzę wszędzie w sklepach

ja jeszcze siedzę w ogrodzie bo sezon trwa oczywiście i też była dziś piękna pogoda ale popołudniu - cudnie było

pozdrawiam
Choroby migdałka trójklapowego 18:44, 21 lis 2016

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Mata przeciw chwastom

Witam. Mam pytanie do znawców ogrodnictwa. Dwa lata temu posadziliśmy drzewko potocznie nazywane "migdałkiem".
Rok temu zakwitł i bardzo ładnie wyglądał - załączyłbym bym zdjęcia ale nie mogę ich znaleźć. W tym roku też zakwitł - ale już nie tak ładnie jak poprzednio. I coś się z nim zaczęło dziać - załączę kilka zdjęć.
Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Wiosenne przymrozki

?

Przy ziemi pod korą jest kawałek tej strasznej szmaty. Sprawdziłem co się pod nią dzieje i nie zauważyłem nic niepokojącego. Chyba że, nie widzę tego co powinienem widzieć?

Czy mam przesadzić roślinę w inne miejsce? Czy już po niej.
Mój zakątek - początki 18:33, 21 lis 2016

Do góry
Tak teraz myślę:

podmurówkę nie trzeba jako osobny kolor raczej liczyć bo jest taka szarawa, nie będzie się gryzła z szarą elewacją, wręcz powinna się w miarę zlać.

Pozostaje mi: biały, szary, brązowy i miodowy.

W sumie ten miodowy doda życia elewacji, ale zawszę mogę przemalować jak będzie coś nie tak grać, ale pół ogrodzenia ma szare betonowe słupki i szary z tym kolorem ładnie gra. Tak jak na tym zdjęciu:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies