Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 18:28, 01 lut 2017

Richie napisał(a)
Dzięki za odwiedziny i zbudzenie z zimowego snu . Jak się trochę ociepli to będą pierwsze prace w ogrodzie - cięcie klonów palmowych bo pózniej będą "płakać"
Kuruj się nalewką i wygrzewaj M, zdrowia życzę

Co Wy z tymi nalewkami ja się faszeruję różnymi medykamentami i najlepiej mi smakuje teraz woda.

Daj znać jak zaczniesz ciąć nie jak skończysz - proszę. Jakoś ta pokrywa śniegu się trzyma pomimo słonka, musi przyjść deszcz.
mira 18:34, 01 lut 2017

Gabriela napisał(a)
Czekam na kolejną relację z ogrodów angielskich, jak z Great Dixter, to dodaj ją do mojego wątku w Ogrodach świata, gdzieś tam jest kilka postów, porównamy co się zmieniło. Zdrowiej.

A tak wolno to zdrowienie idzie a musi się chcieć.
Gabrysiu ja zawsze dodaję fotki i nie tworzę nowych bo to nie o to chodzi - właśnie fajnie porównać i jeszcze jak Dnusia co napisze też zobaczyć.

Ten wątek jest zakurzony a nie zasługuje !

https://www.ogrodowisko.pl/watek/742-great-dixter-anglia

Ja jeszcze o innym ogrodzie mam chęć tylko że mnie rozpracowałyście szybko co było łatwe .

Proszę dodaj swoje i napisz kiedy byłaś.

Ja po tym ogrodzie ale tylko jednej części chodziłam godnie po innych latałam jak popyrtana
mira 18:36, 01 lut 2017

wilana napisał(a)
Miro wracaj szybko do zdrowia.
Karteczki boskie- chciałam właśnie takie mieć na ścianie w białych ramkach. Niestety kupiłam rysunki paproci w I. bo te na aukcjach były trochę za drogie dla mnie. A Ty masz taki skarb

Ewo bardzo chętnie tylko jak mam wrócić - zaraz idę pod kołdrę znów.
Ja też kupiłam kiedyś w I - całkiem fajne ale leżą- idea jakoś się zgubiła.
mira 18:38, 01 lut 2017

ogrodula napisał(a)
Witam ja w tym tygodniu będę sadziła begonie bulwiaste bo już nie mogę się doczekać wiosny może jeszcze lobelie i szałwie

A ja bym się trzymała kalendarza biodynamicznego i poczekała na kolejny tydzień. Lebelie na pewno, nie wiem jak szałwie, a begonie nie za wcześnie ?
Moje jeszcze w donicy śpią. Nawet nie wiem czy dobrze.
Bogdzia 18:40, 01 lut 2017

Mirus napisałaś u mnie że nie ma tu nic ciekawego. Dobrze ze nie uwierzyłam bo cudnych zdjec było bardzo duzo i ciekawe rozmowy równiez Cofałam sie az do świat a to sporo stron, muszę częsciej zagladac.Zdrówka zyczę.
Jana 18:58, 01 lut 2017

kuruj się chodziło o ogród g.hamiltona, ostatnio widziałam w Mai ale nie wiem który odcinek
mira 21:17, 01 lut 2017

Jana napisał(a)
kuruj się chodziło o ogród g.hamiltona, ostatnio widziałam w Mai ale nie wiem który odcinek

już wiem nawet 2 razy obejrzałam tyle tam inspiracji te ule z głowy mi nie wyjdą

http://majawogrodzie.tvn.pl/354,Ogrodowe-inspiracje-Polnocnej-Anglii-odc-625,odcinek.html
Jana 21:42, 01 lut 2017

mira napisał(a)

już wiem nawet 2 razy obejrzałam tyle tam inspiracji te ule z głowy mi nie wyjdą

http://majawogrodzie.tvn.pl/354,Ogrodowe-inspiracje-Polnocnej-Anglii-odc-625,odcinek.html
prawda? jestem nim zachwycona, mnie wpadły woko też drzewa podsadzone przywrotnikiem
mira 22:02, 01 lut 2017

Bogdzia chciałam o Twoje oczka zadbać.

Jana a te łany bodziszka.Postanowiłam moje rozmnożyć do granic możliwości

Margaretka o takie Ci chodzi koniczyny ? Chyba Psczółka kiedyś o jakiś nasionach pisała kiepską opinię

margaretka3 22:28, 01 lut 2017

Mireczko, nie. Chodzi o Trifolium rubens: https://pl.pinterest.com/pin/259379259764607666/
Niech Cię w weekend do ogrodu czasami nie wywieje, wyleż się porządnie i rozkoszuj wspomnieniami wakacyjnymi. Jak dojadę, to hucznie sezon rozpoczniemy