Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Gardenarium 21:41, 01 lut 2017

Ja ci wszystko powiem tylko żeby tego nie było.
A tu masz jak znalazł propozycję.

Albo tak

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:50, 01 lut 2017

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:51, 01 lut 2017

4 propozycje wystarczą, bo więcej to nie da się wybrać.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:53, 01 lut 2017

MonikA napisał(a)

Dziękuję Danusiu za podpowiedź, trzmielina nie jest na pniu, to zwykła cięta, przymierzałam się do limek ale nie jestem pewna

Posadź tutaj jakiś "Kanzan" albo coś o podobnej koronie. Wszystko na tej rabacie jest za niskie.
Nie dziel rabaty na paski w kamieniu i w korze. Tutaj i tak wydaje mi się "popaskowane" za bardzo.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:58, 01 lut 2017

Spraw aby rabata wydała się szersza a nie powoduj że jeszcze bardziej uwidocznisz jej wady

O to mi chodzi, widzisz różnicę??

Instagram Ogrodowiska
Niagara 22:20, 01 lut 2017

Witam
Zwracam się z prośbą o pomoc z rabatą pod domem od północnej strony.
Posadziłam tu cis, bukszpan, thuje danica, ostnice, dzwonek dalmatyński. Jest też forsycja i niezapominajki które rozświetlają to miejsce wiosną. Latem dosadzam begonie i lobelie. I robi się chaos.
22:25, 01 lut 2017
Dziękuję Danusiu
Gardenarium 22:41, 01 lut 2017

Niagara napisał(a)
Witam
Zwracam się z prośbą o pomoc z rabatą pod domem od północnej strony.
Posadziłam tu cis, bukszpan, thuje danica, ostnice, dzwonek dalmatyński. Jest też forsycja i niezapominajki które rozświetlają to miejsce wiosną. Latem dosadzam begonie i lobelie. I robi się chaos.

Chaos jest od tego, że jest wszystkiego po jednym. A powinno być jedno mocne, wyższe - może na pniu, może wielopniowe, podsadzone jednym, gatunkiem dywanem z kórego ewentualnie będą wychodzić tulipany w sezonie czy inne rośliny cebulowe, ukryte oczywiście w tym dywanie, który jest zimozielony.

Teraz masz tyle i w zasadzie nic nie widać. Czyli kolekcję przypadkowych roślin, małe i za mało, a powinnaś mieć kompozycję przemyślaną.

Instagram Ogrodowiska
asiak 12:09, 02 lut 2017

Danusiu, nawet nie wiesz jak się cieszę, że każesz mi wyrzucić tą huśtawkę
Mieliśmy malować ją, bo kolor rzeczywiście paskudny. Myślałam, że będę musiała stoczyć bój ze swoim mężem, a on od razu się zgodził Chociaż jest przeciwnikiem wykopywania, wyrzucania itp... ale chyba już wie, że ja, jak sobie coś wymyślę to i tak tak zrobię. Także, chyba już przywykł
Ta huśtawka istotnie zajmuje bardzo dużo miejsca i jest mało wygodna
Także cieszę się bardzo, że się jej pozbędę. Twoje rady Danusiu, są dla mnie bezcenne Jeszcze raz Ci dziękuję
Najbardziej podoba mi się pierwsza aranżacja. Danusiu, jak zrobię fotkę tego, co jest z lewej strony, to jeśli pozwolisz, zwrócę się do Ciebie jeszcze raz z prośbą o poradę
Będę chciała zaplanować to w całości.
SlonecznyOgrod 12:13, 02 lut 2017

Danusiu pomożesz?