Kaloszki czekają na specjalną okazję żeby niespodzianka większa była Kolorów to ja teraz mam sporo, czarne, różowe, fioletowe, niebieskie hmmm. No i niespodzianka
Kaloszki dotarły 31 grudnia , jednak zamawiałam krótkie za kostkę, a przyszły długie No i co z tym fantem?, wydrukowałam zwrot, ale w końcu za radą Kasi chyba zostawię
Długie to są tylko do ozdoby, a nie do roboty Przykucnąć trudno w nich. A co dopiero kopać szpadlem
Kochani, uprzejmie informuję, że wszystkie osoby, które mi przysłały adresy otrzymają nasiona w kopercie. Nasion starczyło.
Dzisiaj dokończyłam pakowanie 80 kopert.
Kopertę z pieczątką "Ogrodowisko" trzeba rozpakowywać ostrożnie, nad talerzem lub papierem, aby nie pogubić drobnych nasion. Ostrożnie wykruszyć kwiatostan. Nazwa rośliny jest w środku w kopercie na dołączonej karteczce. Przez "okienko": w kopercie widać, że to nasiennik werbeny.
Jeśli nie macie zamiaru już wysiewać, pozostawcie kopertę nie rozpakowaną.
Sama prawda. Marzenia trzymają przy życiu, a dążenie do ich realizacji sprawia że żyjemy pełnią życia. Mimo zwątpień i upadków.
Pozdrawiam noworocznie.
Dziękuję za kolejne życzenia i miłe wpisy, a ja dzisiaj spędziłam Nowy Rok na pakowaniu werbeny patagońskiej Sąsiadka nas odwiedziła i był bardzo miły dzień pogaduszek bardzo ważnych o przyszłości. Warto się wspierać w działaniach. Miłego sezonu, który niebawem nadejdzie... a może już nadszedł?
Oj w tych słowach czuje bratnią duszę
Gdyby wszyscy robili to samo, nie było by postępu. Nauki są ważne, dają podstawę i wiedzę, ale kiedy chce się czegoś więcej - trzeba odkryć albo stworzyć nowe.
Ja już też zaczęłam prace w ogrodzie i powiększam oczko. Stwierdzam że ziemia jest jak masło, ujemnych temperatur dalej nie widać - wiec - warto poprawic sobie nastrój i krążenie krwi
Przesadziłam tez pare krzaczków porządnie je okrywając liśćmi. Swoja droga to ja też nie pierwszy raz tak robie, juz w kilka łagodnych zim przesadzałm w grudniu i nie było problemów z roslinami. To samo z cięciem - na święta ścinam sporo gałęzi i nie widzę by z roslinami działo sie coś złego.
Fotki piekne, ucze sie tworzenia ogrodu bardziej zimozielonego bo przy obecnych zimach z słabym śniegiem takie sa zawsze piękne.
O a więc nie ja jedyna juz mam wiosnę i pracuje w ogródku
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku, a zwłaszcza gumowego czasu na zwiedzanie ogrodów i weny twórczej w urządzaniu własnego
Ogród został zrealizowany bez trawnika. Gdzieś pojedyncze zdjęcia zostały pokazane. Jednak nie pamiętam przy okazji jakiego tematu. Całej realizacji nie ma Może kiedyś na mojej stronie firmowej