Aniu, cypryśniki z Arboretum, nie moje, owszem mam jednego, malusi i rzadki nie mam co pokazywać...za to z Bolestraszyc jest fajna pamiątka i jest na co oczy wywalać
Niewielka szklarnia z ciepłolubnymi pod opieką Mariusza i jego watowa mokra ścianka z marsylią, która się ładnie przyjeła
Każde drewno dobre jak jest suche, jak zrobisz mix będzie cieplutko w domu
No to musiałaś się naszarpać z tymi klockami.
Podziwiam !
Widoczki...bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje widoczki z przyszłych okien. Chciałabym już cieszyć oko z okna domu, ale na to jeszcze muszę poczekać.
Witam kochani!
wiem ... pojawiam się i znikam ... za dużo dzieje się w moim życiu i nie nadążam za wszystkim.
Bynajmniej nie zapomniałam o Was bo jesteście niesamowitymi i wspaniałymi ludźmi.
Pokażę co jeszcze działo się w ogrodzie ... może niezbyt wiele ale cały czas do przodu.
Nie projektuj ogrodu od pojedynczych rabat, zaplanuj linie i funkcje w całym ogrodzie, następnie uporządkuj ogród i dopiero planuj obsadzenia rabat, gdy mają już swoje miejsce. Wsadzenie tutaj kul i stożków do niczego nie pasuje, toż to niemal "profanacja" w pewnym sensie. Pasują do idealnego ogrodu, gdy jego stul jest spójny. Tutaj pojedyncze miejsce. Kółka z kostki, zakola, pod domem jodła. Kamienie, jukki w chaosie porozrzucane. Posłuchaj się mnie a dobrze na tym wyjdziesz.
U mnie Jolu i lód i śnieg, normalnie regularna zima, ach te prognozy, nawet już nie zaglądam. Ale dzionek już dłuższy
wiosna powoli tylko na parapecie
codziennie coraz bardziej
no i nasiona przyszły, wszystkie wrzuciłam do zamrażarki
jedne w ziemniaku, inne tak jak poprzednie, ukorzeniacz i do ziemi.