Kochane Dziewczynki, musze sie wytlumaczyc...Otoz pamietam ze obiecalam fotki swoich okolic. I guzik Stare gdzies chyba pokasowalam w kompie a nowych nie mam i troche potrwa zanim beda. Wybaczcie prosze, naprawde to odpokutuje
W ogrodzie bialo ale bez sniegu. mamy piekne mgly, bardzo geste i to one ubieraja, w komitywie z panem Mrozem caly swiat na bialo...
Dzisiaj na kiermaszu w szpitalu w Prokocimiu kupiliśmy z Młodym taką sprytną choć skromną to piękną i ciekawą choineczkę wykonaną na oddziale przez chore dzieciaki i pielęgniarki na szczytny cel bo właśnie na leczenie dzieci
Cieszę się że coś się nada z tego mojego pisania. Fajnie.
Ph 7 to odczyn obojętny więc teoretycznie do przyjęcia ale lepiej by było dołek zakwasić albo posadzić w ziemi dla kwaśnych.
Wydaje mi się, że jednak ważniejsze jest stanowisko.
Skimia lubi zaciszne stanowiska i ocienione. Przy zimnych wiatrach i sporym mrozie może wymarznąć. U Ciebie mrozy chyba nie występują ale zimne wiatry nie będą sprzyjać.
Pięknie pachnie i kwitnie w kwietniu.
pozdrawiam
Ps.
Nie tnę wolno rośnie to maly krzaczek sam sie ładnie formuje
Dobrze, podzielę się - pewnie zejdzie mi do stycznia bo styczeń to będzie miesiąc w książkach - no bo w lutym startujemy znaczy w styczniu z nasionami heh.
A tymczasem gmyram po starych moich ogrodowych - bardzo lubię tą serię - taka lajtowa do przeglądania
i znowu zapomniałam o zrobieniu prezentów samodzielnie ! brrr nie nazbierałam odpowiednich ilości czego tam
a tak wogóle to cieszą takie prezenty ? czy ja wiem - mnie cieszą takie najbardziej
nazbierałam płatki róż i nagietków ale już kończą mi się - dodane do herbaty zielonej - super = a jak pachną naprawdę pięknie
Na Ciebie zawsze można liczyć że zaglądniesz i poczytasz. Dziękuję. Właśnie z myślą o m.in o Tobie szykuję nowy wątek z opowieścią o ogrodzie z kanapką w tytule. Nie zdążyłam na Mikołaja i pewnie jeszcze kilka dni zejdzie.
Ja początkowo miałam bratka w avatarze . Niemożliwe że to pamiętasz, chciałabym zmienić avatar ale nie ma kto mi fajnej fotki zrobić niestety. Muszę zrobić w końcu wizytówkę. Muszę. A mam stale tyle innych tematów i jakoś nie ogarniam.
Miałam przecież ogród Vivy pokazać - skandal akndaliczny.
Ogród Vivy będzie na sylwestra i zrobię też moją klasyfikację róż bo już wiem jak.
A dziś znalazłam brylanty w wysianej dziewannie -
mnie takie widoki cieszą.
takie śmieszą
a takie irytują - nie mogę nic wymyślić sensownego na ten dekielek - tała tu donica - a teraz chcę coś niskiego szerokiego na wodę - będzie oczko a raczej element wodny - jak coś znajdę