Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Osiedlowy ogródek 11:04, 06 gru 2016

Do góry
Tą siatkę faktycznie chciałam zasłonić.
Na 5 stronie są takie moje próby jakby to miało wyglądać.
Mam jeszcze pod drzewami przez całą długość ogródka taką siatkę, którą też chciałabym zasłonić. Po jej drugiej stronie są posadzone śnieguliczki ale tak blisko, że ciągle ich odnogi muszę wycinać bo przechodzą na moją stronę.

Od lewej mam posadzone hortensje ogrodowe i hosty, ale one nie zasłaniają siatki.
I drugi problem to suchy cień. Na zdjęciu widać kasztanowca, którego liście robią taką zasłonę,że nie przepuszcza ona deszczu. Najchętniej bym się go pozbyła, ale na to chyba nie mam szans.
Za hortensjami mam mahonię i dalej tawułki i hosty.
Ania podpowiedziała mi różaneczniki i w tym miejscu mi się podobają.

Pszczelarnia 10:49, 06 gru 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Cuuuuudne ... rozgrzewające zdjęcia)))))))
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 10:34, 06 gru 2016

Do góry
To jeszcze centrum ogrodu i tu boję się, że mnie udusisz. Myślę o dwóch wersjach. Pierwsza jest taka na czuja i patrząc na zdjęcia wydaje mi się, że nie ma racji bytu. Ale ponieważ już mi przyszła do głowy, to zamieszczę, może kogoś natchnie do modyfikacji. Myślałam o okrągłym bądź owalnym trawniku, ale on musiałby się łączyć z tarasem kuchennym, a wydaje mi się, że tak nie wyjdzie.

Druga wersja jest chyba bardziej realistyczna. Rabatę, bez jej przerywania, poprowadziłabym aż do tarasu kuchennego. Po to, żeby stworzyć wrażenie większej przestrzeni. Jeżeli już muszą być jakieś ciągi komunikacyjne, to zrobiłabym je raczej delikatne. Płyty chodnikowe luźno ułożone, plastry drewna, kamienie, ale nie typowy chodnik.

Ogród to moja bajka 10:27, 06 gru 2016

Do góry
Dziś Mikołajki więc życzę wszystkim spełnienia wszystkich marzeń.
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 10:09, 06 gru 2016

Do góry
Jola ale czad.Moje leżą pod śniegiem [i To zrobiła natura
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:08, 06 gru 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
U mnie tylko pagórki. W prawdziwe góry muszę się też specjalnie wyprawiać.
Znalazłam zdjęcie tych iglaczków po posadzeniu

Oj śliczniusi, nad takimi mogłabym pomyśleć, bo dużych mam już sporo, nawet ciąć je muszę co by nie wyrosły za wielkie. Ale takie mogłabym zaprosić na rabatkę
Będę szukać. Dziękuję za zdjęcie
Księżycowy... 10:05, 06 gru 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Czas zimowy sprzyja różnym wyczynom remontowo-budowlanym w domu. U nas też sień/wiatrołap załapie się na wykończenie i może w końcu eMuś dorobi mi parapet i półki w kuchni.
Czeka go jeszcze jedno wyzwanie. Właśnie mu pokazałam co mi się marzy. Chciałabym by do wiosny zebrał odpowiednie elementy i stworzył przynajmniej szkielet takiego oto domku.

toś sobie wymarzyła śliczny
ja mam też sporo miejsca w warzywniku i też będę sobie go tak ozdabiać, ale najpierw ogrodzenie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:42, 06 gru 2016
Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Dekoracji całe mnóstwo, a przesytu nie ma

na prawdę ślicznie i bez przesytu,
super relacja z wiankowania
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:38, 06 gru 2016
Do góry
I sobotnie polowanie na sikorki

No odszukanie ptaszków przy tej ostrości to wyzwanie, ale bliżej podejść nie mogłam , a to największe zbliżenie i traci ostrość

cudne kadry,ogród bez watpienia nabiera tego swoistego niepowtarzalnego klimatu
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:38, 06 gru 2016
Do góry
Zapomniałam, że cyknęłam fotkę nóżce mojej azalki na pniu jak zarasta

Ta " pęcherznica" jeszcze ciągle cudna. Karol mi kiedyś nazwę rozszyfrował , ale zapomniałam

zaczyna się znowu grzybkowo

mam tę sama roslinke Sylwuś,czy czasem Karol nie mówił,że jest to tawułka Macrophylla ?

ona ma takie czerwono-różowe młode przyrosty i pieknie sie na jesieni przebarwia-długo mi też liście trzymała,też ją bardzo lubię
Osiedlowy ogródek 09:13, 06 gru 2016

Do góry
Bardzo ładnie wygląda Twój ogródek z tej perspektywy

Kokesz napisał(a)

Co do cisów, to myślałam że Twoim celem jest taki efekt
Towarzystwo modrzewia faktycznie może cisowi przeszkadzać - igły zakwaszają ziemię, a cisy tego nie lubią.

Twój pomysł z poprowadzeniem ścieżki bardzo fajny
Ogród to moja bajka 09:02, 06 gru 2016
Do góry
kinia111 napisał(a)

Ok spróbuję wstawić zdjęcia tak jak piszesz. No i zobaczymy.

chcesz zdjecie w nowej lini to wklejaj przechodzac do niej, po wcisnieciu enter

Jak zacytujesz moja wypowiedz to zobaczysz to co jest po enterze jest od nowej linii
Ogród pod lasem 08:22, 06 gru 2016

Do góry
Ewa, dziś za to od rana sypie cudowny śnieg!

Domi, no aż tyle to nie ma

A tak poza tym to uwaga, chwalę się! Zobaczcie co mi Mikołaj dziś przyniósł! Aż żal do garażu chować

Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 06:57, 06 gru 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
Danuś, chodzi o te przy tarasie.
Na wysokość one muszą być jeszcze spoooro wyższe /wiesz, że tam mam dom Sąsiada/, ale w pionie muszę je ograniczyć, bo ścieżka ma tam jakieś 1,5m i potem jest rabata przy tarasie.

Tnij i w pionie i poziomie.

Rozdrabniacz do gałęzi 23:40, 05 gru 2016

Do góry

Żre wszystko do katalogowych 7,5cm średnicy, grubsze nie przejdą przez gardziel nad nożem. Zrębki drobne 1-2cm. Silnik B&S z zapasem mocy, serwis dostępny w całej Polsce. Silnik, podobnie jak w kosiarkach z B&S, nie do zarżnięcia - prędzej zgnije korpus i pozostały osprzęt niż wymięknie silnik. Tu akurat największe elementy z polimerów więc nie ma tematu.
Wady: dolny wyrzut zrębków, przez co od czasu do czasu trzeba je wygarniać, żeby zrobić miejsce na kolejne oraz cena. Kusiły mnie maszyny polskiej produkcji, ale kiedy zobaczyłem silniczki made in china darowałem sobie te rozkosze.
Ukojenie 23:13, 05 gru 2016

Do góry
dzieki Dziewczyny

To jeszcze dzisiejszy wyrob - dla kolezanki kochajacej kolor zolty:

Na razie jedna, ale wyszla super w tych kolorach
Ogrodowe przygody 22:57, 05 gru 2016

Do góry
iwonadm napisał(a)

Dziękuję za odwiedziny, lilia to pretty woman

Iwonko czy ona rośnie do 2m tak jak czasami jest opisywana?
Już 2 razy ją kupowałam i 2 razy dostałam inną - ale jak widać niezmiennie mi się podoba więc jeszcze spróbuje
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:55, 05 gru 2016

Do góry
kocham tą odmianę trzmieliny choć nie wiem jak jej na imięw zimie jest najładniejsza i do wiosny ma ten kolor

i szybko się wspina
Na zielonej... trawce :) 22:53, 05 gru 2016

Do góry
Przeglądam udokumentowane ubiegłoroczne dekoracje świąteczne i jedno mogę rzec: Wrocławska choinka może i piękna za to moja ma zdecydowanie więcej bombek hhihihi

wianuszek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies