Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

violka171 21:22, 04 gru 2016

Wendy79 napisał(a)
Powstrzymajcie mnie! Nie mogę wchodzić na stronę Sarah Raven, bo jestem chora

https://www.sarahraven.com/seeds_to_sow/march_4/flower_seeds_to_sow_2

Oj cięzko sie powstrzymac jak kazdemu ogrodnikowi
ja omijam sklepy ogrodnicze szerokim łukiem-no powiedzmy hi hi
pozdrawiam
Anda 21:39, 04 gru 2016

Wendy79 napisał(a)

Ewuś, no nie dziwię się

Zarazilam sie tak na calego i zamowienie na nasionka wyslalam Jak przyjda to sie pochwale

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Zagajanka 09:13, 05 gru 2016

Ja z zamówieniami nasionowymi na razie lajcikowo: tylko jęczmień ozdobny i tojeść purpurową kupiłam.
Natomiast znalazłam niedaleko siebie krzaczek róży canina - uzbierałam owoce, wydłubałam nasiona i stratyfikuję w lodówce: spróbuję wysiać wiosną na podkładki do różanych eksperymentów okulizacyjnych
A pomidorki, kabaczki, dynie i inne warzywne nasionka zostały mi z zeszłego roku; u mnie w warzywniku są tylko dwie skrzynki do obsiania (no może na wiosnę dojdzie trzecia), tak że bez szaleństwa.
Wendy79 15:39, 05 gru 2016

Anda napisał(a)

Zarazilam sie tak na calego i zamowienie na nasionka wyslalam Jak przyjda to sie pochwale

No wow po prostu!!! Może ja sobie w styczniu od eMa na imieniny zażyczę?
Wendy79 15:46, 05 gru 2016

Zagajanka napisał(a)
Ja z zamówieniami nasionowymi na razie lajcikowo: tylko jęczmień ozdobny i tojeść purpurową kupiłam.
Natomiast znalazłam niedaleko siebie krzaczek róży canina - uzbierałam owoce, wydłubałam nasiona i stratyfikuję w lodówce: spróbuję wysiać wiosną na podkładki do różanych eksperymentów okulizacyjnych
A pomidorki, kabaczki, dynie i inne warzywne nasionka zostały mi z zeszłego roku; u mnie w warzywniku są tylko dwie skrzynki do obsiania (no może na wiosnę dojdzie trzecia), tak że bez szaleństwa.

Z różami, to już chyba wyższa półka ogrodnicza.
Z nasion warzywnych zamówiłam tylko jakieś psiankowe i pak choi. Część nasion też mam z ubiegłego roku, ale korzeniowe to muszę wszystkie zakupić, ale chyba stacjonarnie. Ja już żyję przyszłym sezonem. Pozwala mi to oderwać się trochę od rzeczywistości.
mira 15:47, 05 gru 2016

Czytam że obrazki u Sarah Ci się spodobały - z tymi nasionami różnie jest z tego co słyszałam, sama też kupiłam kilka i szału nie było /kosmos!/ zapytaj Gabrieli ona chyba kupowała więcej.

pozdrawiam
Wendy79 15:54, 05 gru 2016

violka171 napisał(a)

Oj cięzko sie powstrzymac jak kazdemu ogrodnikowi
ja omijam sklepy ogrodnicze szerokim łukiem-no powiedzmy hi hi
pozdrawiam

Nie da się, oj nie da Pozdrawiam Violu
Wendy79 19:48, 05 gru 2016

Czas zimowy sprzyja różnym wyczynom remontowo-budowlanym w domu. U nas też sień/wiatrołap załapie się na wykończenie i może w końcu eMuś dorobi mi parapet i półki w kuchni.
Czeka go jeszcze jedno wyzwanie. Właśnie mu pokazałam co mi się marzy. Chciałabym by do wiosny zebrał odpowiednie elementy i stworzył przynajmniej szkielet takiego oto domku.

Wendy79 19:50, 05 gru 2016

mira napisał(a)
Czytam że obrazki u Sarah Ci się spodobały - z tymi nasionami różnie jest z tego co słyszałam, sama też kupiłam kilka i szału nie było /kosmos!/ zapytaj Gabrieli ona chyba kupowała więcej.

pozdrawiam

Miro, a co Tobie w nich nie odpowiadało? Słabo kiełkowały czy rośliny nie były takie, jakie powinny być?
AgataP 10:05, 06 gru 2016

Wendy79 napisał(a)
Czas zimowy sprzyja różnym wyczynom remontowo-budowlanym w domu. U nas też sień/wiatrołap załapie się na wykończenie i może w końcu eMuś dorobi mi parapet i półki w kuchni.
Czeka go jeszcze jedno wyzwanie. Właśnie mu pokazałam co mi się marzy. Chciałabym by do wiosny zebrał odpowiednie elementy i stworzył przynajmniej szkielet takiego oto domku.

toś sobie wymarzyła śliczny
ja mam też sporo miejsca w warzywniku i też będę sobie go tak ozdabiać, ale najpierw ogrodzenie