Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 16:09, 05 gru 2016

Ewo, jak cudne są wspomnienia
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
lojalna_ 16:40, 05 gru 2016

Dziadek to klasyka ☆ ja choinkę ubieram dwa dni przed świętami z uwagi na to ze jest żywa
... sypie się potem boroka mimo że Kaukaska kupuje.

Tabliczki są mega ...dziś dziewczyny wspomniały jak na tyłach na workach zjezdzalismy ot i był fun pełna gębą ))
Gruszka_na_w... 16:56, 05 gru 2016

Jazdę na workach odkryłam dosyć późno (jako 30-latka). Wtedy przeprowadziłam się na wieś i okoliczne dzieci zdradziły mi ten patent. To o wiele lepsza frajda niż zjeżdżanie na sankach.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AgataP 17:29, 05 gru 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Jazdę na workach odkryłam dosyć późno (jako 30-latka). Wtedy przeprowadziłam się na wieś i okoliczne dzieci zdradziły mi ten patent. To o wiele lepsza frajda niż zjeżdżanie na sankach.

Jak się ma górkę, u nas brak takowych. Może w przyszłym roku wyjadę na ferie z dzieciakami - uwielbiam góry zimą i wszelkie inne krajobrazy mrozem malowane
Gruszka_na_w... 17:47, 05 gru 2016

U mnie tylko pagórki. W prawdziwe góry muszę się też specjalnie wyprawiać.
Znalazłam zdjęcie tych iglaczków po posadzeniu

AgataP 10:08, 06 gru 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
U mnie tylko pagórki. W prawdziwe góry muszę się też specjalnie wyprawiać.
Znalazłam zdjęcie tych iglaczków po posadzeniu

Oj śliczniusi, nad takimi mogłabym pomyśleć, bo dużych mam już sporo, nawet ciąć je muszę co by nie wyrosły za wielkie. Ale takie mogłabym zaprosić na rabatkę
Będę szukać. Dziękuję za zdjęcie
makadamia 10:15, 06 gru 2016

Ooo, u nas co prawda teren płaski jak stół (nad czym niezmiernie boleję), ale w okolicy była cegielnia - na niej odkrywałam uroki zjeżdżania na oponie (worki za szybko się darły)i na pierwszych plastikowych nartach ze sprężynami (takich, co się je na buty zakładało i można było zjeżdżać tylko na kreskę). Któregoś razu mało palców sobie nie poodmrażałam. Wróciłam do domu jak sopelek i mama ratowała kocem, miednicą z ciepłą wodą i kakałkiem.

A teraz na miejscu cegielni budują osiedle mieszkaniowe. Ładnie będzie, porządnie i bezpiecznie... i nudno...
lojalna_ 10:21, 06 gru 2016

Aska świetne podsumowanie ) nudno....))

Gruszeczko fiu fiu zaczęłas jako 30 latka to z Ciebie dziecka nikt nigdy nie wygoni ))
zoja 12:01, 06 gru 2016

... ....
ale dużo wspomnień przywołałyście
tamto to były dobre czasy
my jeszcze zjeżdżaliśmy na blasze oscynkowanej wykradzionej i przemyconej za furtkę... cóż jedne sanki na 3 to było mało... była folia, blacha a nawet zjeżdżanie po zlodowaciałej górce na podeszwach butów - szaleństwo
AgataP 12:55, 06 gru 2016

zoja napisał(a)
... ....
ale dużo wspomnień przywołałyście
tamto to były dobre czasy
my jeszcze zjeżdżaliśmy na blasze oscynkowanej wykradzionej i przemyconej za furtkę... cóż jedne sanki na 3 to było mało... była folia, blacha a nawet zjeżdżanie po zlodowaciałej górce na podeszwach butów - szaleństwo

oj tak oj tak
ja dorzucę jeszcze klapę od śmietnika, tego wielkiego metalowego - mieściło się dużo osób
a na butach kochana mistrzostwo świata ależ było wesoło, wracało się do domu wieczorem, kolejnego dnia znowu górka, albo łyżwy... albo wojna na śnieżki
Ile ruchu było zimą, nikt się nie nudził, każdy wiedział gdzie towarzystwo znaleźć
pociągnę za zojką - to były dobre czasy