Lucy, Aniu,
pokażę jak to wychodzi na planie z góry:
i z wymiarami:
Chciałabym właśnie trochę powtórzyć linię murków, stad pomysł na "łezki".
Jednocześnie musi być tak, by było wygodnie kosić trawnik (to będzie głowny argument męża, któego muszę jakos przekonać do nowej koncepcji )
Reniu, pomysł super. Ale co z różami? Zdradzę w tajemnicy, ze te nowe rabatki głownie mają powstać, bo miejsca na nowe róże juz u mnie prawie brak
Więc sama molinia to dla mnie zdecydowanie za mało...
No właśnie miałam się gdzieś rozglądnąć za informacją, w jakim stanie powinny w tej chwili znajdować się trawy. U mnie ML nie zmienił się w ogóle, Grazziele zmieniły kolor na taki sinobordowy, Gracillimusy też sie lekko na rudawy kolor wybarwiły. Czy to normalne? Za to Purpusascent zaledwie w ciągu kilku dni w pięknie przebarwionego na pomarańczowo zrobil się suchy. A w opisie było, że długo cieszy oczy pomarańczem i purpurą
P.S. Dziękuję Gruszeczko za wpis u mnie, ktory momentalnie uspokoił mnie i utwierdził o dobrym wyborze drzew.
Pamiątkowe zdjęcie moich świerków, bo właśnie trwa ich wycinka. Trochę mi ich żal, bo wiąże się z nimi historia odnalezienia naszego domu. W 2004 roku szukaliśmy domu do kupna i oglądając ogłoszenia znaleźliśmy nasz obecny dom. W ogłoszeniu biura pośrednictwa podana była tylko dzielnica. I żeby dotrzeć bezpośrednio do właścicieli zjeździliśmy całe osiedle w poszukiwaniu domu ze zdjęcia z trzema ogromnymi świerkami przed domem. Przez te 14 lat, za każdym razem, jak podjeżdżałam pod dom i patrzyłam na te świerki, przypominałam sobie ten pierwszy raz. Łza się w oku kręci, ale choroba dała im radę...
Za to widzę, że mazurek i sikorka trzymają się w pewnej odległości, dokładnie u mnie też tak się dzieje bo mam identyczny butelkowy karmnik - zdecydowanie za mały dla dwojga
Woda przymarzła, a ile zimna to nie wiem, bo nie zaglądałam na termometr. Wystarczy, że widzę, że zimno jest ..
Zdjęcia zrobione przez okno... ale muszę wyjść do lotosów w szklarni.. wstawić jaki znicz niech się pali by nie przemarzły Od środy zapowiadają ocieplenie..