Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Postawić trawkę nad i... 19:16, 22 sty 2013

Do góry
Ja w sprawie tych sosen, co tam zamierzasz zamiast nich?
Ja też nie ma żadnych ozdóbek, jeszcze, więc łączę się w bólu
Igiełkowy ogródeczek 19:14, 22 sty 2013

Do góry
Ty, ale one ci kompostownik zasłaniają, możesz ograniczyć ich wzrost uszczykując, a jak nie masz czasu to ciachasz i już, ładnie się zagęszczą, a będą podobnej wielkości. Ja bym nie wyrzucała, tylko cięła.
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:08, 22 sty 2013

Do góry
Widzę, że rośnie dość wolno, może jeszcze gdzieś go upchnę taki cudny
Ile jest już u Ciebie?
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:07, 22 sty 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Gosia to jeszcze poprawka

Ty mnie chcesz zamordować tymi zdjęciami, zaraz do Ciebie jadę i wykopuję, nie ma zlituj
Igiełkowy ogródeczek 19:04, 22 sty 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)

Chyba tak właśnie w Mai to było i przepis też, muszę poszukać

...ja wiosną wysadzę moje sosny ale zanim to nastąpi chciała bym własnie z tymi przyrostami coś zrobić...

Czy ty chcesz je przesadzić i które to ?
I dzięki za stronkę, szybka jesteś
Igiełkowy ogródeczek 19:01, 22 sty 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Taak brat mieszka z rodzicami jest wielkim pasjonatą iglaków jak nasz Zbyszek ma piękny ogród

Gosia- no to teraz to już koniecznie, ale się napaliłam, pokaż jego ogród jak będziesz, dużo zdjęć porób, chętnie obejrzę.
Igiełkowy ogródeczek 18:59, 22 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Gosia już poprawiłem zobacz do góry (to znaczy na poprzedniej stronie)

A ja dziękuję bardzo bo nie wiedziałam, że takie kolorowe szyszki ma, nie dość że przyrosty piękne to jeszcze szyszki zdobią, to koniecznie muszę teściowej buchnąć...hihi

hahah ja jak od teściowej buchłam piwonie to mi zgniła
Igiełkowy ogródeczek 18:57, 22 sty 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Gosia już poprawiłem zobacz do góry (to znaczy na poprzedniej stronie)

A ja dziękuję bardzo bo nie wiedziałam, że takie kolorowe szyszki ma, nie dość że przyrosty piękne to jeszcze szyszki zdobią, to koniecznie muszę teściowej buchnąć...hihi
Igiełkowy ogródeczek 18:54, 22 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)

...ja wiosną wysadzę moje sosny ale zanim to nastąpi chciała bym własnie z tymi przyrostami coś zrobić...
Igiełkowy ogródeczek 18:53, 22 sty 2013

Do góry
Igiełkowy ogródeczek 18:51, 22 sty 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Ja wychowałam się w pieknym ogrodzie mojej Mamy ale nie chciałam jej nigdy w nim pomagać a teraz nie mogę z niego wyjśc jak do Niej pojadę...pełną relację na Wielkanoc pokażę ponieważ daleko mam do Mamy 500 km aż

No to super Gosiu, to już dużo nam naobiecywałaś, będę czekać, kiedy ta wiosna....
Czy te sosny brata też tam są?
Igiełkowy ogródeczek 18:49, 22 sty 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...a robiłyście nalewkę lub syrop z tych uszczykniętych końcówek sosen?... podobno ma lecznicze działanie...syrop oczywiście...

Słyszałam o tym i gdzieś widziałam tylko nie mogę sobie teraz przypomnieć. Ja nie robię, a może warto spróbować, tylko gdzie to było.....?
Igiełkowy ogródeczek 18:48, 22 sty 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

..Faktycznie, ostatnio to ciągle na forum przesiaduję, ...

Gosia to masz bonusa za aktywnosć -z tego świerka co wiesz cokolwiek zmodyfikowany

Ależ mi zagadkę zadałeś, ta szyszka to na kropelkę przyklejona czy jak?
Igiełkowy ogródeczek 18:45, 22 sty 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Gosiu patrz co znalazła na stronie mojego ulubionego Gospodarstwa Szkółkarskiego

CHCESZ BYĆ SZCZĘŚLIWA ?

kilka chwil - upij się

kilka lat - wyjdź za mąż

CAŁE ŻYCIE - ZAŁÓŻ OGRÓD

Konfucjusz

...to ma sens heheh

Gdzieś już to czytałam, miło że przypomniałaś, toć ja wiedziałam że chcę całe życie......, tylko zapomniałam, ale intuicja podpowiedziała- szczerze to teraz nie potrafię sobie wyobrazić jak ja mogłam bez ogródka wytrzymać tyle lat...hihi
Igiełkowy ogródeczek 18:42, 22 sty 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Ale z nas modelki jedna uczczykuje 1/2 .. Jedna 1/3 a jedna całość ... Ajjj te Kobitki

Wszystkie opcje dozwolone, byleby nie całość, a najlepiej nie więcej niż 3/4
Igiełkowy ogródeczek 18:40, 22 sty 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
O wyskubujesz 1/2 młodego przyrostu kosodrzewiny. ?ja tylko koncóweczkę ....musze jednak więcej bo nie są takie gęste jak lubię...

Można nawet więcej, jeśli zależy ci, żeby wolno rosła, ale nie więcej ni 3/4. Ja w różnych miejscach różnie skubię, od góry zawsze więcej, bo nie chcę takich wysokich, a po bokach trochę mniej, chodzi o to żeby też kształt jej fajny nadać.
Igiełkowy ogródeczek 18:39, 22 sty 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
..Faktycznie, ostatnio to ciągle na forum przesiaduję, ...

Gosia to masz bonusa za aktywnosć -świerk kaukaski Aureospicata

Igiełkowy ogródeczek 18:38, 22 sty 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)
Gosiu - no tak ławeczka mi się tam myśli, aczkolwiek tam sąsiedztwo trochę... głośne czasem. Marzy mi się róża jak u Danusi na murze - muszę polukać jak się nazywa. Białą znam, ale Danusia ma jeszcze różową...

Zapytaj Danusi, oj już ci zazdroszczę tego kąciku, róże są piękne, a jak się jeszcze dobierze odpowiednią odmianę, która kwitnie więcej niż raz to już bajka się robi i jaki zapach. Danusia ma tam chyba same angielki, bo pięknie pachną i takie pełne są, też je uwielbiam
Igiełkowy ogródeczek 18:35, 22 sty 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Mój brat posadził kiedyś zwykłe sosny i zaczął tak własnie uszczypywać, wyrosły śmieszne kulki na nodze heheh a w każdej gołabki cukrówki mają gniazdka. Musze Wam to sfotografować i pokazać, wygląda to jak naturalne gołębniki

Pokaż koniecznie, bardzo ciekawie to musi wyglądać
Igiełkowy ogródeczek 18:34, 22 sty 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)

Gosiu na tym zdjęciu jest zdaje się kosodrzewina ... Czy Ty ją tniesz ?
Mam tam kilka kosodrzewin, uszczykuję je- czyli wyłamuję ok 1/2 nowego przyrostu palcami, można więcej, w ten sposób nie uszkadza się sąsiednich igieł i po zabiegu nic nie widać, jak tniesz to ucinasz też sąsiednie igły i to widać niestety.

Noooo tak .. A ja myślałam , że trzeba uszczykiwać całe ..a tu 1/2.., ajaj ... Dzięki ... Jak przyjdzie pora uszczykiwania to daj znać plizzzz

Ja uszczykuję (ale trudne słowo) jak jest przyrost taki giętki i igiełki jeszcze sie nie wyprostowały

Gosiu- ja kiedyś przeczytałam dokładny instruktarz z rysunkami, jak znajdę to zamieszczę, to było na innym forum i tam pisało, że dopiero jak się wychylają igły, to podobno po to, że istnieje niebezpieczeństwo utraty całej świeczki, czyli zamarcia nowego pędu i wtedy w ogóle nie mamy przyrostu. Tak tam pisali, więc tak robię, nigdy nie robiłam tak jak ty, ale skoro tobie się sprawdza to też chyba dobrze, wydaje mi się że chodzi o to głównie, żeby nie za wcześnie urywać, świeczka ma być dojrzała.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies