Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Postawić trawkę nad i...

Postawić trawkę nad i...

baraga1904 18:33, 22 sty 2013

Marlenaa napisał(a)
Kulki i ozdóbki są super, ale tak jak u Ciebie Agnieszko, u mnie też będą może za x lat

Marlenko...jak mawiają angole....Slowly but surely.... powoli ale pewnie....dojdziemy do celu
baraga1904 18:38, 22 sty 2013

gierczusia napisał(a)
No tak.... Beatka jak zwykle mnie czymś podkusiła

...na Ogrodo juz tak jest...gdzie nie wejdę ( tzn. na którykolwiek wątek) tam kuszą...jak nie kulki to donice...jak nie donice to mebelki...latarenki...kfiatki i futrzaki...aż slinka cieknie.... ale jak napisała Danusia wczoraj najwazniejsza jest konsekwencja...i odbieram to nie tylko w znaczeniu doboru roślin ale i realizacji celu....nie poddawac się i zrobic ogród swoich marzeń czyli reasumując...najpierw "krzaki" potem reszta...
Gosiniak 19:16, 22 sty 2013

Ja w sprawie tych sosen, co tam zamierzasz zamiast nich?
Ja też nie ma żadnych ozdóbek, jeszcze, więc łączę się w bólu
baraga1904 19:19, 22 sty 2013

....zastanawiałam się własnie nad planem działań wiosennych i jednym z punktów jest wysadzenie dwóch , juz ponad 2,5 metrowych sosen z mojego ogrodu... pomyślałam nad wykorzystaniem przed przesadzeniem ich młodych przyrostów... znalazłam trzy przepisy na nalewkę i syrop z sosny...może spróbuję zrobi w tym roku???

wklejam link i zdjęcie sosen - nie robiłam im zbyt dużo zdjęć bo one zasłaniają kompost...nie najlepszy to widok...

http://www.nalewka.info.pl/przepisy_nalewki/nalewka_z_zosny

baraga1904 19:22, 22 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
Ja w sprawie tych sosen, co tam zamierzasz zamiast nich?
Ja też nie ma żadnych ozdóbek, jeszcze, więc łączę się w bólu

...zamiast sosen mam szpaler z tuj...jak widać na zdjęciu już ten szpaler tam stoi ale nie do końca działki bo sa tam własnie dwie sosny i kompost i brzózka...ale ona znajdzie inne miejsce....w miejsce sosen będą tuje Szmaragd... będą tworzyły literę "L" i będzie tam kącik z ławeczką...kompostu oczywiście też nie będzie...
Gabrysia_ 19:44, 22 sty 2013

gierczusia napisał(a)
Gabrysiu ten mój ogród jest jakiś bezpłciowy ... Jak widzę te Wasze ozdóbeczki , to żal mi się robi ,że taka ciapa jestem ... choć z drugiej strony ... Ileż to można upchać na 30 m2 ??? ..

Ja baaaardzo się staram

Eee tam...można,tylko z głową
Gabrysia_ 19:46, 22 sty 2013

baraga1904 napisał(a)

Elu...też złapałaś bakcyla kulkowego?

....Gabi ...a kto na Ogrodo go nie ma???...sami pozarażani....epidemia....

Może czas zacząć się już leczyć co?
haha
kasik778 20:00, 22 sty 2013

baraga1904 napisał(a)
....zastanawiałam się własnie nad planem działań wiosennych i jednym z punktów jest wysadzenie dwóch , juz ponad 2,5 metrowych sosen z mojego ogrodu... pomyślałam nad wykorzystaniem przed przesadzeniem ich młodych przyrostów... znalazłam trzy przepisy na nalewkę i syrop z sosny...może spróbuję zrobi w tym roku???

wklejam link i zdjęcie sosen - nie robiłam im zbyt dużo zdjęć bo one zasłaniają kompost...nie najlepszy to widok...

http://www.nalewka.info.pl/przepisy_nalewki/nalewka_z_zosny

kompostownika nie widzę, za to piękna brzoza, to Youngi?
Gabrysia_ 21:13, 25 sty 2013

Puk..puk...
Aga..gdzie jesteś?
gierczusia 21:20, 25 sty 2013

Gabrysia_ napisał(a)

Może czas zacząć się już leczyć co?
haha

Noooo , to ja wybieram leczenie na nogi .. Bo na głowę już dawno za późno

A co do ozdabiania z " głową " tzn .rozsądnego ... Naprawdę nie widzę przepisu na ozdóbki na mikro powierzchni , bo podstawowym wyzwaniem jest żeby nie przeładować .... I mnie to wyzwanie chyba powaliło