Masz bardzo mocno zainfekowane graby, koniecznie opryskaj jeszcze traz Magus lub Envidor. Wiosna konieczny oprysk olejowy na larwy np, Promanal, Catane lub Treol. Jesli nie bedziesz i interweniować to zahamują wzrost grabow.
Szpeciele u Ciebie widac na wewnętrznej stronie liścia
Mięty tak robiłam, bo nie dawałam rady chwastom. To był okres błędów i wypaczeń gdy oszukiwano nas że Roundap jest biodegradowalny. Teraz nigdy bym go nie użyła na glebie, która jest przeznaczona po pd nasadzenia. Roundap uzywam bardzo rzadko , wyłacznie za płotem, czasami na kostce granitowej gdy ni moge sobie poradzic z chwastami, ale. Watakch miejscach gdzie spływająca woda nie zagrozi moim roslinom
Kilka dni temu czytałam na fb , ze na chwasty na kostce skuteczny i bezpieczny dla srodowiska i organizmów żywych jest ocet winny +sól gorzka (kupuje sie ja w aptece)
Myslę Magnolia, że obie macie podobne ciasteczka, tylko jedno jest mniej pokazywane drugie więcej. Fakt.. Madżenka często jest przypinanaAle Twój ogród jest równie uroczy.
To po lewej tez moze być chwastem... Przerosły mi dwie montany chwastami jesienia, dopiero sie zorientowałam wisoną, gdy te z chwastami pierwsze miały pióropusze a montany dopiero kiełkowały....
Jutro zrobię ci fotkę Montan. Aha wiosna są liminkowe. Jakie The Beatles są nie wiem, bo nie posiadam