Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:43, 16 cze 2018

Do góry
Basiu u mnie też sucho. Padało tydzień temu pierwszy raz od ponad trzech miesięcy.
lilie masz piękne, a u mnie jakoś kiepsko rosną, gliniasta gleba pewnie im nie pasuje.
Powojnik cudo
Gożdzikowa - wiejski ogród 13:40, 16 cze 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)
Dziękuję Basiu za odwiedziny w moim ogrodzie. Pochodziłam i ja po Twoim. Powojniki masz cudne. Doczytałam się, że podlewasz je tylko w czasie suszy. Z kolei piszą, że one lubią wciąż mieć wilgotno ale nie za mokro. Powiedz mi Basiu jak wyczuć w te upały, że już trzeba podlać? Ja w upały podlewałam ten na południowej ścianie domu co dzień. Nie wiem czy dobrze bo jeden pęd mi padł. Ale przy murze i od południa no i dużo tych liści i kwiatów to myślałam, że trzeba co dzień. Lilie też Basiu masz piękne. Nie mówiąc już o tej najpiękniejszej, malutkiej na dwóch nóżkach. Ile ma lat? Ja mam wnusia Jasia. Właśnie w maju skończył 4 latka.
I jeszcze pytanie o te powojniki. Czy obornik, którym obkładasz im nóżki to kładziesz taki już przekompostowany, suchy bez silnego zapachu czy świeży? Będę wdzięczna za rady.
Dobrej nocy Basiu. Pozdrawiam serdecznie.

witaj Basiu

moja wnusia ma 2,5 roku...mam też czterolatkę

Basiu mój powojnik ma zasypane nogi obornikiem końskim takim zebranym z pastwiska ,i obornik przysypałam trocinami sosnowymi...i chyba mu to pasuje ..wiosna dostał jeszcze potas i fosfor i dziś dostje właśnie trzeci raz wodę od wiosny...kładę węża i woda leci sobie malutkim strumieniem tak z pól godzinki pod korzeń

fotka z przed chwili

od zewnętrznej strony

od ogrodu...i tak jest na 6m...posadzone dwa powojniki w 3m odległości

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:25, 16 cze 2018

Do góry
MariaJ napisał(a)

Dawno nie byłam u ciebie. Powojniki masz cudne szczególnie ten w sukience w różowe kropeczki.

Lilia różowa z dziećmi rewelacja. U mnie jeszcze nie kwitną późne odmiany.

Podlewasz ogród nie widać suszy.

Pozdrawiam Maria J

Witaj Mario
lilie azjatyckie już zaczynają ..fotki u góry

zaczynają też liliowce

ogród podlewam dziś ,to jest 3 raz od wiosny..susza jest i to bardzo

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:17, 16 cze 2018

Do góry
dziękuję za odwiedzinki..
.u mnie bardzo sucho i upalnie
trawa już prawie wyschła ,rabatki dziś podlewam

zaczynają lilie

Tajemniczy Ogród 01:32, 16 cze 2018

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Dobrze, lecimy z tym pięknym piątkiem. Róże doszły. Jutro sadzimy Chodzę i przymierzam. Chłopaki w bazie nad rzeczką, najstarszy na turnieju piłkarskim, można zdjęcia cyknąć i kawkę popołudniową wypić gorącą
To cyknęłam
Lilie św. Antoniego grzecznie wzięły i zakwitły w dniu imienin Antka

Potworek doniczkowy

I moja ulubiona ławeczka, zaraz siadam na niej na kawę, czekoladowe babeczki upiekłam, co tam linia na wakacje

U nas mówimy św. Józefa
fajna ławeczka i stoliczek
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:37, 15 cze 2018

Do góry
popcorn napisał(a)
ale Ci rośnie wszystko i zurawki juz! Jakoś wcześnie w tym roku!

O jeżówki Ci chodzi chyba, wcześnie bardzo, nie wiem co będzie latem kwitło, bo monardy, słoneczniczki szorstkie, rudbekie, lilie i sadźce też już kwitną i odętki...... na lato chyba tylko dalie zostaną , mieczyki i róże.
Tajemniczy Ogród 17:13, 15 cze 2018

Do góry
Dobrze, lecimy z tym pięknym piątkiem. Róże doszły. Jutro sadzimy Chodzę i przymierzam. Chłopaki w bazie nad rzeczką, najstarszy na turnieju piłkarskim, można zdjęcia cyknąć i kawkę popołudniową wypić gorącą
To cyknęłam
Lilie św. Antoniego grzecznie wzięły i zakwitły w dniu imienin Antka

Potworek doniczkowy

I moja ulubiona ławeczka, zaraz siadam na niej na kawę, czekoladowe babeczki upiekłam, co tam linia na wakacje
Lilie - Lilium 15:44, 15 cze 2018

Do góry
Witam Wszystkich bardzo serdecznie ☺
Jestem tu nowa.
Znalazłam to forum szukając odpowiedzi na pytanie : dlaczego z lilii różowej i żółtej w tym roku mam pomarańczowe? Czy zrobiłam coś źle? Lilie zimowały w gruncie. Mam je 3 lata (chyba). Tylko raz zmieniłam miejsce, aby były bardziej widoczne
Cebulki kupił mój mąż w sam je posadził, chcąc zrobić mi niespodziankę. Nie wiem jakie to odmiany.
Bardzo proszę o pomoc w rozwiązywaniu mojego problemu...
Droga do spełnienia 10:21, 15 cze 2018

Do góry
kerii napisał(a)
Ależ Ci pięknie stipa bujnęła i przetacznik już kwitnie. U mnie jeszcze w pąkach.

Pysznogłówki od Ciebie wyrosły zwłaszcza jedna na razie nie wiem która bo kolorów jeszcze nie widać. Lilie też będą kwitły

ciesze się
u mnie te co miały być różowe bedą chyba czerwone fak
Gożdzikowa - wiejski ogród 00:15, 15 cze 2018

Do góry
Dziękuję Basiu za odwiedziny w moim ogrodzie. Pochodziłam i ja po Twoim. Powojniki masz cudne. Doczytałam się, że podlewasz je tylko w czasie suszy. Z kolei piszą, że one lubią wciąż mieć wilgotno ale nie za mokro. Powiedz mi Basiu jak wyczuć w te upały, że już trzeba podlać? Ja w upały podlewałam ten na południowej ścianie domu co dzień. Nie wiem czy dobrze bo jeden pęd mi padł. Ale przy murze i od południa no i dużo tych liści i kwiatów to myślałam, że trzeba co dzień. Lilie też Basiu masz piękne. Nie mówiąc już o tej najpiękniejszej, malutkiej na dwóch nóżkach. Ile ma lat? Ja mam wnusia Jasia. Właśnie w maju skończył 4 latka.
I jeszcze pytanie o te powojniki. Czy obornik, którym obkładasz im nóżki to kładziesz taki już przekompostowany, suchy bez silnego zapachu czy świeży? Będę wdzięczna za rady.
Dobrej nocy Basiu. Pozdrawiam serdecznie.
Pszczelarnia 22:59, 14 cze 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)

U Ciebie takie dorodne lilie a u mnie, mimo dobrej ziemi, te same(chyba) tylko po kilka kwiatów będą miały. Jak o nie dbasz?

Gnojówka z pokrzyw. Dostały też trochę popiołu z ogniska na wiosnę. Zgniotłam im własnoręcznie poskrzypki i jej larwy.
Pszczelarnia 22:52, 14 cze 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Kasiu, dlatego trzeba spojrzeć z przymróżeniem oka na te klimaty.

Szlachetne lilie a za nimi nakryta sterta obornika

U Ciebie takie dorodne lilie a u mnie, mimo dobrej ziemi, te same(chyba) tylko po kilka kwiatów będą miały. Jak o nie dbasz?
Pszczelarnia 22:37, 14 cze 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Ewa, u ciebie to takie klimaty ze ciezko oczy oderwac

Kasiu, dlatego trzeba spojrzeć z przymróżeniem oka na te klimaty.

Szlachetne lilie a za nimi nakryta sterta obornika

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 20:59, 14 cze 2018

Do góry
A teraz co nieco różyczek, bo one jedyne teraz mają swoje prywatne pokazy - reszta roślinek albo dopiero rusza (liatry, lilie powoli pęcznieją, jeżówki z wolna się otwierają)

Jasmina z wczoraj

I ten sam kwiat dzisiaj Pięknie pachnie do tego

Baronesse

Voyage się otwiera coraz bardziej. Myślę, gdzie posadzić drugi egzemplarz.. i nie mogę wymyślić miejscówki, a w doniczce czeka...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:33, 14 cze 2018

Do góry
Kasya napisał(a)
Lilie ze stipa...
Blada roza z ciemnym powojnikiem...
Stipa...

Kasiu, i ławeczka, na której teraz mogę przycupnąć dopiero o zachodzie słońca. Tyle dobra się marnuje.

Ogródkowe perypetie:) 10:16, 14 cze 2018

Do góry
no patrz.. znowu mi się miejsce na lilie zrobi
Pszczelarnia 10:06, 14 cze 2018

Do góry
Anabell napisał(a)

Haniu, lilii nie pamiętam nazwy, ona rośnie u mnie już 3 sezon (i mam świadomość, że kiedyś, lada moment, trzeba będzie ją odmłodzić). Przy liliach nie zwracam na to uwagi. Odróżniam tylko lilie św. Józefa i królewskie, świętojańskie (martagony) oraz drzewiaste. Posadziłam lilię pumilum - rarytasik ale wyglądają jak jedna wielka porażka, słabe były cebule trzeba czasu - pokażę.

Kmicica mam na pewno w warzywniku, nie w szklarni i ten ma chyba 2 pędy. W warzywniku kilka pomidorów zostawiłam na 2 pędy.

Każdy pomidor miał znacznik ale pomyliłam flamastry, podpisałam niewłaściwym i wszystko się zmyło przy podlewaniu.

Ogródkowe perypetie:) 09:51, 14 cze 2018

Do góry
Już zaczynają lilie.. i muszę skrócić floksy przecież nie ma września jeszcze.
Te są niezawodne

To tu- to tam- łopatkę mam ! 07:15, 14 cze 2018

Do góry
Lilie ze stipa...
Blada roza z ciemnym powojnikiem...
Stipa...
Mój ogródek 21:21, 13 cze 2018

Do góry
lilie zaczynają
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies