Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

anabuko1 11:48, 25 cze 2018

Piękne liluowce, lilie .
Róże bujne,całe bogato ukwiecone.
Nie to co moje. ;(
Moja Edenka jeszcze nie kwitnie.
Dorota123 19:34, 25 cze 2018

Waclaw napisał(a)

Tak, chciałbym natychmiast ale przyroda potrzebuje czasu. Na razie niecierpliwie kupuję wciąż nowe rośliny ale muszę przyhamować. Po zachłyśnięciu się nowościami czas na stonowanie wysiłków i stosowanie, w większym stopniu rad forumowiczów. Jedna misę już przywiozłem do Przedogródka. Czeka na lepszy czas aby ją poprawić i ustawić. Jeszcze nie wiem czy będzie w niej woda czy kwiaty. Czy jedna czy trzy. Będą musiały chyba stanąć pod dębem. Ale to już jesienią lub zimą.
Z tymi misami musisz dobrze przemyśleć, nie ma się co spieszyć.

Dorota123 19:42, 25 cze 2018

Urszulla napisał(a)
Czytałam przegląd róż. Ciekawe że różnie jest z tymi różami. U mnie Eden zakończyła spektakl.

W ogrodzie kwiatowym dziś mnie też zauroczyły róże.
Moja edenka nadal kwitnie Mam też jedną taką co zawiązała już następne pączki w większej ilości niż przy pierwszym kwitnieniu, a ja ją chciałam wywalić. Nawet podsadziłam ją już następną różą.Ta róża to Reine des Violettes, już ją lubię i to bardzo. W tym roku pokazała całe swoje piękno.

Dorota123 19:47, 25 cze 2018

AgnieszkaW napisał(a)
Róże rzeczywiście masz piękne, ale te jeżówki to będzie bajka, jak zakwitną
Jeżówki nie zachowały cech matecznych, nasionka były z czerwonej jeżówki a teraz wszystkie kwitną na różowo. Trafiła się jedna biała i jedna czerwona. Podobno to wpływ pogody i kwasowości ziemi.

Dorota123 19:53, 25 cze 2018

Magleska napisał(a)
Witam się pierwszy raz u Ciebie

ależ masz bujny kolorowy ogród -prześlicznie
zaległości nie nadrobię ,ale postaram się do tego kolorowego raju wpadać
Miło, że wpadłaś ja czasem podglądam Twoje poczynania. Na powitanie bukiecik dla Ciebie. Łatwiej prześledzić wizytówkę tam jest wszystko w większym skrócie.

Dorota123 19:59, 25 cze 2018

paniprzyroda napisał(a)
Różane królestwo Jak ich tyle mieścisz na rabatach, mam na myśli pielęgnację? A przecież masz mnóstwo innych roślin. Pozdrawiam.
Róż mam już całkiem sporo, bo ponad 80, ale wiele z nich to młode okazy. Jakoś sobie radzą Dostają nawóz, podlewam je i w razie potrzeby pryskam na robaki. Nie potrafię z niczego zrezygnować, żeby tylko częściej padał deszcz byłoby o wiele lżej.

Dorota123 20:04, 25 cze 2018

Rumianka napisał(a)
Dorotko, o różach post u mnie...
Dziękuję już przeczytałam. Bardzo długotrwały proces ukorzeniania, zastanawiam się, czy ta woda nie śmierdzi.

Dorota123 20:13, 25 cze 2018

Urszulla napisał(a)
Jak eden u Ciebie szaleje a u mnie przewitła to znaczy że inne warunki masz. A ile lat masz eden?
Edenka u mnie nadal kwitnie, ale jej dni są już policzone musi nabrać sił przed następnym kwitnieniem. Rośnie przy ścianie domy od wschodniej strony. Mam ją trzeci, albo czwarty rok. W ubiegłym roku nie kwitła wcale, wypuściła długie pędy i na tym koniec.

Dorota123 20:41, 25 cze 2018

Anabell napisał(a)
Dorotka
kolorowe królestwo u Ciebie na całej działce.

Tylko te różane królowe mogły by cieszyć dłużej, a to pokażą się i znikną.
a i tak tęskno za nimi.
Ja zawsze lubiłam kolorowe ogródki, co wcale nie oznacza, że nie podobają mi się nowoczesne bardziej stonowane. Mnie brak samodyscypliny i dlatego u mnie taki kolorowy zawrót głowy. Obserwuję swoje róże, mam kilka takich co jeszcze bardzo ładnie kwitną.

Dorota123 20:48, 25 cze 2018

anabuko1 napisał(a)
Piękne liluowce, lilie .
Róże bujne,całe bogato ukwiecone.
Nie to co moje. ;(
Moja Edenka jeszcze nie kwitnie.
Dziękuję u Ciebie przecież jest tak kwitnąco i pięknie. Może Twoja edenka jeszcze jest młoda, moja dopiero po dwóch, albo trzech latach latach zaczęła kwitnąć. Drugi krzak Eden Rose jest bardzo ubogi nawet go nie fociłam.