Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogród Mirelli 23:43, 17 lut 2017

Do góry
Patrzyłaś czy Twoja stipa już rusza?
Żywopłotki cisowe. 22:55, 17 lut 2017

Do góry
Haniu dopingujesz i to jak Moja stipa od niedzieli jeszcze śpi.W zeszłym roku po tygodniu wzeszła wiec ma jeszcze 2dni aby się pokazać.Sałata na próbę wymiana masz rację w dwa dni wzeszła.

Edit
Stipa wykiełkowała, Cleome i Szałwia co mi sadzonki przysłałaś, zabrałam nasionka i posiałam.

Haniu jak wysiewalaś Carexa to nasionka przykywałaś ziemią?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:32, 17 lut 2017

Do góry
sałata za wcześnie to w dwa dni wschodzi
Co? niby ja dopinguję!
Ja tylko kupuję nasionka.
Wczoraj mi się pomajtało że tłusty czw. miałam jechać do auchan po pączki.
okazało się pomyłką, a już nabrałam chęci na oglądanie nasionek i kłączy, to dziś pojechałam, wróciłam z siatką zakupów.
Moja stipa od niedzieli jeszcze nie wschodzi.
Moja bajka 16:43, 17 lut 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Stipa ma w środku zielone, więc żyje liliputek super, a róża, jak mówią inni, odbije
dzieciaczki niech zdrowieją

Irenko mam nadzieję, że wreszcie im przejdzie, bo zdziczeć można w domu. Filip już dużo lepiej, ale Mała kaszle jeszcze brzydko. Mam nadzieję, że ten mały bzik czarny Tower ruszy z kopyta podobnie jak Sutherland Gold .
Moja bajka 13:27, 17 lut 2017

Do góry
Stipa ma w środku zielone, więc żyje liliputek super, a róża, jak mówią inni, odbije
dzieciaczki niech zdrowieją
Ukojenie 11:51, 17 lut 2017

Do góry
Zdjecia z dzisiejszego poranka:

Cynie i gazanie

-----

Pelargonie

-------

Lobelia. W lewym dolnym narozniku pojawila sie plesn - dzis sypne wegiel.

-------

Stipa i cynie
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 14:19, 16 lut 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
a tak wyglada dzisiaj stipa, siana razem z rozplenica
8 lub 9.02

Sezon rozpoczęłaś słońce świeci, wiosna idzie. To teraz poluj Kasiu na magnolie
Ogród Mirelli 10:38, 16 lut 2017

Do góry
Dziewczyny krokusy faktycznie są dość wysokie. Myślę, że to za sprawą sąsiedztwa stipy.

Karolka zakwitnie forsycja to ruszamy z tarwnikiem

Ania pojedyncze źdźbła widać, że są zielone, więc może jest szansa na przetrwanie i efekt z tulipanami. Chyba bym musiała ją rozwiązać, żeby zaczęła ładnie się układać

Beatka w donicach stipa padła. Na rabatach różnie
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:01, 16 lut 2017

Do góry
Melduje się w pełni zwarta i gotowa do działania choć jestem przerażona tym co niebawem nas czeka. Siew trawy na takiej powierzchni....?!

Rozruch wątkowy? - toż to ja o zawieszeniu wątku raczej myślę. Cały ten sezon zostanie poświęcony na usuwanie strat po dzikach i zaniechaj poczynionych dzięki mojej ubiegłorocznej niedyspozycji, budowanie ogrodzenia - szczegóły są jeszcze sprawą otwartą. Choć ja skłaniam się (przynajmniej od tyłu) do siatki leśnej - mniej widoczna, tania, a swoje zadanie spełni, jak u Anki (mam nadzieję)

Ewo, zawsze szkoda tracić piękne widoki, ale uważam że bez siatki/żywopłotu/granicy też te widoki nie będą satysfakcjonujące, bo co to za przyjemność oglądać poobgryzane przez zwierzynę rośliny? Czekam z utęsknieniem na "Pokot", aby złagodził moje negatywne nastawienie do zwierzyny i jej wybaczyć

Jak już Alinka napisała, jesienią posadziłam w poprzek działki graby (w dwóch płaszczyznach), co by w przyszłości zwarty żywopłot powstał. W kilku miejscach zostawiłam luki na bramki.

Zamówiłam dwie róże - Maritim - trafi przy studnie, Eden Rose do pojemnika.

Po zimie nawet nie jestem pewna jakie drzewa kupię. Ciągle waham się czy zamówić gdzieś na necie to co wybiorę? Czy szukać większych okazów w okolicznych szkółkach, ale wówczas muszę być otwarta i kupić co będzie. W każdym razie myślę o gatunkach rodzimych... graby, buki, klony.

Podsumowując - dalej niewiele wiadomo

Poza tym ruszam z pierwszymi drobnymi wysiewami. Czysto dla przyjemności... jakaś stipa, ciemierniki...

Malutki pod lasem 21:26, 15 lut 2017

Do góry
Natka, dzisiaj było piękne słoneczko, ale jakoś nie widzę, żeby się dużo stopiło

Ewo, to moja stipa w donicach na schodach Fajnie wyglądała, zdjęcia tego nie oddają

Justyna, tylko problem w tym, że ja nie lubię zimy

Agnieszka, no właśnie Niech już przyjdzie

Kamila,
ten śnieg, to powinien u Ciebie być

Aniu,
łazienka się robi

Mirella, zazdroszczę wiosny

Ewa, śniegu dużo, ale on też już taki twardy, zlodowaciały. Masakra jakaś...

Małgosia, jak ja Cię rozumiem
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:59, 15 lut 2017

Do góry
a tak wyglada dzisiaj stipa, siana razem z rozplenica
8 lub 9.02

Ogród Mirelli 19:17, 15 lut 2017

Do góry
Mirelka - u Ciebie to już wiosna pełną gębą - i w domu i na dworze Naprawdę niesamowicie duże już masz te krokusy. Hiacynty - tradycyjnie już wiosnę u Ciebie przywołują
Jak tam stipa? Przezimowało coś?
Sezon 2017 u Hanusi 19:09, 15 lut 2017

Do góry
Zgadza się Basieńko! A papieski papierzak, a ludzki to gówniak, niestety!

Na razie wyciągnęłam tylko nasiona na stół, jutro z rana będę się z ziemią mocować, dziś się ogrzewa.
A nie, znalazłam nasiona rozplenicy Rubrum, tak miałam zapisane, i wysiałam.
Wiem, że nie zimuje, ale, co szkodzi spraktykować? A może mi nie wzejdzie? Kłosek miałam z centrum ogrodniczego, chyba napis nie był zamieniony na doniczce? Ciekawe czy stipa przezimowała?
Innych traw nie sieję, Mam kostrzewę siną, carexy ptasie łapki i ice dance, i ze 3 miskanty, i rozplenicę. Dość.
Doświadczalnia bylinowo-różana 17:22, 15 lut 2017

Do góry
pawel_snopek napisał(a)

Ja zawsze w Lutym przycinam i sprzątam bo wtedy mam na to czas Stipa to ma do siebie że wypada Pod sekator poszły trzcinniki, śmiałki darniowe, molinie, miskanty, proso i rozplenice

Oki, będę ciąć
Doświadczalnia bylinowo-różana 17:15, 15 lut 2017

Do góry
Anda napisał(a)

Już wszystko poprzycinaleś? No to chyba też się za byliny wezmę w takim razie. Zawsze jakoś w marcu przycinalam, ale może rzeczywiscie już czas. Inne trawy też już? Stipa tenuissima mi chyba całkiem wymarzła, wszystko żółte.

Ja zawsze w Lutym przycinam i sprzątam bo wtedy mam na to czas Stipa to ma do siebie że wypada Pod sekator poszły trzcinniki, śmiałki darniowe, molinie, miskanty, proso i rozplenice
Doświadczalnia bylinowo-różana 16:47, 15 lut 2017

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Co do przycinania To ja już większość prac porządkowych mam zrobionych pozostało mi jeszcze troszkę liści wygrabić i czekam na bratki do donic Więc spokojnie możesz już trzcinniki przyciąć

Już wszystko poprzycinaleś? No to chyba też się za byliny wezmę w takim razie. Zawsze jakoś w marcu przycinalam, ale może rzeczywiscie już czas. Inne trawy też już? Stipa tenuissima mi chyba całkiem wymarzła, wszystko żółte.
Ogród Mirelli 14:32, 15 lut 2017

Do góry
Ooo ale stipa widzę całkiem całkiem po zimie. Może Ci się uda to połączenie z tulipanami.
Ogrodowy spektakl trwa ... 13:21, 15 lut 2017

Do góry
A ja już po pierwszych wysiewach jestem, stipa i dwie szałwie
Mireczko, wspaniałe wspomnienia, Ty i kilka jeszcze osób to taka stara ekipa O. Znacie się już dobrze, jak starzy przyjaciele.
Mój ogród pod lasem 10:26, 15 lut 2017

Do góry
malgol napisał(a)
Co prawda jeszcze mróz na zewnątrz, ale u mnie w domu już wiosna bo wykiełkowała stipa Nasionka od Moniki się sprawdziły
Nie chcą mi się zdjęcia załadować, ale pokaże ją jak zechcą
Zaczynam też myśleć o zrobieniu obelisków pod róże angielkie Graham Thomas.
Poradźcie jaki kształt powinien być ,żeby najlepiej wyeksponować krzak? Te piramidalne wąskie ,które najczęściej widziałam w niektórych wątkach chyba tylko do pnących róż się nadaja? Jakoś mojej , rozchylajacej się, wielkiej róży nie widze na takim obelisku..bo jak?

Moze nie wsadzaj jej w obelisk, tylko daj jej takie podpory jak na zdjeciu

https://therosejournal.files.wordpress.com/2011/10/graham-with-hole1.jpg
Mój ogród pod lasem 09:28, 15 lut 2017

Do góry
Co prawda jeszcze mróz na zewnątrz, ale u mnie w domu już wiosna bo wykiełkowała stipa Nasionka od Moniki się sprawdziły
Nie chcą mi się zdjęcia załadować, ale pokaże ją jak zechcą
Zaczynam też myśleć o zrobieniu obelisków pod róże angielkie Graham Thomas.
Poradźcie jaki kształt powinien być ,żeby najlepiej wyeksponować krzak? Te piramidalne wąskie ,które najczęściej widziałam w niektórych wątkach chyba tylko do pnących róż się nadaja? Jakoś mojej , rozchylajacej się, wielkiej róży nie widze na takim obelisku..bo jak?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies