Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Pokażę nasz ogród 11:15, 12 lut 2017

Do góry
Do szklarenek idą pomidory, ogórki, pory, selery, stipa i jednoroczna rozplenica od Przemka. A potem jeszcze może coć wypatrzę na stoisku z nasionami
Miejski azyl 09:50, 12 lut 2017

Do góry
A do tego Stipa Pony Tails (już mam kiełkujące nasionka w ilości 74), jeżmianka i szałwia omszona rossa. Wszystko na tle wyższych miskantow i tuj szmaragd.
Zakupiłam tez na ta rabatę klona palmowego i małe okrągłe oczko.
Spróbuje tez wprowadzić anemony - może sie uda w cieniu.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:23, 11 lut 2017
Do góry
Kasya napisał(a)
dzisiaj posialam :

stipa
rozplenica purple majesty

papryka

i w krazkach torfowych
kilka szt szałwi
kilka szt pachnacego groszku
rozplenice karley rose
i na probe kilka nasionek ciemiernika

co jeszcze mozna wysiac juz teraz ??

na bogato lecisz

wysiałam kalarepę i seler naciowy w marcu przenosze do skrzyń bo przymrozki ponoć im nie straszne ...zobacze ...to mój pierwszy raz ....bo kalarepe zwykle kupowałam na targu ....ale jak był za ciepły maj to robiła się dębiata w tym roku próbuje swoje uhodowac
Ukojenie 17:03, 11 lut 2017

Do góry
Nowalijka napisał(a)
No właśnie, relacjonuj co wysiewasz

Wszystko juz napisalam: pelargonia, petunia, cynia, gazania, lobelia i stipa

----
Kolejne sloneczne:

Czekam na wiosne
Ostnica - Stipa 14:09, 11 lut 2017

Do góry
moja stipa ma już 3 tygodnie i conajmniej 5 cm. Nadal nie dzieli się. Po jakim czasie powinna zaczać się dzielić i być gotowa do pikowania ?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:15, 10 lut 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

oj chyba nie chce siac lobelii...to taka drobna masakra ze stipa mi juz wystarczy
dla takiego slepaka jak ja to tortury

Lobelia piękna jest a pikujesz kępkami i tak później rośnie aż do mrozów. Wczoraj nie dałam rady, dziś biorę się do roboty
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:44, 09 lut 2017

Do góry
JoannA napisał(a)
lobelię

oj chyba nie chce siac lobelii...to taka drobna masakra ze stipa mi juz wystarczy
dla takiego slepaka jak ja to tortury
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:40, 09 lut 2017

Do góry
dzisiaj posialam :

stipa
rozplenica purple majesty

papryka

i w krazkach torfowych
kilka szt szałwi
kilka szt pachnacego groszku
rozplenice karley rose
i na probe kilka nasionek ciemiernika

co jeszcze mozna wysiac juz teraz ??
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:28, 08 lut 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Maczki cudne pokazałaś fajnie dmuszek do nich pasuje i stipa, albo molinie ale te wyższe.
Na słonecznym stanowisku pewnie nie będą się płożyc i wyciągać, czasami zbędne liście po prostu wycinaj, buziaki i byle do wiosny
100 buziaków na imieniny

Postaram się mączkom dobrać doborowym towarzystwo...przekopane najpierw... mam nasionka na łączkę
Mirkowy ogród (początki) 19:25, 08 lut 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Kasiu długo by pisać. Na pewno pomidorki i papryką.Pelasiek na pewno nie.Traw mam kilka odmian werbeną,stipa itd.

też kupiłam ziemię do siewu i w weekend coś posieję
pelasiek i petunii też nie kupowałam, kupię sadzonki gotowe
Malutki pod lasem 09:27, 08 lut 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Sypało cały dzień, jak tak dalej pójdzie, to się nie stopi do maja Rośliny niektóre w całości zasypane. Odkopałam właz do butli, bo nawet nie wiem ile mam gazu, widzicie jak zasypane rozchodniki, obok na prawo lawendy prawie nie widać, a dalej w prawo od lawendy powinna być stipa

No z tym majem to przesadziłaś ... jest źle ale chyba nie aż tak?!!!
Ogródek warzywny na balkonie 23:05, 07 lut 2017

Do góry
No proszę juz jest stipa
Na werbene bedziesz musiala dluzej poczekać. Moja wzeszla po 2, 3 tygodniach. Jak Ci nie wyjdzie, daj znać. Na pewno znajdę jakies samosiejki w ogrodzie.
Mirkowy ogród (początki) 22:09, 07 lut 2017

Do góry
kitek81 napisał(a)

A co będziesz siała?
Kasiu długo by pisać. Na pewno pomidorki i papryką.Pelasiek na pewno nie.Traw mam kilka odmian werbeną,stipa itd.
W cieniu - zacieniona 17:19, 07 lut 2017

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Bogusia przyniosłam ją z piwnicy i zajrzałam do ziemi niestety ale moja też nie zawiązała cebuli;(
Stipa już mi ładnie wyszła

No to mamy podobnie...też myślałam,że będzie powtórka ...
Nie wiem dlaczego nie zawiązała bulwek,trzeba będzie w tym roku zaczynać zabawę od początku.

Stipa{miałam nasionka sprzed trzech lat} u mnie też już się zieleni...nie mam szczęścia do samosiejek.Wysiałam też brązowa,ale na razie nic nie widać...ona w ub.roku była bardzo kapryśna i długo wschodziła...więc czekam spokojnie .

...na Z.nadal zima...
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:25, 07 lut 2017

Do góry
Maczki cudne pokazałaś fajnie dmuszek do nich pasuje i stipa, albo molinie ale te wyższe.
Na słonecznym stanowisku pewnie nie będą się płożyc i wyciągać, czasami zbędne liście po prostu wycinaj, buziaki i byle do wiosny
100 buziaków na imieniny
W cieniu - zacieniona 13:17, 07 lut 2017

Do góry
bogumila napisał(a)
Jeśli widzisz kiełki to podlewaj...moje nie zawiązały bulw i nie będzie w tym roku sadzonek.Kupię nowe.

Bogusia przyniosłam ją z piwnicy i zajrzałam do ziemi niestety ale moja też nie zawiązała cebuli;(
Stipa już mi ładnie wyszła
Mała Eleczka 23:11, 06 lut 2017

Do góry
bleebla napisał(a)

Nie wysiewam werbeny, ona sama się wysiewa. Z jednego kwiatka jest tyle nasion, że nie trzeba się martwić o jej przyszły byt w ogrodzie

Jeśli dostałaś nasionka i będziesz siać pierwszy raz, możesz posiać je teraz razem ze stipą, albo gdy już ziemia w doniczkach odmarznie, posiać bezpośrednio do niej. W pierwszym przypadku będziesz miała szybciej kwiaty.

Nasiona kupilam w K.... zawsze mozna je tam znalezc. W ubieglym sezonie sadzilam do donic gdzies kolo maja, bo sie zagapilam i nic nie wyroslo. Posieje wiec kilka ziarenek ze stipa i zobaczymy co bedzie.
Dwa ogrody 20:16, 06 lut 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Aganiu
Vita, dzięki. Niskobudżetowe, nawet jak sezon wytrzymają, to będzie fajnie. Można wykorzystać patyczki od storczyków czy grubsze druty, nadając im pożądany kształt, nie wszystkie maczki rosną na baczność Widzisz je np. w stipie? Bo ja tak

Moje, ze względu na ciężar muszą dostać metalowe druty. Brawo dla Ciebie, ta technologia jest rzeczywiście tańsza. Też mam pomysł na lekkie rozchwianie. W stipie? Dobry pomysł (u mnie żadna stipa nie zagrzała miejsca), na początek dodam je do imperaty.
Malutki pod lasem 22:54, 05 lut 2017

Do góry
Sypało cały dzień, jak tak dalej pójdzie, to się nie stopi do maja Rośliny niektóre w całości zasypane. Odkopałam właz do butli, bo nawet nie wiem ile mam gazu, widzicie jak zasypane rozchodniki, obok na prawo lawendy prawie nie widać, a dalej w prawo od lawendy powinna być stipa

Malutki pod lasem 22:51, 05 lut 2017

Do góry
Monika, cieszę się bardzo, że stipa ode mnie ładnie rosła

Ania, proszę bardzo

Magda, jakie ślady wiosny? Masakra jakaś, sypało cały dzień, mam już dosyć, od początku roku cały czas mrozi i sypie
Łazienka robi się bardzo powoli, tata coś tam klei z doskoku Może we wtorek przyjdzie hydraulik rozkuć ścianę, bo mi się zachciało przesunąć trochę umywalkę i baterię podtynkową zamontować
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies