Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mirkowy ogród (początki) 11:21, 03 paź 2016

Do góry
Dalie jeszcze kwitną to niezmordowana roślina szkoda tylko że nie zimuje

Rudbekia i jeżówki powoli przekwitaja ustępując miejsca Marcinką

Niezmordowana werbena nadal piekna

Moje ukorzenione ciski
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 11:16, 03 paź 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Raczej tak, teraz już są odmiany dostępne i nie są drogie. Ja swoje drzewko mam od nasionka. Musiałam 10 lat czekać na pierwszy owoc.

Pigwowce owocują szybciej, i trzeba wybrać odmianę wysoko rosnącą, pigwowiec wspaniały lub pośredni. Ale jest jedna wada u pigwowców. Posadzony w jednym miejscu musi tam pozostać na stałe, Po przesadzeniu w miejscu dawnego bytowania, zostaje mnóstwo korzeni wypuszczających odrosty, Nie do pozbycia się.

To prawda, nadal walczę...
I jeszcze jedno zaobserwowałam, jak nie cięłam go, raczej nie ruszał z odrostem, cięcie powoduje odrost.
Co to tak ładnie kwitnie, milin?
Mirkowy ogród (początki) 11:13, 03 paź 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Asiu tak samo myslałam jak ty.Warto wiec pokazywać i te brzydkie strony roślin wtedy łatwiej nam się na nie zdecydować.Ja na pewno go nie wywalę bo swój urok jednak ma

Ja szczerze mówiąc zastanawiam się jeszcze czy go nie wywalić ale na razie niech rośnie , co najwyżej przesadzę go może .
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 11:12, 03 paź 2016

Do góry
violka171 napisał(a)
Wyruszyłysmy na działeczkę posadzić tulipki,myślałam że z dwa dni będę je wysadzać
ale przy takiej pomocy 1300 cebul wysadziłysmy w przeciągu 2 h po części w deszczu

wreszcie miała okazję na żywo zobaczyć swoją Lwią Paszczę

Astry w pełnym rozkwicie

Ale masz fajne pomocnice, szok jak wam szybko to poszło, jednak myślę, że wiosną będziemy podziwiać kwiecie, nie ma mowy o porażce
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 11:10, 03 paź 2016

Do góry
butterfly napisał(a)

wow!! w masie siła!
Mirkowy ogród (początki) 11:06, 03 paź 2016

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

A ja myślałam że to tylko u mnie ten biały rozchodnik taki nieładny . Ale jak tak tom już spokojna
Asiu tak samo myslałam jak ty.Warto wiec pokazywać i te brzydkie strony roślin wtedy łatwiej nam się na nie zdecydować.Ja na pewno go nie wywalę bo swój urok jednak ma
W kamiennym kręgu od początku 11:04, 03 paź 2016

Do góry
GorAna napisał(a)

Pięknie, tajemniczo
Tu narazie jest ściernisko... 10:59, 03 paź 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
A na sam koniec fotka lawend, które dostałam od Kasi, druga Kasia z Grzesiem je przywieźli a moja siostra je zadolowala. Jak widać nie przylozylam do tego palca ale jestem wszystkim bardzo wdzięczna.

Prawie, jak farma lawendowa
Tu narazie jest ściernisko... 10:59, 03 paź 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Kwiaty w doniczkach uparcie dalej kwitną. Juz je miałam wyciepac ale trochę szkoda.

Cudownie
Tu narazie jest ściernisko... 10:58, 03 paź 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
A tu już na gotowo.

Ładnie skomponowane ciekawa jestem ile tych rozchodników sie przyjmie ja urywam gałązki i do ziemi.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:54, 03 paź 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
1 i 4

Marzena cudnie, soczyście...u mnie dziś leje i mam zamiar rozsypac nawóz bo patrzeć nie moge na swoją trawe gdy twoja taka zieloniutka. pisałaś gdzies kiedys że do grudnia ma być stosunkowo ciepło to chyab warto jeszcze mieć ladny trawnik
pochwaliłabys sie innymi swoimi kostkami? powiedz masz buksowe i cisowe?
cisowe jaką masz odmiane?
Rozplenica japońska - Pennisetum alopecuroides 10:53, 03 paź 2016

Do góry
Cześć, mam w ogrodzie rozplenicę, ale nie wiem niestety jakiej odmiany, jest duża, kępy 4 letnie mają średnicę ok. 70-80 cm, źdźbła zielone (w tym roku są przycięte, bo były przesadzane, kwiatostany jak na zdjęciach. Czy jest szansa na identyfikację odmiany?

Robię porządek w ogrodzie i w zapiskach dot. odmian

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 10:52, 03 paź 2016

Do góry
butterfly napisał(a)

kompozycja buzie mi otworzyła i nie potrafie jej domknąć ))) pieknie ))))
Rododendronowy ogród II. 10:48, 03 paź 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Dzieki Zbyszku za piosenke i piękne widoki. Trzmielina juz sie przebarwiła wiec teraz juz poleci.

Ale szybko, u mnie nadal cała zielona.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 10:45, 03 paź 2016

Do góry
butterfly napisał(a)
Na Marikenach jesieni jeszcze nie widać

ale piękne i falujące trawki
Chciała bym zapytać co to za trawka za miłorzębem - ML ?? i na jakiej wysokości on jest szczepiony ?
Skarpa w ogrodzie 10:39, 03 paź 2016

Do góry

Mam pytanie jeżeli dom będzie położony na ,,równinie,, tak jak już rosnące drzewa na załączonym zdjęciu to czy inne drzewa typu brzoza pożyteczna, świerk serbski mam obsadzać na równej skarpie czy obniżyć się z nasadzeniami do linii ogrodzenia.

Przed domem trawnika będę miała około 19m. Różnica poziomów wynosi 1,6m między skarpą a ogrodzeniem. Nachylenie nie jest strome ale widoków trochę mi zaczyna być żal tylko też chciałabym mieć trochę cienia i przesłonić się od sąsiadów.

A- Dać sobie spokój z tą skarpą i sadzić na równinie, może się brzoza nie przewróci?
B- Czy zachować częściowe widoki i obsadzić płot co by dał cień nasadzeniem na skarpie?
Skarpa jest południowo-zachodnia.
Lawendowy zawrót głowy 10:33, 03 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Net amrowiec Slender silouette'
Jola dziękuje. A koło ambrowca jest platan?
Mirkowy ogród (początki) 10:29, 03 paź 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Kasiu Stardust krótko cieszy.Brazowieją kwiaty a czerwony ma ładniejszą fazę rozwoju kwiata Biały u mnie teraz tak wyglada.

A ja myślałam że to tylko u mnie ten biały rozchodnik taki nieładny . Ale jak tak tom już spokojna
Ogródkowe perypetie:) 10:05, 03 paź 2016

Do góry
abiko napisał(a)
Kasia dziękuję za odwiedziny. Mam takie same odczucia jak Ty
Kiedy Ty zdjęcie mojej różyczkowej łyżeczki zdążyłaś zrobić

Więcej później

Jak w kuchni byłaś
Odwiedźcie nas w tym sezonie jeszcze, co? Zobaczysz mój ogród w jesiennej szacie - wtedy moim zdaniem jest najładniejszy . A może kiścienie Ci kupię, to byś miała większą motywację żeby przyjechać

dzieciaki - słodziaki

i zagadane

Mirkowy ogród (początki) 10:04, 03 paź 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Mnie ostatnio na słodko bierze...dziwne...takie ciacho...mniam!!!

Właśnie chciałam pisać, że białego rozchodnika nie mam, ale jak mówicie, że nie warto...nie zastanawiam się nad nim nawet.

Macham Mireczko
Kasiu Stardust krótko cieszy.Brazowieją kwiaty a czerwony ma ładniejszą fazę rozwoju kwiata Biały u mnie teraz tak wyglada.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies