Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród i co dalej

Ogród i co dalej

Monka 19:11, 26 lis 2016

Rytla napisał(a)
Cześć, ja też z myjką. Też, jak Ren nie umiem bez smug, ale i tak jestem zadowolona, bo okna myję nie zbyt często i wtedy, gdy są dość brudne, to najpierw zmywam brudy, potem ściągam tym czymś, bez chlapania, suchymi łapami, a potem odrobinę płynu do szyb z rozpylaczem i wycieram do połysku.
Znam też osoby, które umieją tak użyć, że nie trzeba polerować i nie znam żadnej, która żalowalaby zakupu.
Mycie okien bez moczenia rąk i zachlapanych parapetów- samo to mnie satysfakcjonuje.

Kurcze jak opisujesz to sporo tych czynności a miało być mniej moje zwątpienie w to urządzenie budzi czas pracy akumulatora 25 min i potem znowu ładowanie, ja mam dużo okien a nie lubię myć okien to zejdzie mi cały dzień a zapał szlag trafi
Rytla 20:20, 26 lis 2016

moja pracuje znacznie dłużej niż 25 min.
jak się myje czyste okna, to migusiem ale u mnie to tylko lustra i szyby w bibioteczce, to tak raz-dwa-trzy
Zana 08:16, 27 lis 2016

Och jak Ci zazdroszczę, że przed zimą tyle roboty z darnią odwaliłaś. Wiosną ruszysz z kopyta. A u mnie zastój jesienny całkowity.
AnnaCh 13:20, 27 lis 2016

Monika, ja mam Karchera i jak robię sobie przerwę na kawkę, to akumulatorek podładowuję Jak mam bardzo brudne okna, a najczęściej takie mam , to najpierw je myję wodą z jakimś płynem uniwersalnym, ściągam tę brudną wodę bez chlapania, a potem myję już właściwym płynem i padem z Karchera, ściągam znowu, ważne, żeby ten pad z mikrofibry był mokrawy, suchym się źle myje. Czasami zostają mi pionowe smugi, ale sporadycznie, wtedy magiczną ściereczką do okien z biedry je traktuję, podobnie w rogach okien. Ja nie narzekam, nie mam na szybach takich mazajów jakie miałam po ręcznym myciu, nie mogłam domyć szyb od czasu budowy, już wszystkiego próbowałam i niby wyglądały dobrze, a jak wychodziło słońce to masakra była. Teraz szyby są ładne i to tylko tak skomplikowanie brzmi, ale bardzo szybko idzie mi mycie okien, a do tego myję myjką płytki, kabinę prysznicową, wszystkie lustra, a nawet lakierowane szafki w kuchni
Monka 13:53, 27 lis 2016

Zana napisał(a)
Och jak Ci zazdroszczę, że przed zimą tyle roboty z darnią odwaliłaś. Wiosną ruszysz z kopyta. A u mnie zastój jesienny całkowity.

Aniu miło mi,że się odezwałaś u Ciebie zastój bo działka daleko, jak remont w sypialni ? , ale to chyba pytanie u Ciebie na wątku powinno być wpadam
Monka 14:02, 27 lis 2016

AnnaCh napisał(a)
Monika, ja mam Karchera i jak robię sobie przerwę na kawkę, to akumulatorek podładowuję Jak mam bardzo brudne okna, a najczęściej takie mam , to najpierw je myję wodą z jakimś płynem uniwersalnym, ściągam tę brudną wodę bez chlapania, a potem myję już właściwym płynem i padem z Karchera, ściągam znowu, ważne, żeby ten pad z mikrofibry był mokrawy, suchym się źle myje. Czasami zostają mi pionowe smugi, ale sporadycznie, wtedy magiczną ściereczką do okien z biedry je traktuję, podobnie w rogach okien. Ja nie narzekam, nie mam na szybach takich mazajów jakie miałam po ręcznym myciu, nie mogłam domyć szyb od czasu budowy, już wszystkiego próbowałam i niby wyglądały dobrze, a jak wychodziło słońce to masakra była. Teraz szyby są ładne i to tylko tak skomplikowanie brzmi, ale bardzo szybko idzie mi mycie okien, a do tego myję myjką płytki, kabinę prysznicową, wszystkie lustra, a nawet lakierowane szafki w kuchni

Powiem Ci Ania szczerze,że jestem jak ten króliczek z kawału , chcę być i mądra i łada , niby mi się to urządzenie podoba, ale .... już tak się przyzwyczaiłam do mycia ręcznego, że mam wrażenie, że tu jest więcej pracy
AgataP 18:37, 27 lis 2016

ren133 napisał(a)

Monika ja mam myjkę Karchera ale nie umiem umyć nią bez smug może coś źle robię

PS U nas w domu najlepiej myjką operuje syn ... i w sumie dobrze mi z tym ... chociaż raz przydały się jego wyćwiczone na klawiaturze paluszki

Ja myję Karcherem - najpierw myję wodą z płynem do naczyń, potem psikam wodą z octem i jadę Karcherem od góry w dół. Koniec. szybko bez smug
anna_t 19:33, 27 lis 2016

Monka napisał(a)
i jeszcze jedne pytanie , oto mój najnowszy zakup z black friday z L myjka do mycia okien , ma mi pomóc w myciu okien szkoda ,że nie myje sama , może ktoś ma podobne urządzenie bo się zastanawiam , czy rzeczywiście pomaga , czy tylko kupiłam koleje urządzenie do trzymania w szafce ?

kolejny sprzęt do trzymania w szafce
ale ja ostatnio od Beaty sie dowiedziałam że myje tym granitowy blat to moze w końcu będę używać
anna_t 19:33, 27 lis 2016

Monka napisał(a)
z pracami ogrodowymi to u mnie kiepsko , ale przedstawiam efekt pracy Asi Nawigarotki , postery , które będą nad łóżkiem i mam małe pytanie, czy ktoś ma jakiś patent, aby je zawiesić i nie robić dziur w ścianie ?

plastry tesa
rozark 10:02, 28 lis 2016

ja mam myjkę parową i się sprawdza