Na zdjęcia poglądowe nie mam czasu. Pilnie muszę pokończyć, to co rozgrzebane. Cała zima na planowanie frontu będzie.
Chyba że pytasz o te, które obiecałam?
Piętnastoletnia parocja w szkółce. Nie było słońca wtedy niestety.
No i w sobotę przywiozłam kolejne nowe drzewka Cztery. Trzy w jednym gatunku.
Haniu, aminek z trawami by u Ciebie bardzo pasował. Daj się mu skusić
Ja w sobotę też się przeliczyłam. Zrobiłam kanciki w warzywniku, myślałam, że to myk, myk... A zajęło to pół soboty. Ale wreszcie jest równiutko co do cm. No i nie myślałam, że mnie tak wszystko będzie boleć po tej akcji. Przecież sporo ostatnio kopię, a wczoraj ruszać się nie mogłam. Dziś też ciężko.
Ale jeszcze pół warzywniaka przekopałam.
A ja kojarzę nawet że to tyczy wszystkich drzew jednego gatunku- muszą trzymać się razem żeby wygrać Mnie to bardziej zszokowała teza o poziomie dwutlenku węgla na planecie. Im dłużej o tym myślę tym bardziej jestem przekonana, że to ma sens Wiem też dlaczego raz na kilka lat mam kilka centymetrów ściółki z nasion wiązu. Do tej pory mi się wydawało że takim wielkim kwitnieniem i owocowaniem daje znak że to ostatnie jego lata a tymczasem to ich cwany sposób Ale dąbki o których też wspomina u mnie zachowują się inaczej: co roku owocują mniej więcej tak samo- brak lat tłustych i chudych- ciekawe dlaczego. Może czują się bezpieczne
P.S. Fajnie tak czytać razem
Czekałam z niecierpliwością Dziękuję
Tylko tam gdzie dużo lawendy to nie wiem czy wejdzie 3 rzędy bo tam jest 1,20 czy 1,30 jakoś tak. W sumie jakby dał gęsto te wejdzie.
Czosnki główkowate. One są bardziej buraczkowo-fioletowe, zdjęcia nie oddają właściwego koloru.
Nadrabiam zaległości w ogrodzie wieczorami i w soboty, już się cieszę na wolny piątek
Jeszcze kwitnie knautia, penstemon, krwawnik, Rapsody in Blue...
Kasiu super prezentuje się Twoja kuchnia, niezła lodówka moje marzenie
Mam pytanko czy otwiera Ci się w całości okno przy tej baterii?...pytam, bo realizacja kuchni dopiero przede mną
Taki koń chodzący stale w kółko, to potem nie bardzo umiał przy wozie chodzić, zawsze w jedną stronę miał tendencje skręcać. Tak i my, nauczeni tylko jednych czynności nie potrafimy szybko się przestawiać do innych prac.
Cieszę się, że prace ogrodnicze nie sa monotonne i pozwalaja zachować sprawność umysłu. Ale już pstrykanie paluszkami po klawiaturze można podciągnąć pod hasło:kierat
Dlatego trzeba uważać, żeby nie za długo klikać, bo zgłupiejemy.
Zaraz idę zobaczyć Twoje.
Moje niektóre przekwitły, niektóre w pełni rozkwitu, a są jeszcze i takie, które się ociagają.
Kilka ujęć z chryzantemami w roli głównej.