Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój 4 arowy azyl... 21:08, 24 lis 2016

Do góry
I coś zielonego
Moja Chojna, jest u mnie ze 20 lat.

Rn mają dużo pąków kwiatowych

i okazały pąk Ciemiernka cuchnącego

Rododendronowy ogród II. 21:04, 24 lis 2016

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Musze się pochwalić byłem dzisiaj u pana Ciepłuchy na wystawie ogrodniczej organizowanej przez Jego szkółkę i jestem w wielkim szoku rododendronowym tylu rodków to ja na oczy nie widziałem same pięknośći zaraziłaś mnie nimi i to dość mocno pozwolę sobie wstawić u Ciebie jedno foto

W tamtym roku byłysmy u niego cała łódzka grupą a w tym się nie zorganizowałyśmy a moze częsc dziewczyn była a ja niepoinformowana? U niego wielki teren i rh ogromne ilosci a najbardziej to widac wiosną jak mnóstwo tirów zabiera ich ogromne ilosci.A kupiłeś jakies???
Rododendronowy ogród II. 21:01, 24 lis 2016

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Musze się pochwalić byłem dzisiaj u pana Ciepłuchy na wystawie ogrodniczej organizowanej przez Jego szkółkę i jestem w wielkim szoku rododendronowym tylu rodków to ja na oczy nie widziałem same pięknośći zaraziłaś mnie nimi i to dość mocno pozwolę sobie wstawić u Ciebie jedno foto

Kurczę, ale do wyboru do koloru. Ze dwa bym pewnie przytuliła .
Rododendronowy ogród II. 21:00, 24 lis 2016

Do góry
Mój 4 arowy azyl... 20:53, 24 lis 2016

Do góry
I inne fotki

Ostatnie różyczki przed ścięciem

Żurawka Elektra

Niezawodna Rio

Blaski i cienie nowego życia 20:51, 24 lis 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)

Ja mam 5 Artemisek, a innych pojedynczych 7, więc wszystkich mam też 12 ale tylko Artemis i Eden kwitną o tej porze

Ulcia ja się rozbujałam i łącznie mam o ile mnie pamięć nie myli ze 30 róż . 12 to było ostatnie zamówienie, a przy okazji się dwie z marketu nawinęły . Krety tak mi ryją, że ziemię z kopców wykorzystałam do kopczykowania i wszystkie już zabezpieczone .
Mój 4 arowy azyl... 20:48, 24 lis 2016

Do góry
Dzień był dziś ciepły, ale dość ponury. Ani na chwilę nie wyjrzało słońce. Najwięcej czasu zajęło mi obrywanie liści z róż, no i grabienie. Wydawało mi się, że grabienie mam za sobą, ale po tych wietrznych dniach znów się skądś - paskudy - pojawiły.

Udało mi się zrobić lepsze zdjęcie ciemiernika

Mój 4 arowy azyl... 20:37, 24 lis 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Piękny kompost, jak moja ziemia pracy ogrom z nim jednak.
Te nasienniki zawilców podziwiam, u mnie miałam, czy jakoś można z nimi podziałać i mieć nowe okaz, sadzonki? Basiu pozdrawiam

Ziemię, Irenko, masz nad wyraz urodzajną. Od razu widać to po pięknych i zdrowych roślinach.
Zawilców mieszańcowych z nasion raczej nie rozmnaża się. Najpewniej z sadzonek wiosną. Mogę Ci podesłać. Dla mnie to żaden kłopot, tym bardziej, że mam go dość dużo. Rozrósł się przez lata.

Pozdrawiam również

Kwitnące skarpy 20:36, 24 lis 2016

Do góry
Odmiany wysokie (Powyżej 5 metrów)
Coates
Heawy scent (Pachnące)
Wadas Memory
Limelight (pachnące)
Rogów
Select
Galaxy(pachnące)
Royal crown (pachnące)
Sentinel
Elizabeth (pachnące)
Full Eclips (pachnące)
Spectrum
Yellow River
Merill (pachnące)

Może kiedyś komuś się to przyda
Kwitnące skarpy 20:30, 24 lis 2016

Do góry
Magnolie Sredniej wysokości od 3 do 5 metrów:
Donna
Lennei
norman Gould
Old Port(pachnące)
Powder Puff
Yellow Lantern
Betty(pachnące)
Lombardy Rose(pachnące)
Rustica Rubra(pachnące)
Sundew(pachnące)
Lenei Alba
Big Dude ( pachnące)
Burgundy
Buterflies
Genie (pachnąca)
Rosberry Fun
Rubra
Aleksandra
Encore
Alixed (pahcnąca)
Leonard Messel (pachnące)
Sarah'S Favourite
Winelight
Kwitnące skarpy 20:13, 24 lis 2016

Do góry
Spis odmian magnolii jakie były dostępne
Magnolie karłowe:
Little Geisha
Megs Pirouette (pachnące)
Kikuzaki
Gold Star
Georg H. Kern
Nigra
Orchid
Oriental night
Pinkie
Rosea(pachnące)
Randy
Susan
Ukojenie 20:06, 24 lis 2016

Do góry
Ania z malutkiego pod lasem ma super pracowite Krasnoludki, a ja zakupilam sobie takie:

Tylko dwa - uratowalam na przecenie w Lidlu - jednego oddam Tesciowej
Lawendowy zawrót głowy 19:55, 24 lis 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
he he

Amelko dla Ciebie od mojego eMa z pozdrowieniami ))))

Pogubiłam się po drodze... 19:54, 24 lis 2016

Do góry
Przewidywany termin kwitnienia przełom grudnia/stycznia u mnie ciemierniki grzeczne
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:52, 24 lis 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

No porządek masz świetny!!!!Bardzo podobają mi się powiązane trawy.Co tam będziesz jeszcze z betonów tworzyć?

Kasiu, dziękuję Powiązane trawy muszą iść do poprawki. Myślałam, że zostawię takie lużne czuprynki ale widzę, że fruwa mi wszystko po ogrodzie i niestety górę też muszę związac.

Betonowo idę do przodu XMAS się tworzy. Aniu-dziękuję za pomysł!!

I pochwalę się moją literką w łazience zaprojektowanej przez nasza Kasię Siakową

Oraz świeżutkie zdjęcie z dzisiejszej dostawy do Joasi- naszej forumowej koleżanki

Lawendowy zawrót głowy 19:51, 24 lis 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Piękne masz warkocze.
Muszę jednak oddać cześć Gusiarz, która rok temu pierwsza warkocze na trawach zaplotła

Dlaczego obcinacie ropzlenice? Rosna u mnie od 5 lat i sie n rozsiewają. Zupełnie odmiennie niz stipy

Marzenko hehe to moje warkocze z zeszłego roku). W październiku falstart zaliczyłam )) Nie tnę rozplenic ))) bardzo mi sie takie podobaja ))

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4837-lawendowy-zawrot-glowy?page=897

Miłkowo - sezon 2016-2022 19:50, 24 lis 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Oj dobre
Aniu dziękuje, ale ciut ograniczam jużbuź.

Fontanny cudne!! świetne ujęcie!
Ogrodowe szaleństwo ... 19:35, 24 lis 2016

Do góry
Wczoraj odezwała się do mnie Asia, posiadaczka działki na ROD.
Asiu zaczęłam czytać Twoją historię... i wypisz - wymaluj jest identyczna jak moja. Brak czasu, ja pracuję do 16.00. Na działkę mam też ok. 10 min, spać przez te moje rośliny nie mogę (obsesja). W głowie zamieszanie, marzenia, plany, zamiary. Z realizacją gorzej, nie mam takiego zmysłu jak Twoje mentorki (pełen podziw z mojej strony za wiedzę i umiejętności). Pokochałam tą moja działeczkę, chciałabym mieć tam jak w raju ale nie radzę sobie w niektórych (większości) tematach. Pierwszą bolączką są bzy (co z tego, że tak piękne w maju)ale jak ekspansywne, ja go ciach a on z boku uśmiecha się do mnie
Przyjęłam zasadę (może nie każdemu ona się spodoba), że to rośliny maja sie mnie słuchać a nie ja ich. Wszystko co mnie denerwuje zostaje wymeldowane. W myśl tej zasady chciałabym pozbyć się dwóch, a właściwie trzech drzewek. W zeszłym roku (zaraz po nabyciu działki) przycięłam je, bo były przerośnięte. Skutkiem tego było to, że w maju tego roku nie kwitły - ale nic nie szkodzi. W tym roku traktowałam bez chemią, próbowałam z niego robić bonsai, a on nadal we mnie zakochany (bez wzajemności).

Pomóżcie, co z nimi zrobić

Boję się, że zaatakują moje rododendrony ...

a przecież są takie piękne.
Kwitnące skarpy 19:35, 24 lis 2016

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 19:29, 24 lis 2016

Do góry
Żeby przybliżyć Wam moje haftowanie, pokażę mój warsztat pracy

Tyle zrobiłam przez tydzień.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies