butterfly - witaj u mnie !
nooo zielone stfory sa paskudne i jakoś nienażarte fatalnie wyglądają obgryzione liście.....
co do muffinek - odpowiedziałam w wątku muffinkowym
Izuś - czy mam upiec na spotkanie? jak dam radę obiecuję upiec !
Martek - zatem zapraszam ! ale uprzedź wcześniej to upiekę choć proponuję spróbować zrobić je samemu - są b. łatwe ! i bardzo pyyyszne
Sebek, wpadnij do mnie - też trzeba przerzucić, a ja okna myję, firany piorę i parsuję, odkurzam.... ehhh
żartowałam !
Zbliżeń nie zrobiłem niestety
A w nawiązaniu do tego co Sebek napisał, dodam że chyba jednak łatwiej docinać trawę przy takim kanciku niż przy kostce granitowej, z koszeniem też nie ma w zasadzie problemu, o czym pisała tutaj już Finka.
Szczerze to daj tylko iglaki i trawy - wrzosy tam nie wejdą...
Po prawej dodaj jeszcze 5 cisów (to ma być żywopłot czy tak tylko mają rosnąć?)
A w lewym rogu możesz posadzić np. hortensję lub coś wyższego o jaskrawym kolorze
Dzięki
Sęk w tym, że po prawej jest wąsko na 0,5 m, bo jest ramię bramy
Obawiam się że będę deformować/wycinać fragmnety cisa, bo będą wrastać w stronę tego ramienia - do płotu.
To nie ma być żywopołot, nie planuję go formować.
A co do hortensji w narożniku to wiem co masz na myśli.
Muszę cos innego zapalnować, bo tam mocno świeci słońce. Może inną, wysoką trawę....
Nie jest zbyt smutno?
wydaje mi się, ze dołem będzie jakoś pusto, tylko kora wysypana...
Dzięki WIELKIE za miłe słowa otuchy. Ogarnęłam się i wyprałam 4 pralki ubrań, więc na sumieniu dużo nie mam. Jutro Wielki dzień, bo Aleks idzie do przedszkola na dwa dni ze mną,w ramach drzwi otwartych, więc przyjedzie babcia.
Irenko, ja zawsze lubiłam pracować i bycie z dziećmi w domu jest oczywiście fajne, ale tęsknię za pracą, kontaktem z ludźmi i choćby tym, że rano wskakuję w fajną kieckę i czuję się oooo jak babka.
Ana, u mnie porządki z rana odpadają, bo Aleks budzi się o 5.30
A na zakupach byłam kilka dni temu,ale nie miałam czasu ich rozpakować, wiec dzis wieczorem porozkoszuję się zakupami
Sebek, fajnie, że i Ty się odezwałąeś. Dziękuję za piękne kwiaty ehhhh...gdyby M rozumiał nasze rozmowy to może też by mi jakiś przywiózł hihihi . Dzięki
Szczerze to daj tylko iglaki i trawy - wrzosy tam nie wejdą...
Po prawej dodaj jeszcze 5 cisów (to ma być żywopłot czy tak tylko mają rosnąć?)
A w lewym rogu możesz posadzić np. hortensję lub coś wyższego o jaskrawym kolorze
Dzięki Sebek za podpowiedź. Spróbuję ją polewać, może się ułoży. Nie chcę chwilowo rezygnować z włukniny, bo nie daje rady z plewieniem. Siła wyższa - za duży ogród a zbyt mało rąk. Jak się rośliny rozrosną to może bedzie łatwiej.
Za miskantami olbrzymimi chcesz żywopłot bukowy? Przecież go w ogóle widać nie będzie....Ja tego jakoś nie mogę sobie wyobrazić, żeby one się "dogadały"
Przy rabatach nawet jak położysz kostkę to trzeba będzie docinać kanty, żeby dobrze to wyglądało. A działka jest duuża, więc lepiej wydać kasę na rośliny niż na kostkę przy której i tak będzie robota.
Lepiej kup szpadelek. A chwasty pojawią się na pewno - szczególnie jak masz łąkę obok siebie - trzeba będzie je wyrywać i tyle