Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z perspektywą na przyszłość

Ogród z perspektywą na przyszłość

Sebek 14:02, 30 sie 2012

Wianek wygląda bosko, a trawnik - łaaaaaał - perfekcyjny! Nawet ja takiego nie mam!!!
Sebek 14:10, 30 sie 2012

kwiatholandii napisał(a)
Aga, wczoraj kupiłam trochę traw, ale nie mam czasu ich posadzić. Chyba jestem wredną matką, ale dziś najchętniej wsiadłabym do samochodu i pojechała do Wrocławia sama Te dnie i noce nieprzespane wyładowały mnie Przepraszam Was, ze narzekam.W ogrodzie chwaściory, w domu góry prania i straszny bałagan, którego nienawidzę. Może to mnie dołuje. Lubię mieć wszystko uporządkowane. Rozsypałam się

Moniczko - najpierw to ogarnij sobie domek - to w nim masz nabierać energii do ogrodowych prac i na następny dzień Póki masz w czym chodzić poskładaj pranie i do szafy - wyprasujesz kiedy indziej A chwastami się zbytnio nie przejmuj, bo ich nie widać. Po za tym większe wyrywa się łatwiej
Przesyłam bukiet i przyjmij jeszcze ode mnie szczerego i pozytywnego kopniaka

Wieloszka 14:16, 30 sie 2012

Sebek napisał(a)
Wianek wygląda bosko, a trawnik - łaaaaaał - perfekcyjny! Nawet ja takiego nie mam!!!

Oooo, jaki skromniś
Madzenka 14:16, 30 sie 2012

irena_milek napisał(a)
skoro tak Moniko, to napiszę, że masz prawo do chandry, gorszego humoru itd; ale lada moment, coś fajnego kupisz, lub coś nowego zrobisz i od razu poczujesz się lepiej; rola życiowa kobiety jest szalenie trudna, więc bądź dla siebie szczodra i zrób sobie małą przyjemność; Aleks pójdzie do przedszkola, to juz ciut odetchniesz

Gdy moja córka była mała a ja szłam do pracy odpocząć.... miałam wyrzuty sumienia, że jestem okropną matką ...... Ale z czasem kobieta dojrzewa do tego, że nie można być perfekcyjną w każdym calu.... Jak dbasz o ogród, to zaniedbujesz pranie. Jak zajmiesz się tak jak byś chciała dziećmi to kurz w domu.... A jak pracujesz na maksa zaniedbujesz rodzinę....
I tak źle i tak niedobrze..... I jedyny sposób na to to akceptacja takiego stanu rzeczy
Aga dobrze radzi wieź dzieciaki, jedź do swojej ulubionej kafejki, idźcie na spacer, kup kwiatka i niech M do was dołączy A pranie nie zając i nie ucieknie, kurze czy dzisiaj czy jutro zetrzesz tez nieważne. Najważniejsze dobre relacje pomiędzy Tobą i dziećmi i M

Zawsze mam chandrę po powrocie z urlopu, walizki pełne brudów, chwasty w ogrodzie, zaległości w pracy..... I to też trzeba zaakceptować ostatnio na to mi pomogło cięcie lawendy
Więc może przytnij sobie bukszpany

Buziolki i uśmiechnij się do nas i pomachaj jak Zdzisław Danusiowy
Sebek 14:45, 30 sie 2012

Wieloszka napisał(a)

Oooo, jaki skromniś

Hihi - nie do końca o to mi chodziło, ale niech już będzie
Ana 15:04, 30 sie 2012

Moniś, głowa do góry! Przede wszystkim NIE JESTEŚ WREDNĄ MATKĄ!!! Tylko normalnym człowiekiem, który może mieć gorsze dni, może być zmęczony, może chcieć odpocząć! I nie ma w tym niczego zlego
Oj ja też miewam takie chwile i wiem, że nie tak latwo jest "podrzucić" komuś dzieci, zwłaszcza jak jest więcej niż jedna sztuka. Ja mam dwa sposoby:

albo jeden dzień odpuszczam i podsypiam za każdym razem kiedy jest taka mozliwość (razem z dziećmi), na obiad coś zamawiam albo robię szybkie mrożonki

albo wstaję raniutko przed dziećmi (u Ciebie może być trudno, bo Ty masz maluszka który pewnie różnie sypia), ogarniam dom szybko zanim wstaną, a potem cały dzień spędzam z nimi, albo jedziemy na ploty do cioci, babci, mamy, kolezanki...

Mam nadzieję, że chandra szybciutko minie, może M choć na trochę Cię zmieni? albo zabierze starszego synka np do kina, na kulki, do babci?

kwiatholandii 16:01, 30 sie 2012

Dzięki WIELKIE za miłe słowa otuchy. Ogarnęłam się i wyprałam 4 pralki ubrań, więc na sumieniu dużo nie mam. Jutro Wielki dzień, bo Aleks idzie do przedszkola na dwa dni ze mną,w ramach drzwi otwartych, więc przyjedzie babcia.

Irenko, ja zawsze lubiłam pracować i bycie z dziećmi w domu jest oczywiście fajne, ale tęsknię za pracą, kontaktem z ludźmi i choćby tym, że rano wskakuję w fajną kieckę i czuję się oooo jak babka.

Ana, u mnie porządki z rana odpadają, bo Aleks budzi się o 5.30
A na zakupach byłam kilka dni temu,ale nie miałam czasu ich rozpakować, wiec dzis wieczorem porozkoszuję się zakupami

Sebek, fajnie, że i Ty się odezwałąeś. Dziękuję za piękne kwiaty ehhhh...gdyby M rozumiał nasze rozmowy to może też by mi jakiś przywiózł hihihi . Dzięki
kwiatholandii 16:03, 30 sie 2012

Aga, "brama",(jeżeli myślimy o tym samym jest możliwa). Muszę o tym pomyśleć, ale wtedy byłaby to sobota i przyjechałabym tylko sama
kwiatholandii 16:08, 30 sie 2012

A z ciekawości Aga, ile h jechaliście do Poznania?
hanka_andrus 18:18, 30 sie 2012

Kiedy kogo męczy chandra,nich sprawi sobie oleandra!
Bo już w Rzymie o tym prawią,że tylko oleandry z chandrą się rozprawią!