Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

Milka 16:58, 29 sie 2012

asc napisał(a)

Ależ wypasione

o rany, ja się cieszę swoimi, ale jak te zobaczyłam i w górze te fiolety, to mnie zatkało!
Anita1978 19:09, 29 sie 2012

hortensje cud miód malina- mam nadzieje, że jak moje będę karmić dobrze to też takie będą
a co do psinych miłości ...to właśnie wróciliśmy z Mazur, gdzie moja Luna poznała pewnego Guzika, a teraz leży taka przybita i patrzy w furtkę tylko...
weronika77 22:30, 29 sie 2012

Betysiu, ten pan w białym kapeluszu przejrzał Cię na wskroś, śliczna na zewnątrz i od wnętrza. Gdybyśmy wszyscy tacy byli, to do raju blisko. Twój wątek jest w moich ULUBIONYCH.
A hortensje moje są i kilkuletnie i nowe. Na zdjęciu pod surfiniami widać LIME LIGHT zakupioną jesienią 2010r. jako malutką roślinkę, a u mnie w drugim sezonie kwitnienia jest okazała.Pozdrawiam.

Moja nowa pnąca róża DUNE, sąsiadka VIOLETTE PERFUM, przy tarasie.
weronika77 23:21, 29 sie 2012

[b]Pracownio-bajko,[/b]
gdzie Cię szukać i Twojego ogrodu?
Dziękuję za miłe i niezasłużone aż tak pochwały. Myślę, że jednak ogrody się różnią, tym bardziej gdy mają różnych projektantów. Zawsze uważam, że styl ogrodu, czy styl zachowania i ubioru, są zawiązane z osobowością, mniej lub bardziej interesującą. Piękna suknia jedną kobietę zdobi a inną może ośmieszyć, gdy nie jest w zgodzie z charakterem. Widziałam wiele pięknych ogrodów. Mój jest wynikiem kompromisu moich możliwości i upodobań nie tylko moich, od męża też coś zależy.
To, że widzisz mój ogród jak obraz, to znaczy, że umiesz patrzeć, dostrzegać piękno. Tym bardziej dziękuję.
Gorzej jest z ogarnianiem wszystkiego. Są chwile, kiedy gorzej się czuję, a jestem "samosią" i nie chciałabym korzystać z czyjejś łaski ani obarczać bliskich swoją bezsilnością, mówiąc delikatnie.
A jednak nie wszystko od nas zależy, a różne niespodzianki sprawia LOS i nie tylko tym którym lata odbierają siły. Choroby, nieszczęścia dotykają też młodych. Najważniejsze jest zdrowie, jakieś poczucie bezpieczeństwa i bliscy kochani ludzie, a ogród będzie taki lub inny.
Cenię sobie ludzi, którzy mają swoje zdanie, jak Ty.
A teraz proszę, zaproś mnie do swego ogrodu.

monteverde 23:28, 29 sie 2012

irena_milek napisał(a)

Ależ wypasione

o rany, ja się cieszę swoimi, ale jak te zobaczyłam i w górze te fiolety, to mnie zatkało!

po prostu jak w bajce
weronika77 23:51, 29 sie 2012

Aniu, panienka z Kajtkiem dawali codziennie pokaz swoich figli, które mieściły się w granicach kultury i dobrego wychowania, i bawiło wszystkich. Może pokażę kiedyś filmik, jak ten mały podskakuje do dużych piesków i ich "sprowadza do swojego parteru", a że im sięga pod ich pysk, gdy sam stoi na paluszkach, to za mało. Wtedy próbuje im wleźć na głowę, a one udają, że się boją takiego groźnego zwierzaczka. Nie nagrałam jak ten odważny pies rzucił się wpław do morza i płynął do swojego pana, i tego mi żal.
Fajnie, że Ci krwawnik rośnie, jak Ci się znudzi jako kwiat, pamiętaj, że ma właściwości ziołolecznicze.

Dla Ciebie, Dajany, Elfika specjalne lizaczki od Kajtusia
weronika77 23:56, 29 sie 2012

Anita1978 napisał(a)
hortensje cud miód malina- mam nadzieje, że jak moje będę karmić dobrze to też takie będą
a co do psinych miłości ...to właśnie wróciliśmy z Mazur, gdzie moja Luna poznała pewnego Guzika, a teraz leży taka przybita i patrzy w furtkę tylko...

Anitko, jak mi się zrobi żal Twojej Luny, to do Piotrkowa niedaleko, wsadzę Kajtka do auta i niech patrzy na niego a nie na Guzika. Czy ona Dziurka od tego Guzika...
pracownia_bajka 01:51, 30 sie 2012

weronika77 napisał(a)
[b]Pracownio-bajko,[/b]
gdzie Cię szukać i Twojego ogrodu?
Dziękuję za miłe i niezasłużone aż tak pochwały. Myślę, że jednak ogrody się różnią, tym bardziej gdy mają różnych projektantów. Zawsze uważam, że styl ogrodu, czy styl zachowania i ubioru, są zawiązane z osobowością, mniej lub bardziej interesującą. Piękna suknia jedną kobietę zdobi a inną może ośmieszyć, gdy nie jest w zgodzie z charakterem. Widziałam wiele pięknych ogrodów. Mój jest wynikiem kompromisu moich możliwości i upodobań nie tylko moich, od męża też coś zależy.
To, że widzisz mój ogród jak obraz, to znaczy, że umiesz patrzeć, dostrzegać piękno. Tym bardziej dziękuję.
Gorzej jest z ogarnianiem wszystkiego. Są chwile, kiedy gorzej się czuję, a jestem "samosią" i nie chciałabym korzystać z czyjejś łaski ani obarczać bliskich swoją bezsilnością, mówiąc delikatnie.
A jednak nie wszystko od nas zależy, a różne niespodzianki sprawia LOS i nie tylko tym którym lata odbierają siły. Choroby, nieszczęścia dotykają też młodych. Najważniejsze jest zdrowie, jakieś poczucie bezpieczeństwa i bliscy kochani ludzie, a ogród będzie taki lub inny.
Cenię sobie ludzi, którzy mają swoje zdanie, jak Ty.
A teraz proszę, zaproś mnie do swego ogrodu.

Weroniko,nie chodziło mi o pochwały) Ja wyraziłam swój zachwyt!!! Widzę czas na Twoich zdjęciach i czuję pasję...Zdjęcia mojego ogrodu częściowo na CD, częściowo na dysku... Od dziur w ziemi ze zdjęciami "mojego księżyca nad moją ziemią" ) Nic specjalnego)) Choć dla mnie znaczy tyle, co dziecko) I czwórka tych urodzonych z mojego wnętrza nie ma innego wyjścia : musi się dzielić}}} Z tym co powstaje)) Jeśli chciałabyś obejrzeć, mogę wysłać mail.... Forum.... brakuje mi czasu, a wiem, że jak ktoś zawoła help!!! nie dam rady przeoczyć... To wybór... tak ma być!!!
Albo musi ))
Nie chwalę nikogo bez wyobraźni. ... Nikogo nie ganię, /// Twój ogród urzekł mnie po prostu i niesamowicie ) Niezwykła osoba potrafi działać niezwykłe rzeczy ) Nikogo nie kopiujesz, przyjmujesz błąd, poprawiasz,,,Komponujesz....,TAK patrzę, bo wiem, że pewnie tak było ) Zostawiłam moje ciepłe odczucia i niech otulą Ciebie i Twoją pracę ))
Ps. Wiem, o czym mówisz odnośnie sił... Dlatego życzę Ci jak najwięcej "samosiowych' prac i pamiętaj!!! Proszę! to forma grzecznościowa )) Nie uwłacza )) Czasem to "proszę" może dla kogoś znaczyć "spłynął na mnie splendor" Patrz! moje życzenia w pierwszym poście,.
Jeszcze raz ...Wyjść sie nie chce,,,, odwlekam... Znasz to???? BUZIAK!!!!
dajana 13:59, 30 sie 2012

weronika77 napisał(a)
Aniu, panienka z Kajtkiem dawali codziennie pokaz swoich figli, które mieściły się w granicach kultury i dobrego wychowania, i bawiło wszystkich. Może pokażę kiedyś filmik, jak ten mały podskakuje do dużych piesków i ich "sprowadza do swojego parteru", a że im sięga pod ich pysk, gdy sam stoi na paluszkach, to za mało. Wtedy próbuje im wleźć na głowę, a one udają, że się boją takiego groźnego zwierzaczka. Nie nagrałam jak ten odważny pies rzucił się wpław do morza i płynął do swojego pana, i tego mi żal.
Fajnie, że Ci krwawnik rośnie, jak Ci się znudzi jako kwiat, pamiętaj, że ma właściwości ziołolecznicze.

Dla Ciebie, Dajany, Elfika specjalne lizaczki od Kajtusia

Jak ja uwielbiam jego mordkęęę,,,, rozwazam towarzystwo dla mojej Moli Ona nie moze byc sama tak mi jej żal,, gdyby zobaczyła Kajtusia to nie wiem co by zrobiła z nim z radosci Przeciez on jest niemal identyczny Ma chyba weselsze zycie bo bawi sie z innymi pieskami Moja nie ma takiej mozliwosci została jej pani którą traktuje jak pieska ,podgryza prowokuje do zabawy i całuje .A ja ? no cóz spełniam jej zachcianki bo to najukochansze stworzonko mego serca .Odbilo mi ale całuje ją, przytulam a ona to uwielbia .Kiedy sobie tak leżymi przytulone obie wiemy ze łaczy nas ogromna więż i nikt nie jest w stanie tego zniszczyć . Zaglada mi w oczy wzdycha Takie chwile daja mi wiecej niz wszyscy medycy tego swiata Ona leczy moją dusze i ciało .Nie wiem juz która z nas bardziej tego potrzebuje ale wiem że oszalałam z milosci na punkcie swego psa Śmiem twierdzic ze zywisz podobne uczucia do Kajtusia .Buziaki dla was ogromne
Sebek 14:43, 30 sie 2012

weronika77 napisał(a)

Aaaaale cuuuudnie! Przepiękne te fioletowe kaskady - a hortensje idealne!