Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje małe królestwo 08:07, 02 paź 2016

Do góry
Witam w niedzielny poranek
U nas w nocy sporo popadało i burza była. Jestem bardzo zadowolona z deszczu pewnie miesiąc nic z nieba nie zleciało.Zbiornik na deszczówkę pełen,ziemia się napiła juro będę mogła wziąć się za konkretne prace w ogrodzie.Mam 4 róże do posadzenia 2 Chopini i 2 Nostalgie,malinki też czekają na swoją kolej.
Kilka fotek z wczoraj
róża herzlog ma bardzo duży kwiat

zawilec zdjęcie nie oddaje jego koloru

jesienne marcinki

Róża Polasern

Wczoraj pijąc kawę na tarasie wpadł mi super pomysł do głowy na wiosnę będę go realizować.Róże the fairy pod śliwowiśnią Nigrą nie zachwycały w tym roku.Na wiosnę się wyprowadzą a w jej miejsce posadzę 3 hortki vanilki a przed nimi róże Angelę 2sztuki.Muszę zrobić fotkę dla zobrazowania.
Miłej niedzieli
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 08:03, 02 paź 2016

Do góry
aktualne Endless Summer

Drzewulcowo 07:50, 02 paź 2016

Do góry
Kapibara napisał(a)
Dziękuję za odwiedziny Rozchodnik odmiany nieznanej, a tak wybujał bo rośnie na rozsączkowaniu i jeszcze trochę gnojówki z pokrzywy dostał Pod brzozą ten sam, a w kwiatach o wiele skromniejszy.

Agnieszko to jest ten sam rozchodnik?Liście zupełnie inne są.Mam podobnego do tego z drugiej fotki z delikatnym czerwonym obrzeżem liści.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:41, 02 paź 2016

Do góry
Łapiemy jeszcze słoneczko w ogrodzie ....

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 07:21, 02 paź 2016

Do góry
1X -to była dobra data do sadzenia tulipków, ja tak jak z różami, posadzę 3 dni później, Do ogrodu chyba jutro, dziś jeszcze mokro.
Miłego dnia

Moja glebo terapia 01:32, 02 paź 2016

Do góry
kerii napisał(a)

Ślicznie. A hortensja cudna.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 01:02, 02 paź 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

A co to Ci tu rośnie i kwitnie teraz na niebiesko?
Wszystko piknie, ścieżka zdrowia dla psa tyż. Sorki, tak na szybko wpadłam, bo w temacie łóżek teraz jestem
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 00:58, 02 paź 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

Piękne rośliny hi, hi
Kasia super ujęcie. Werbenę lubię.

A dziewczyna potrzebowała pomocy. Nieudolnie. I wystraszyła się chyba ...
Jestem w polu 23:49, 01 paź 2016

Do góry
Warmia napisał(a)
Naprawdę nie mam co pokazywać Uchowały się tylko jakieś pojedyncze sztuki

Ha ha ha, pojedyncze sztuki, za to jakie rasowe

Śliczne zdjęcia robisz Martusiu.
Drzewulcowo 23:49, 01 paź 2016

Do góry
Dziękuję za odwiedziny Rozchodnik odmiany nieznanej, a tak wybujał bo rośnie na rozsączkowaniu i jeszcze trochę gnojówki z pokrzywy dostał Pod brzozą ten sam, a w kwiatach o wiele skromniejszy.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:49, 01 paź 2016

Do góry
Violka, ale blok jest z Warszawy
A to mój trawnik .. ze śladami moich stóp.. sprzed 3 dni.. dziś był większy..

Dobranoc .. Kolorowych snów.. przy sobocie dałam sobie luzik.. ale budzik jest bezlitosny

Moja działka na Dębowym Lesie 23:46, 01 paź 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

To prawda, szkoda nawet bardzo
Ale cóż pory roku się zmieniają.I najgorsze to później zimno i szrzyzna
Ale póki co cieszmy się letnią pogodą i kolorami.
Cudnie dzisiaj jest już 22 stopnie!!
tuja whipcord - ja nazywam ją dredzik

Ja na moją mówię makaronowa
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:41, 01 paź 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Wyjścia do ogrodu nie było w planie..

Dziś w radiu mówią, że Alternatywy 4 było kręcone.. w Pułtusku

Po 2 tygodniach skosiliśmy trawnik.. trochę wybujał, chwila na wnuki .. i .. brak czasu na forum i na ogród.. nawet nie mam co pokazać. bo walka z kosiarką i tyle.. potem wnusie... z ciężkim sercem muszę Muminkowi tłumaczyć dlaczego nie może u mnie się zostać..
Dla Ciebie Muminkowo od prysznicem .. a oszołomy skrytykują za danie do zabawy wózka.. bo to dla dziewczynek.. ale mam to w nosie.. wózek do zabawy fajny jest..

I motor też jest fajny.. starzy Muminek kierowca jak się patrzy.. i ubaw po pachy jak młodszemu kazał odłożyć butle z sokiem..bo jak się jedzie to się nie pije .. idzie umrzeć ze śmiechu z nich.. teraz dzieci są dużo mądrzejsze niż kiedyś... a jak dorosną to jakim cudem są głupsze???? Mam nadziej żę, że to nie spotka moich...

"Dziś w radiu mówią, że Alternatywy 4 było kręcone.. w Pułtusku"
no nie ... na pryma-aprylis troszkę czasu jeszcze jest
a Muminki urocze nie ważne czy wózek czy auto-grunt to dobra zabawa,mądre dzieci
ale żeby z wózkiem do kabiny prysznicowej??????? ha ha
dzieci urocze są i takie szczere
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:36, 01 paź 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Bo jestem jędzowata teściowa

Focie sprzed 3 dni???

Kwitną miskanty zebrinusy... wniosek jeden - mamy ciepła jesień.. co mi się bardzo podoba.. krótkie spodenki, krótki rękaw.. ale zapowiadają koniec dobrego

Zwiewam do spania.. pobudka skoro świt pracująca niedziela..

Wygląda jakby się obcy( owad) wykluwał z poczwarki
Niech nie narzekają na teściową bo Taka Babcia jak Ty to skarb
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:34, 01 paź 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Śniłaś mi się dzisiaj w roli .......Teściowej
Ale sen był super Ogrodowiskowy

Bo jestem jędzowata teściowa

Focie sprzed 3 dni???

Kwitną miskanty zebrinusy... wniosek jeden - mamy ciepła jesień.. co mi się bardzo podoba.. krótkie spodenki, krótki rękaw.. ale zapowiadają koniec dobrego

Zwiewam do spania.. pobudka skoro świt pracująca niedziela..
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:25, 01 paź 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ja juz sie nauczyłam że jak idę do ogrodu to niczego na kuchni nie zostawiam. Nie ma mocnych , z góry wiadomo że wróce za późno. Wróciłam dzis z dwudniowego pobytu w Warszawie i na ul Alternatywy 4(to nie żart) tez widziałam cudną skarpę choc bez jarząbów, jałowce z lisciastymi sie przeplatały , nigdy bym nie pomyślała że moga tak fajnie wygladac ale zdjecia nie mam.

Wyjścia do ogrodu nie było w planie..

Dziś w radiu mówią, że Alternatywy 4 było kręcone.. w Pułtusku

Po 2 tygodniach skosiliśmy trawnik.. trochę wybujał, chwila na wnuki .. i .. brak czasu na forum i na ogród.. nawet nie mam co pokazać. bo walka z kosiarką i tyle.. potem wnusie... z ciężkim sercem muszę Muminkowi tłumaczyć dlaczego nie może u mnie się zostać..
Dla Ciebie Muminkowo od prysznicem .. a oszołomy skrytykują za danie do zabawy wózka.. bo to dla dziewczynek.. ale mam to w nosie.. wózek do zabawy fajny jest..

I motor też jest fajny.. starzy Muminek kierowca jak się patrzy.. i ubaw po pachy jak młodszemu kazał odłożyć butle z sokiem..bo jak się jedzie to się nie pije .. idzie umrzeć ze śmiechu z nich.. teraz dzieci są dużo mądrzejsze niż kiedyś... a jak dorosną to jakim cudem są głupsze???? Mam nadziej żę, że to nie spotka moich...

Kiedyś będzie tu ogród 23:22, 01 paź 2016

Do góry
Kupiłam jeżówkę Green Jewel, żeby przekonać się jaki ona tak naprawdę ma kolorek.... Super jest.... mam nadzieję, że przetrwa zimę....

Przesadziłam borówki.... jeszcze w te upały. Ale widać, że nowe stanowisko im pasuje. W nagrodę pokazały jesienne barwy...

I pod pilnym nadzorem....

sadziłam metasekwoje nad stawem... Ale zdjęć nie mam, bo one takie 'duże", że z daleka ich nie widać.... Znów słyszałam komentarze, że patyki sadzę (czytaj: tyczki bambusowe)...
I wreszcie doszłam do tego dlaczego "kartkowy" plan nie chce mi pasować w terenie. Trwają prace naprawcze w tym temacie.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:22, 01 paź 2016
Do góry
Czy połączenie tych roślin jest sensowne? I czy dobrze to będzie wyglądać?

Nie wiem czy w czerwone rodki marie forty (3szt) można jakieś drzewko? Brakuje mi tam czegoś wyższego. Może klon żółty, albo sosna (mam himalajską i jakąś niby czarną ma już ze 130cm wysoka, fajny kształt troche pogięta) choć myśle że lepszy klon - kolorystycznie. Może się myle.

Za ławeczką są hotki limelight, chce w nogi dać sedum przebarwiające się na bardzo ciemny róż (bordo) a pod rozchodnik turzyce evergold.
Za limkami jakieś bordowe drzewko by mi pasowało.

Z prawej strony planuje 3 lub 4 tuje aurea nana by rozświetlić kąt, może z miskantem variegata albo morning light

mam trzmielinke może żywopłocik, by od zachodniego wiatru to osłonić, kulki bukszpanowe, tawuły astibe białe, dwa rodki cunningham white i jakiś śłiczny fioletowy ale nie znam nazwy - może to połączyć?

Moja glebo terapia 23:17, 01 paź 2016

Do góry
Na koniec jeszcze moje serduszka)

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 23:14, 01 paź 2016

Do góry
Jutro do pracy dziś jeszcze odwiedziłem znajomych po pracy z korą i tyle na ten dzień ehh oby do poniedziałku pozdrawiam
Znalazłem u siebie kwiatka co dopiero kwitnie zaczyna kwitnąć TOJAD ciekawa roślina polecam ma wys 110cm co najmij na wiosnę myślałem że to chwast a jednak sie myliłem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies