Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród hortensjowo różanecznikowy 10:21, 11 lip 2023

Do góry
Pierwsze lilie już zakwitły.
Przetacznik
Zieleń, drewno i antracyt 10:19, 11 lip 2023

Do góry
Dawno nic nie wstawiałam. Niby w wakacje mam więcej czasu, ale jak dla mnie jest za gorąco na ogrodowe czynności... praca kończy się głównie na podlewaniu i oczyszczaniu po kwitnieniu.
Różane szaleństwo powoli dobiega końca, chociaż Chopiny dopiero się obudziły Cieszę się z ostatków pierwszego kwitnienia i czekam na drugą turę
Zdjęcia niby z poranka, ale nie tak znowu wczesnego, musicie wybaczyć ostre światło i przejaskrawione kolory
Voyage, Chopiny, Candy Rokoko i resztki Elmshorn.

Moja ostoja 10:17, 11 lip 2023

Do góry
Adela napisał(a)

Zakwitła moja pierwsza lilia, posadzona na przetrwanie pod ścianą domu. Pachnie niesamowicie.

.
Adela czy twoja lilia to jest tegoroczny zakup? czy jest już kilka sezonów? Jest cudna moje też zaczynają kwitnienie, uwielbiam te kwiaty❤
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 10:09, 11 lip 2023

Do góry
Kasya napisał(a)
I z telefonem
Mam juz całkiem duże drzewa niektóre

Fajny klimacik
Za drzwiami do ogrodu... 09:58, 11 lip 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)
I ja macham pozytywnie wesołym, uśmiechniętym ogrodniczkom

Basiu machamy również i wysyłamy kupę pozytywnej energi!!!

Róża Matador

Róża Barbara
Wzgórze chaosu 09:45, 11 lip 2023

Do góry
Gdyby ktoś znał nazwę tych dzwonków będę wdzięczna
Śliczna bylina, udało mi się zrobić kilka sadzonek i przenieść do białej rabaty przy altanie.
Wzgórze chaosu 09:39, 11 lip 2023

Do góry
Rozpoznawanie chorób i szkodników 09:30, 11 lip 2023

Do góry
Cześć.
Czy to jest choroba o której myślę?
Czy to znak, że drzewko mimo nowych przyrostów skazane jest na wycięcie?
Mój gryjecznik japoński jak sie okazało już w szkółce chorował.
Niestety wycięcie wielu gałęzi w poprzednim roku, ani teraz na wiosne za wiele nie zmieniło. Dzisiaj wycięłam nowe, ale na nich takie idealne czarne kółka w środku...
Reszta drzewka puszcza nowe gałązki i liście ale wszystkie wychodzą z chorego pnia więc podejrzewam, ze z biegiem czasu i one polecą...
Jeśli ktoś sie pozna proszę o diagnozę, żebym wiedziała czy wycinać definitywnie.
Pozdrawiam.
Wzgórze chaosu 09:28, 11 lip 2023

Do góry

Wzgórze chaosu 09:28, 11 lip 2023

Do góry
Moja perełka w mini lasku Gillenia.

Wilczy ogród 09:20, 11 lip 2023

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Madziu, rycia w tym upale nie zazdroszczę. Nawet po 18. Ten gorąc ścina mnie dosłownie z nóg. Jestem w stanie stanąć na zewnątrz w pionie dopiero ok. 20. Piękne roślinki dostałaś. Ciekawa jestem, jak je skomponujesz.

Haniu ja ryję wcześniutko ,jak już zaczyna grzać uciekam do domu -do 9 rano max i póżniej od 18-19
wczoraj rano skończyłam pierwszą część poszerzenia i narazie zrobiłam sobie przerwę -bo i tak nie mam co posadzić -roślinki na razie mam w małych doniczusiach ,żeby się ukorzeniły i odżyły po szaberkach

na tej poszerzonej rabacie mam pustki -większość roślin z własnych podziałów i te dostane też -chcę ją zrobić w tonacji takiej blado sino fioletowo niebieskawej -na przeciwko jest limonkowa ,a obok szał ciał wszystkich kolorów

na pewno będę ją jeszcze poszerzać ,ale to chyba dopiero po porządnych deszczach -tam jest taka skorupa i tyle wrednych chwastów ,że chwilowo mam dość

rośliny na niej to :
kocimiętki pursian blue ,bodziszki cloud nine ,hakone od Iwonki .kocimiętk takie wyższe -nazwy nie pamiętam -też od Iwonki ,moje szare starce ,budleje białe ,rozwary białe .starzec ...mam też trochę swoich niebieskości do przesadzenia ...ale nie chcę teraz tego robić bo za gorąco jest
Buziaki
Za drzwiami do ogrodu... 09:14, 11 lip 2023

Do góry
Makao napisał(a)
Piekny ogród, piękne dziewczyny. Strzelam że Ty to ta rusałka z fioletem we włosach . Pozostałych też nie znam i nie powiążę z żadnym ogrodem ale ściskam wszystkie

Dzięki!
Dobrze typujesz( choć z ta rusałką to przegięłaś!), może spróbujesz dalej Były najbliższe mi dziewczyny - jeżeli chodzi o odległość zamieszkania i memu sercu( jakkolwiek by to zabrzmiało), na które zawsze mogę liczyć i którym wiele zawdzięczam ja i mój ogród! Była Agapant z " Ogród daleki od ideału", Beatka z "Ogród z rowem"(łatwo poznać naszą jutuberkę z filmików "Ogrodowe skarby"), Anabuko z "Dębowych zakątków", Szymka z " Ogród ciagłych zmian" i iwona_d która jest na Ogrodowisku, nie ma tu jeszcze wątku, ale Anabuko pokazała fotki z jej ogrodu na swoim. Oczywiście byli jeszcze towarzyszący mężowie, ale daruję Ci dopasowywanie ich do żon czy ogrodów

Wzgórze chaosu 08:56, 11 lip 2023

Do góry
Czerwcowym odkryciem tego roku jest rutewka orlikolistna. Zaczęła kwitnąć w maju, w sumie jakieś 5 tygodni, może nawet więcej. Mam kilka fioletowych i dwie białe. Fioletowe posadziłam za metalową ławeczką, białe na dużej rabacie niedaleko brzozy.

Za drzwiami do ogrodu... 08:41, 11 lip 2023

Do góry
Aniu-Anabuko dziękuję za fotorelację, której słoneczny, upalny dzień nie ułatwiał
Wszystkim dziękuję, za wesoło spędzony czas i donice pełne róż i innych cudeniek Hurrraaa!!! Mam przetacznikowce! ...i motylek jest cudny!
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:34, 11 lip 2023

Do góry
I z telefonem
Mam juz całkiem duże drzewa niektóre

Wzgórze chaosu 08:23, 11 lip 2023

Do góry
MartaCho napisał(a)

Przepiękne zdjęcia Iwonko wrzucasz! Bardzo fajnie, że postanowiłaś się nimi podzielić.
Na powyższych mnie niesamowita dyscyplina Twoich podopiecznych zachwyciła! W szeregu wystąp!
Marta dziewczyny mnie zmobilizowały do ogarnięcia zdjęć. Urlopowy czas więc na szczęście czas bez limitu.
Faktycznie wrzuciłam armię białych w pełnej dyscyplinie Cieszę się, że mam wreszcie białe serduszki, kokoryczki. Bo konwalie to wiadomo, kwiat dzieciństwa, majowej Iwony
Kalina Mariesii jest obłędna, ale ma u mnie średnią miejscówkę, ciasną. Nie mam pomysłu, gdzie ją przesadzić.
Madzia radzi ciąć, ale ona ma tak piękny pagodowy pokrój, że szkoda mi go zaburzyć.

Ogród Muszelki 08:11, 11 lip 2023

Do góry
Muszelka napisał(a)

Kotka!
Kotek przytulony. Sam do nas przyszedł, był bardzo wygłodniały, sama skóra i kostki. Od roku jest nasz Ale wolnościowiec. Chodzi sobie po świecie, gdzie chce i kiedy chce. Przychodzi, gdy zgłodnieje, śpi w budzie, bawi się i rozrabia.

Z dzisiejszego dnia

Nudaaaa...

Może sobie poskaczę?

Eee, nieee… upał...

Już wiem! Wytarzam się w marchewce!

Happy end. Pani rzuciła telefon i robienie zdjęć. Zdążyła uratować resztę marchewek

Oj tam oj tam
Marchewki są bezpieczne pod ziemią
A listki są do zabawy
Ptasi gaj 08:03, 11 lip 2023

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Wszyskie ogrodniczki odpisaly o których dzisiaj myślałam na porannym spacerze z telefonem. Chodzę i myślę wstawiać fotki czy nie bo nikt specjalnie do mnie nie zagląda oprócz żelaznych ogrodniczek.

Danusiu bardzo się cieszę pewnie jeszcze zakwitną oby dwie bo to dopiero początki muszą się rozbujać.

Dla ciebie oczko moje o poranku

Bardzo kojący widok na oczko ! I te dęby podświetlone słonkiem.
Wzgórze chaosu 07:56, 11 lip 2023

Do góry
Iwonka napisał(a)

Przepiękne zdjęcia Iwonko wrzucasz! Bardzo fajnie, że postanowiłaś się nimi podzielić.
Na powyższych mnie niesamowita dyscyplina Twoich podopiecznych zachwyciła! W szeregu wystąp!
Wzgórze chaosu 07:49, 11 lip 2023

Do góry
Monia81 napisał(a)
Iwonka cóż mogę napisać, jest bajecznie dziewczyny super focie porobiły, ależ się u Ciebie pozmieniało, wrzucenie bylin i traw spowodowało, że rabaty są lekkie, zwiewne w odbiorze. Przepięknie powiedz mi co robisz że ci żeleźniak kwitnie bo mój uparciuch same liściory ma mam nadzieję że w tym sezonie uda nam się spotkać buziaki

Monia wkrótce hortensje, koniecznie musicie przyjechać Dziewczyny poszalały z fotkami, dziękuję im bardzo.
Byliny i trawy to był dobry kierunek, który na razie nie ma końca bo moje tempo już nie takie jak na początku zmian.
Żeleźniaków mam 5 sztuk, w pierwszym roku po posadzeniu nie kwitły. W drugim największe dwie kępy miały kwiaty. W tym kwitną już wszystkie, aż za bardzo Podobno to bylina krótkowieczna, jestem ciekawa jak długo da radę.
Posadziłam je w jałowej ziemi, moja glina plus trochę piasku i kompostu, zero podlewania.
Nie mają lekko, ale może właśnie to lubią?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies