Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Okno na ogród 20:24, 20 lis 2020

Do góry
Nie masz powodu aby pisać o sobie, że marna...itd, czytałam u Pszczółki. Wcale nie,
masz w ogrodzie to coś, co definiuje ciebie, nie musisz mieć tego co wszyscy, stół, obiela, kompost itd...masz swój ogród. Nie naśladuj nikogo, bądź sobą i tak trzymaj. Masz cudny ogród. Więcej wiary!
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 19:20, 20 lis 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Moje inspiracje z Anglii

W 2012 roku, tak robilam swoje kanty i na podwyzszonej w ten sposob rabacie, sadzilam swoje pierwsze rododendrony...Bylo mowione, zle robisz, bylo mowione, popraw, bylo mowione, za gleboka ta szpara....

A bylo kurka wodna tak zostawic, bo wszystko bylo dobrze Co widac na Twoim zdjeciu
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:40, 20 lis 2020

Do góry
agadd02 napisał(a)
Czy teraz mogę posadzić ciemiernik? Są takie piękne u ciebie. Posadziłam wiosną, mam nadzieję że zakwitną na przedwiośniu.

Pozdrawiam ciepło
Daga

Tak, jeśli dostaniesz (a można dostać na giełdzie kwiatowej) - to oczywiście, sadź jak najwięcej.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:38, 20 lis 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
U Was to metamorfozy w ogrodzie w jeden sezon takie, że zawrót głowy Cudnie się zmienia okolica rowu....już nawet rowem nie można nazwać bo jak jeziorko

Ja to nazywam właśnie "jeziorko" Pływamy pontonem więc jeziorko już.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:37, 20 lis 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Moje jedne z pierwszych wzorców do naśladowania jeśli chodzi o kanty - Savill Garden i Chenies Manor. Teraz doczekałąm się metalowych obrzeży ścieżek.

Piękny wzorzec Danusiu myślę że u Ciebie będzie nie mniej pięknie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:37, 20 lis 2020

Do góry
adewzuol napisał(a)
Danusiu, a jak się kosi, takie wąskie pasy trawnika, czy zakłada się od początku na szerokość kosiarki?

Niekoniecznie się zakłada, jedne koszę w jedną stronę, a drugie na dwa razy bo są szersze.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:36, 20 lis 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Moje się nie zdążyły rozwinąć i zawiązać nasion, poszły w związku z tym do obiadu A jak wcześnie wysiewasz wiosną? Trudno nie przeżyje będę siać ponownie. Piękna strukturalna roślina

One same się wysiały, ale kwiat dojrzały sypie nasionami, wyłażą z niego
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 17:49, 20 lis 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

U mnie nie przeżyły, ale wysiały się i pojawiały się dwie szt w warzywniku.
Może jeszcze zrób ze słomy jakiś chochoł?

Moje się nie zdążyły rozwinąć i zawiązać nasion, poszły w związku z tym do obiadu A jak wcześnie wysiewasz wiosną? Trudno nie przeżyje będę siać ponownie. Piękna strukturalna roślina
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 17:38, 20 lis 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Uda się, kołki i sznurek potrzebne

Poczułam się dzisiaj dobrze, że oto zaczyna się czas oczekiwania na wiosnę i pierwsze kwiaty Ciemierniki obecnie w pełnym rozkwicie więc nie wiem, czy po zimie będą miały siłę dalej kwitnąć. Obmyślam, jakby tu je sfotografować na leżący
Ciemiernikom trudno robi się zdjęcia, bo mają "główki" opuszczone na dół.

I prosty szpadel chyba jednak mus kupic.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:01, 20 lis 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
O rany!

Danusiu Wróżko odpocznij też czasem trochę! Zimno u nas przeokrutnie, może też zwolnicie i usiądziecie z książką i kubkiem czegoś gorącego na chwilą chociaż

pozdrawiam serdecznie!

A jakże, mamy nawet odpowiednie lokum Ja piję co najmniej 3 razy dziennie Witek dwa razy.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:58, 20 lis 2020

Do góry

Jak to się mówi: "mam i ja".

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:52, 20 lis 2020

Do góry
Moje inspiracje z Anglii

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:45, 20 lis 2020

Do góry
Moje jedne z pierwszych wzorców do naśladowania jeśli chodzi o kanty - Savill Garden i Chenies Manor. Teraz doczekałam się metalowych obrzeży ścieżek.

Chenies Manor

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:39, 20 lis 2020

Do góry
Przebiśniegi rozsiewają się i nie należy ścinać kwiatów, wtedy można znacznie powiększyć uprawy...Ja na to liczę, bo z takiej ilości na pewno będzie fajny efekt.
Trochę dałam w okolice ławek przy stawie kąpielowym, na tyłach żywopłotów.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:37, 20 lis 2020

Do góry
Zapłaciłam też niemało, ale dogadałam się co do ceny całości, bez liczenia cebulek. Ich ilość określiłam mniej więcej, na podstawie policzenia ile jest cebulek w jednej doniczce i ile mam doniczek. Pewnie cebulek jest więcej niż 5000 bo było też wiele takich maleńkich.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:31, 20 lis 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Te moje to była stara plantacja ogrodowa mająca 51 lat (przebiśniegi wszystkie pełne kwiaty z zieloną plamką)..sama musiałam je wykopać, a po inne (zwykłe) jeździłam aż po Lublin, też wykopywałam z cudzego ogrodu. To była wielka okazja przeskoczenia tych 51 lat

wiem wiem opowiadalas jak u Ciebie bylismy
u Sarastry takie pelne byly po 35€ za malenka doniczke wiec masz majatek
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:26, 20 lis 2020

Do góry
Kantująca to źle wróży Robiąca kanciki o wiele lepiej
Kanciki to jest to. Takie głębokie zachwyciły mnie po raz pierwszy w zamku Hampton Court.
Jeszcze marzą mi się pasy w trawniku, ale nie mam takiej kosiarki.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:15, 20 lis 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Danusiu, to wygląda jak czary-mary. Szaroburo, pusto, a następnie spstryk i prze-cu-dow-nie!
Och i ech Powinnaś mieć wróżka na drugie imię

pozdrawiam serdecznie!!!

Jejku, faktycznie, jak oglądam zdjęcia, nie tylko przecież u siebie, ale też u Was w ogrodach, to nie do wiary jak to wszystko pędzi i się zmienia...Radość wielka, że tak pięknieją nasze ogrody
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:12, 20 lis 2020

Do góry
Basieksp napisał(a)
Ale będzie pięknie na wiosnę z tymi przebiśniegami piękne ciemierniki ciekawa jestem czy będą kwitły wiosną skoro teraz już zaczęły kwitnienie i musze jutro podpatrzeć swoje bo nie wiedziałam że mogą kwitnąć

Myślę, że nieco przymarzną niestety... Kwiaty są świeże i mróz ich nie oszczędzi, ale obecnie dają wiele radości.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 10:10, 20 lis 2020

Do góry
Basilikum napisał(a)
Danus ciemierniki piekne mje tez w sierpniu zaczely. To chyba najdluzej kwitnace rosliny.

Ae bedzie szal z przebisniegmi u Ciebie. Ja wiosna posadzilam kilka od Sarastry, ciekawa jestem kiedy z tego troce wieksze kepki beda.

Te moje to była stara plantacja ogrodowa mająca 51 lat (przebiśniegi wszystkie pełne kwiaty z zieloną plamką)..sama musiałam je wykopać, a po inne (zwykłe) jeździłam aż po Lublin, też wykopywałam z cudzego ogrodu. To była wielka okazja przeskoczenia tych 51 lat
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies