Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 20:42, 20 sie 2025

Do góry
To taki grafit, podoba mi się. Strzeliłabym sobie cały carny domek ale parterowy najlepiej i nowoczesny. Ale jest co jest, trudno. Czekam na drzewa a w międzyczasie się przyzwyczaję, od środka nie widać
No i za 3,5 roku mogę ten bałagan sprzedać haha

Ale byłoby mi szkoda ogrodu już powoli i miejsca. I braku upierdliwych sąsiadów

Tu wygląda ok

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 20:14, 20 sie 2025

Do góry
Dzień zakończony na 30 mini słoiczkach, w tle słychać charakterystyczne kliknięcia nakrętek.

Zostawiłam trochę na bieżące jedzenie i na mrożenie.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 19:21, 20 sie 2025

Do góry
Kordina napisał(a)

Na kuchenną tapetę, ha, ha
niezły zbiór i ten gęsty półkilowy pomidor, będziesz robiła passatę jak w zeszłym roku?

Na razie uzupełniłam prawie jeden rządek. Potrzebuje takich 8 czyli 6x8= 48 słoików, aby starczyło do kolejnych zbiorów za rok.

Dziś na przerobienie trafiły takie zbiory, które mąż mi do domu przywiózł z pracy. Podarowane od zadowolonego klienta

Kilka słoiczków już gotowych.

Teraz czekam na pojawienie się soku w moim nowym sprzęcie.

Za drzwiami do ogrodu... 18:29, 20 sie 2025

Do góry
anpi napisał(a)

Moniu, fajna ta nasza lubelska grupa. Ogrodowe wypady zaczęłyśmy urozmaicać różnymi innymi atrakcjami Poznajemy też trochę turystycznie nasze miejscowości i okolice. Nie zawsze możemy zebrać się wszystkie razem, bo jednak dzielą nas spore odległości i też różne życiowe wydarzenia.

Róże ciągle mnie kuszą, choć wydawało mi się, że już nie. Musiałam jednak na ich konto zrezygnować z kilku rosnących krzewików, a niektóre drastycznie przyciąć.
W warzywniaku mam niezły miszmasz kwiatowy, ale lubię tak energetycznie tam.
rozszalały się tam jeżówki, pysznogłówki, jakieś różne jednoroczne!

Warzywnik wykwiecil ci się na maxa.
Jeżówki piękne.
I te odmianowe pełne nawet ci dobrze rosną.
A u mnie coś poprzepadaly.
Wszystkiego po trochu 18:26, 20 sie 2025

Do góry
mirkaka napisał(a)

Piękne żywe komórki.
Krwawnik rewelacja. Jeszcze z tym fioletowym połączeniem wygląda cudnie
Ogród Basi 18:24, 20 sie 2025

Do góry
basia3012 napisał(a)

Po lewej stronie widać padający rododendron. Podlewałam go Magnicurem, jeszcze gorzej.

Cudne te hortensje.
A te różowe piękności to ? Przetaczniki ? Czy szałwie ?
Unie szałwie powypadały.
Ożankowy ogród 18:19, 20 sie 2025

Do góry
Ulina napisał(a)

Do doskonałości wierz mi, dużo... brakuje ale pracuję żeby było coraz lepiej w tym roku postawiłam na obrzeża żeby rabaty ładnie oddzielić. A w rabatach wiecznie przesadzam i uzupełniam dziury. Nie zliczę ileset rocznie robię sadzonek w tym roku nawet sporo hortensji się przyjęło, ciekawe które przetrwają zimę.

Polecam Ci kalinę Shirogami, kwitnie latem i Charles Lemont kwitła w lutym,pachnie, to młoda sadzonka

Bardzo ciekawie ta kalina wygląda. Nie znam tej rośliny a raczej tej odmiany.
Hortensje bajeczne
Dębowe zakątki 18:06, 20 sie 2025

Do góry
Lato lato..kolorowe i pachnące

Dębowe zakątki 17:52, 20 sie 2025

Do góry
Ogródek Gosi 17:44, 20 sie 2025

Do góry
Margo2 napisał(a)

Piękny kolorem budleji.
Te stopy to masz rewelacyjne.
U mnie nie chcą coś rosnąć. Co posadziłam to przepadła już jako mała. W tym roku 1 kupiłam . Jest ale co będzie po zimie ? Zobaczymy.

Dębowe zakątki 17:40, 20 sie 2025

Do góry
Margo2 napisał(a)
Też obejrzałam Twój ogród.
Super, że jednak się udało.
Chociaż mam niedosyt. Za mało pokazali
Stajesz się celebrytką, wywiady, filmy, artykuły.
Gratulacje

Fajnie Gosiu ,że obejrzałas odcinku jej z moim ogrodem.
No tak, po takim długim czasie równo to jak odcinek został pokazany.
No tak wszystkiego nie pokazali. Skupili się na kolorowych częściach ogrodu
Oj, oj daleko mi do celebrytki
Tak, trochę medialnych rzeczy ostatnio u mnie było . Ale chyba dobrze.

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:36, 20 sie 2025

Do góry
Byłam u sąsiada zapłacić za serwis samochodu. Chałupka od jego strony

Wystarczająco daleko od najbliższego sąsiada

Zbliżając się do “drogi gminnej”

Przed furtką od tyłu

Za płotem

Nie jestem przekonana do tego wyboru kolorystycznego no ale teraz już po ptokach. Forma mi się od początłu nie podobała. Garaż doklejka. Ciemny miał wyglądać na mniejszy ale czy wygląda?
Niech drzewa rosną to się zgubi
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 17:26, 20 sie 2025

Do góry
Jej moje własne ziemniaki!!!

Ożankowy ogród 17:00, 20 sie 2025

Do góry
W tym sezonie postawiłam na kanty moich rabat i to mi pomogło myśleć nad tym w jakim kierunku mam pójść z ogrodem. Raczej źeby zacząć się ograniczać z różnorodnością nasadzeń, bo to dodaje pracy w sezonie i iść w kierunku hortensji. To rośliny tanie, bezproblemowe, szybko dają efekt kwitnienia i również przestrzenny, jest ich duży wybór. A przede wszystkim u mnie się sprawdzają.

Iwonka podpowiedziała kiedyś jak robi kanty i że wpada często nawet na 20min żeby je poprawiać. U mnie to tak różowo nie wyglada bo jeszcze ciągle na rabatach coś przesadzam, wysadzam, rozmnażam a to zabiera ogrom czasu.
Nie mniej udało mi się ze 2 lub 3razy okantować każdą rabatę ( jeszcze pracuję nad ostatnią) i jest lepiej i łatwiej za następnym podejściem poprawiać kanty. W międzyczasie ściółkje trawą. U mnie najgorszy jest kurdybanek wchodzący przez kanty na rabaty, potrafi się położyć na kilometry i tworzy prawdziwą sieć pajęczą. Walka okropna, może ktoś zna jakiś środek na pozbycie się go z trawnika poza wyrywaniem?

Okantowane i skoszone... można pokazać

1 część ogrodu, na tyle rabaty przy tujach mam busz...dziewczyny wiedzą bo widziały, okazało się że pszczoły latają gdy ruszyłam kurdybankiem i chyba mają w ziemi gniazdo, bo to ciemno brązowe pszczoły, chyba leśne....
Więc tyłu wogóle nie ruszę z plewieniem

2 część ogrodu

Pomidorowy Zawrót Głowy 15:34, 20 sie 2025

Do góry
I sałatka gotowa, lecę odcedzać ziemniaki

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:23, 20 sie 2025

Do góry
Kochani. Witam serdecznie. Głowie się i głowię i postanowiłam zasięgnąć Waszej rady. Po lewej stronie chodnika tam gdzie jest trawa chce zrobić szpaler z czegoś wzdluz chodnika. Jest to strona polnocna, od rana jest sloneczko. Myślałam o szpalerze z grabem fastigata albo szpaler z hortensji bukietowej. Sama już nie wiem. Co Waszym zdaniem by tu pasowało? Będę wdzięczna za każdą poradę.
Paulina
Pomidorowy Zawrót Głowy 15:10, 20 sie 2025

Do góry
Godzinę temu zerwałam pomidory na sałatkę do obiadu. Przypomniał mi się ten pomidorowy wątek. Zajrzałam, przeczytałam i postanowiłam obfotografować moje pomidorki.

Rosną pod chmurką. Jestem zadowolna z ich plenności i zdrowotności. Raz tylko, chyba to było w lipcu, po bardzo długim okresie deszczu, zapobiegawczo przed chorobami podlalam krzaki miksturą z jodyną.

Moja rodzina nie jest jakimś wybitnym smakoszem pomidorów. Cieszymy się, gdy rosną zdrowo i możemy sie cieszyć ich smakiem na chlebie, w sałatkach, pastach itp.

Awizo - najzdrowszy pomidor, jaki kiedykolwiek siałam. Wzór cnót zdrowotności Ma tylko jeden minus, jest wiotkołodygowy i musimy wysilać się podczas jego podwiązywania.

Cytrynek groniasty - najsłodszy pomidorek na świecie! Nasze dzieciaki zrywają je i zaraz przy krzakach lądują w ich buźkach. Jedzą je, jak winogrono.

Denar - z charakterystycznym cycusiem Uwielbiamy go na kanapkach.

Betalux - najwcześniejszy z nich wszystkich Dlatego zawsze witamy go z fanfarami
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 14:35, 20 sie 2025

Do góry

Zaraz przyjedzie kolejna wywrotka piasku i kolejna klinca…
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 14:34, 20 sie 2025

Do góry

Chyba będzie . Biały dom i grafitowy garaż dokleiła. Były debaty na temat dodania grafitu na domu (wykusz lub/i kolumny) ale grafitu zabrakło a białego zostało więc sprawa się sama rozwiązała nie byłam przekonana do tego więc chyba wolę całe białe j całe grafitowe. Zrobione ufffff

Ożankowy ogród 14:27, 20 sie 2025

Do góry
Basieksp napisał(a)
Nigdy nie wycinałam liliowców, muszę wypróbować. Skoro odrastają, może jest to fajny pomysł Śliczne masz te hortensje, takie dorodne, duże kwiaty

Zaczęłam wycinać w zeszłym roku. Od razu rabata polepszyła wygląd i teraz to praktykuję na koniec ich kwitnienia

Poza tym rabaty wysypuję dużą ilością skoszonej trawy, rośliny to lubią.

Żurawki w słońcu się mienią na cserwono- bordowo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies