Ewa, takiego festiwalu barw dawno nie widziałam, coś pięknego
Co roku kupujesz takie piękne pełne pierwiosnki, czy one nie przezimują u Ciebie? Kiedyś też kupowałam ale u mnie marniały, nie zimowały
Ha, ha, dzięki Agnieszko Ogrodówki tylko lekko przysypałam drobną korą.
Dzięki Ewo
Toaletka-prezent już wywieziona i na swoim docelowym miejscu.
Udało mi się trochę uprzątnąć ogród w zeszłym tygodniu, wywiozłam kilka taczek po zimie. Jeszcze trochę pozostało. Dziś pogoda nie sprzyja, zimno, mokro, nawet moja psica wyszła i szybko się cofnęła, prawie jak ja
Kupiłam do reanimacji z wyprzedaży 3 ostatnie fiołki afrykańskie, chciałam je mieć i trochę do siebie dochodzą po wycięciu kilku liści Nie chcę już mieć dużych kwiatów na oknie, tylko jakieś niskie, kompaktowe
Z cięciem ogrodówek czekam do kwietnia, jak puszczą pąki, wtedy będzie widać. W kwietniu również będę ciąć Ice Dance' Carex
W sobotę udało nam się przyciąć żywopłot grabowo bukowy( jeszcze nie płakał), wyciąć klona jesionolistnego w lesie, podgolić część iglaków, oczyściłam z suchego rabaty leśne i pomalowałam poręcz na balkonie i przy schodach. Deski pomaluję jak się na stałe ociepli i skończymy z płytkami na schodach. Wczoraj na oczyszczone bylinówki sypnęłam obornika granulowanego bydlęcego. ma jutro padać to rozpuści, a nadchodzące chłody miną nim zdążą go rośliny pobrać i wystartować. Przynajmniej tak mi się wydaje Chyba nie zdążymy z opróżnieniem w tym roku kompostownika, a już jest total full. Trudno. Została mi do sprzątnięcia jedna rabata w podwórku i suchy strumień oraz przycinka drzew i krzewów.
Cisy z patyków które zebrałam rok temu, przez zimę wypuściły korzenie
Zgodnie z zapowiedzią w tym sezonie ograniczyłam wysiewy do minimum. Tylko pomidorki, papryka, cebulka Globo i Augusta na zbiór nasion i kapustę Expres
W szklarni będzie tylko jeden rządek pomidorów czyli 12szt
Na brzegach wzdłuż ścieżki wysiałam 4 rzędy kopru i dwa rzodkiewki