Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna

Grzebiuszka ziemna

Kordina 15:53, 16 mar 2026

Juziu

Agatorek napisał(a)
Bożenko, Ty mnie chyba nigdy nie przestaniesz zadziwiać. Pozytywnie oczywiście. Kobieta wielu talentów . Toaletka wyszła Ci cudownie.

Ogrodówki też masz śliczne. Okrywasz je na zimę?

Ha, ha, dzięki Agnieszko Ogrodówki tylko lekko przysypałam drobną korą.

Eupraksja napisał(a)

Jak przepięknie wyglądają otulone tymi liśćmi paproci, jak w bukiecie!

Dzięki Ewo

Toaletka-prezent już wywieziona i na swoim docelowym miejscu.
Udało mi się trochę uprzątnąć ogród w zeszłym tygodniu, wywiozłam kilka taczek po zimie. Jeszcze trochę pozostało. Dziś pogoda nie sprzyja, zimno, mokro, nawet moja psica wyszła i szybko się cofnęła, prawie jak ja
Kupiłam do reanimacji z wyprzedaży 3 ostatnie fiołki afrykańskie, chciałam je mieć i trochę do siebie dochodzą po wycięciu kilku liści Nie chcę już mieć dużych kwiatów na oknie, tylko jakieś niskie, kompaktowe

Z cięciem ogrodówek czekam do kwietnia, jak puszczą pąki, wtedy będzie widać. W kwietniu również będę ciąć Ice Dance' Carex
mirkaka 17:41, 16 mar 2026

Kordina napisał(a)
To może czas na cięcie bardziej radykalne? Obejrzyj od 20:20 z niezapomnianym Panem Tatą:

https://www.youtube.com/watch?v=fgD2_yNGMDk

wycina 4-letnie gałązki, a jak chce się nadać jakiś kształt kompaktowy, to jak najbardziej można ciachać, tylko liczyć się z tym, że dopiero na drugi rok zakwitnie

Bożenko ja wiem jak się tnie ogrodówki, tylko że moje są bardzo wysokie, gdybym je skracała to by nie kwitły Takie tzw. czyszczenie robię co roku