Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Patrycja_KG_Lu 18:39, 16 mar 2026

Black Pearl malutka ale już pokazuje swoje ozdobne listki.

Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Patrycja_KG_Lu 18:43, 16 mar 2026

nicol21 napisał(a)
Fajny zestaw zwierząt... pokusa i pobliski zawał serca .

Chlebek wygląda pysznie. aż czuć tą grubą, chrupiącą skórkę!!!

Zwierzaki się dogadują.
Nawet jak luzem jest chomik to się tylko obwąchują.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Makao 19:09, 16 mar 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Wysłałam do skrzyń marchewkę, rzodkiewki, szpinak, sałatę, rukolę, pietruszkę korzeniową. Od jesieni rośnie czosnek. W tunelu posiałam sałaty, koperek, pietruszkę naciową i buraki na botwinkę młodą.

To ja też wysieję w weekend marchewkę i pietruszkę.
A buraki na młodą botwinkę to kiedy zbierasz?
Narsilia 19:56, 16 mar 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Zwierzaki się dogadują.
Nawet jak luzem jest chomik to się tylko obwąchują.

O boziu zawał , ja to bym się bała że się odwrócę a tu instynkt będzie silniejszy i już połknięty
Patrycja_KG_Lu 20:43, 16 mar 2026

Makao napisał(a)

To ja też wysieję w weekend marchewkę i pietruszkę.
A buraki na młodą botwinkę to kiedy zbierasz?

W zeszłym roku wysiałam w kwietniu w skrzyniach i miałam za późno. Teraz spróbuje w tunelu i w marcu, żeby przyspieszyć. Zastanawiałam się czy nie zrobić jak Charles Downing - kępkowy wysiew na rozsadę i przesadzanie do gruntu, ale jakoś weny rozsadnikowej mam tylko tyle, że starczyło na pomidory i papryki. Nawet aksamitek sobie jeszcze nie wysiałam.
Wiolka5_7 21:08, 16 mar 2026

Patrycja ,ale masz piękną wiosnę!
Ja jak zwykle planowałam kupić krokusy i iryski i na planach się skończyło

Podziwiam Twoje wysiewy warzyw!

A co do koreanki , tuji i cisów. Ja bym wybrała cisy,no ale u mnie akurat rosną super.
W sumie Koreanka i tuje też ale szczerze to tuji bym już dziś nie sadziła ,bo znowu się pojawił szkodnik i aż się boję o mój żywopłot
Patrycja_KG_Lu 09:07, 18 mar 2026

Dziś rano przed pracą jak odwiedziłam Biedronkę, żeby kupić coś na śniadanie to zastałam takie promocje. Nawet miałam w ręku tą na pniu, ale jak przyłożyłam do nogi i oceniłam wysokość to wydała mi się za niska. Nie kupiłam finalnie żadnej i nadal w ogrodzie mam 0 róż. Były też maliny i inne jagodowe, mikroskopijne lilaki Krasawica Moskwy.
Patrycja_KG_Lu 09:11, 18 mar 2026

Wiolka5_7 napisał(a)
Patrycja ,ale masz piękną wiosnę!
Ja jak zwykle planowałam kupić krokusy i iryski i na planach się skończyło

Podziwiam Twoje wysiewy warzyw!

A co do koreanki , tuji i cisów. Ja bym wybrała cisy,no ale u mnie akurat rosną super.
W sumie Koreanka i tuje też ale szczerze to tuji bym już dziś nie sadziła ,bo znowu się pojawił szkodnik i aż się boję o mój żywopłot

Ja dokupię, ale tylko tych wielkokwiatowych. Teraz mam te fioletowe, białe trochę późniejsze i paskowane w wąskich przy ścieżce. Poszukam jeszcze takich o innym terminie kwitnięcia.

Trudne dylematy z wyborem zimozielonego, ale może dostępność w szkółkach mnie trochę naprowadzi na to co wybrać.
Patrycja_KG_Lu 09:30, 18 mar 2026

Niger zaczynają popis. Dość późno, ale dobrze, że kwitną.
nicol21 22:54, 18 mar 2026

Podziwiam opanowanie i nic nie kupienie w tej cenie chyba bym sie nie opanowała.
Swoją drogą, kiedyś kupiłam 1 jabłonkę w lidlu. najmniejsza a miała dużo pysznych owoców.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies