Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Narsilia 22:02, 14 mar 2026

Ooo tu też krokusy pięknie , jakie dorodne kupki po ile sadzonek sadzilas , koniecznie muszę posadzić na jesień oj tak
anpi 00:25, 15 mar 2026

Cudne krokusiki!
Moje posmakowały gryzoniom i ich ubywa zamiast przybywać, tak jak w pierwsych latach po posadzeniu
kami 11:35, 15 mar 2026

Tuje tańsze ale pojawił się dumek jałowcowy. Pewnie będzie tak jak z bukszpanami( zjadane przez ćmę) za kilka lat a może i szybciej.
Szybciej bo dostęp do oprysków od 6 marca utrudnili w zakupie.

Patrycja_KG_Lu 12:23, 15 mar 2026

Narsilia napisał(a)
Ooo tu też krokusy pięknie , jakie dorodne kupki po ile sadzonek sadzilas , koniecznie muszę posadzić na jesień oj tak

Sadziłam w linii prostej wzorując się na rzeczce u Muszelki jaką ma na brzegu rabaty z tujami. Co jakiś odstęp 3-4 cebulki do szerokiego dołka. Zobacz ile po 2 latach w tej kępce się namnożyło. Planuje doradzić więcej, ale tylko tych wielokwiatowych. Te z Lidla kwitły wcześniej, ale takie drobne i wątłe.

Patrycja_KG_Lu 12:26, 15 mar 2026

Inne oznaki wiosny - kępka przebiśniegów od Muszelki.

Ciemierniki Strawberry Moon.

Na pergoli zawisła wróżka pogoduszka deszczuszka.

W okolice Hameln Gold trafiły 3 takie dmuchańce.
Patrycja_KG_Lu 12:32, 15 mar 2026

Rano dom wypełnił zapach chleba na zakwasie. Pierwszy raz piekłam w formie bochenka a nie foremkowej. Tutaj podziękowania dla Agapant za podzielenie się zakwasem.

Potem rodzinkowe sianie warzyw.

Ogoniasty dotrzymywał nam towarzystwa.

Nasz drugi zwierzak rośnie jak na drożdżach.
nicol21 21:25, 15 mar 2026

Fajny zestaw zwierząt... pokusa i pobliski zawał serca .

Chlebek wygląda pysznie. aż czuć tą grubą, chrupiącą skórkę!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Makao 10:58, 16 mar 2026

Hehe chomik i kot dobre

Tak, w końcu widać wiosnę. Bardzo to cieszy

Marchewkę już wysiałaś do gruntu? Też rozważałam ale jeszcze się wstrzymałam, choć może nie powinnam bo ziemia wilgotna.

Wysiałam w szklarni koper i rzodkiewkę. I posadziłam cebulkę i czosnek do gruntu.
Kordina 14:51, 16 mar 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
...
Nasz drugi zwierzak rośnie jak na drożdżach.

Śliczny jest, mam słabość do tych zwierzaczków, miałam również w dzieciństwie i nie tylko
Patrycja_KG_Lu 18:38, 16 mar 2026

Makao napisał(a)
Hehe chomik i kot dobre

Tak, w końcu widać wiosnę. Bardzo to cieszy

Marchewkę już wysiałaś do gruntu? Też rozważałam ale jeszcze się wstrzymałam, choć może nie powinnam bo ziemia wilgotna.

Wysiałam w szklarni koper i rzodkiewkę. I posadziłam cebulkę i czosnek do gruntu.

Wysłałam do skrzyń marchewkę, rzodkiewki, szpinak, sałatę, rukolę, pietruszkę korzeniową. Od jesieni rośnie czosnek. W tunelu posiałam sałaty, koperek, pietruszkę naciową i buraki na botwinkę młodą.