Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 13:08, 20 lip 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

ja lisci nie zbieram ..albo prawie nie zbieram tylko wiosna ide z motyczka i je normalnie przedziabuje ..no chyba ze za duzo lezy to zbieram...a co sezon to mam ich wiecej

ja też nie zbieram, dostaję na jesieni w workach z jednej instytucji tyle ile mogą kompostowniki pomieścić
Moja codzienność - ogród Oli 13:03, 20 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Olu, cudowna ta ostatnia porcja zdjęć!

Zachwycam się wszystkim, ale niebywały podziw za cięcie tego podwójnego żywopłocika buksowego - perfekcyjnie!

nicol21 napisał(a)
Olcia masz bardzo piękny ogród!! tylko zazdrosczę i podziwiam

dziękuję Wam
Małymi kroczkami do celu... 09:18, 20 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jakie masz dorodne brązowe trawy!
Ja swoje jakoś muszę lepiej zestawić bo na razie słabo było, myślę w jakim towarzystwie udałoby się podkreślić ich urok w momencie jak są najładniejsze i odciągnąć od nich uwagę, gdy nie zdobią za specjalnie

Brązowe trawy u mnie najlepiej rosną ze wszystkich traw, chociaż zauważyłam ostatnio,że sesleria jesienna sporo urosła od wiosny i je goni. Mi one bardzo się podobają, ja je mam zestawione z grackami, berberysami Orange Rocket, no i rośnie w nich jeszcze tam parę jeżówek. Jak dla mnie nawet zima ładnie wyglądają
Ogród wśród pól i wiatrów 08:36, 20 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jolu, perfekcyjne masz wszystkie rabaty, wcale nie widać, że gdzieś nie zdążysz dopieścić

Edyta, Ty chyba nie do mnie to chciałaś napisać Hehe Perfekcyjne rabaty to nie u mnie Chociaż teraz eM. mi pomaga więc pewnie uda się na jakiś czas ogród ogarnąć. Ale ogólnie to wiecznie mam pod górkę z chwastami
Moja działka na Dębowym Lesie 22:13, 19 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Aniu, a kiedy najlepiej cebule lilii wykopywać?
Kolekcja liliowa u Ciebie imponująca.

Jeżeli masz orientalne lilie to warto.Azjatyckie, czy mieszańcowe,Nie musowo wykopywać.Ja mam od kilku lat w tym samym miejscu.Nie wykopuję.Zimują dobrze.

Clematis Polish Spirit

powojnik - clematis Etoile Violettem
Tu ma być ogród :) 20:49, 19 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
I coś milszego dla oka - gracki

Mam 1 gracka, tylko 1 się uchował, można go będzie podzielić i kiedy?
Cudnie u Ciebie w każdym zakątku.
Ogród z uśmiechem 20:38, 19 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Piękny różany ogród, ale i Twoja kolekcja zachwycająca Jolu.

dziekuję pieknie Tylko jak patrzę na Twój ogród to zastanawiam się jak nazwać mój: ogródeczek, ogrodunnnik Hmmm, czas, czas, czas i....
Na zielonej... trawce :) 16:59, 19 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
hello śliczna blondi ze ślicznego ogrodu

Hello a Twoje gdzie mogę oblukać...jesteś gdzieś na fotach spotkaniowych? bo w wyobrażni zawsze piszę do Twoich kwiatków z avatara
Anulajda w raju 12:35, 19 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Cudowne masz róże Aniu, wszystko pięknie skomponowane.

Dziękuję
Tu ma być ogród :) 11:47, 19 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A tu moja rabata grabowa, o której pisałam u Ciebie

Podpytam o ta rabatę - jaką ma szerokość cała oraz ile od tuj masz posadzone hortki i od hortek graby ?
Coś jeszcze, coś więcej... 10:19, 19 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
w drodze do ławeczki piękne zapożyczone widoczki masz w ogrodzie, zazdroszczę Ci tego.

Front przeszedł wspaniałą przemianę i teraz jest perfekcyjny.

Muszę się niezle nagimnastykować, by były widoczne w tle góry, a nie sąsiednie domy

Perfekcyjny ogród? To już tylko kwestia percepcji Jednak to pierwszy rok u mnie, gdzie siedzę,, patrzę na te rabaty i nie widzę potrzeby zmian Czyli jest... dobrze
Typografia ogrodu 09:32, 19 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Asia, do zdjęć ściętych traw dotarłam

Moje też już fanie odrosły, kolejnym razem już bez żadnego strachu będę je ciąć bo dobrze im to robi.
widzisz a Malkul wlasnie narzeka bo słabo jej odrastają. I sama rabaty nie tykam bo ciagle myśle czy klosownica ro dobry wybór
Tu ma być ogród :) 09:19, 19 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Gapię się na nie za każdym razem jak podjeżdżam pod dom i raczej szybko mi nie przejdzie

A seslerie i miskanty właśnie zaczynają kwitnąć, niedługo zatem będzie kolejna odsłona.

Tak, przedpłocie masz wspaniałe. A co ile sadziłaś seslerie?
Ogrodowy song 09:00, 19 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Na moich jeżówkach też motyle szaleją.
Ale ja zwróciłam uwagę na twoje gigantyczne rozchodniki, chyba mięsem je pasiesz

Moje 3 Ascot też pachną.
Fajnie, że dojrzałaś te giganty;wszyscy je podziwiają. Koło metra średnicy to jest coś, co zachwyca. Pasuje im chyba mój piach...tak myślę. Ascot koniecznie dokupię
Ogród z łezką II 08:50, 19 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kasiu, jak pięknie buksy pociachałaś, czemu mi tak nie wychodzi - pryskałaś czymś zaraz po cięciu?

Zawsze wyjdzie, tylko trzeba od góry stanąć, zacząć od boków ku górze, potem od spodu i czubek na końcu. Ze stożkami mam więcej zabawy...
Nigdy nie pryskałam po cięciu, teraz też nie...
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:35, 19 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wracałam się chyba z 30 stron, ale warto było - zdjęcia zachwycające, coraz bardziej zachwycam się Twoim ogrodem.

Dzięki
nie było Cię urlopowałaś?

Kurcze, widzę, że cały czas coś przesadzasz - a ja się boję, że rośliny zdechną albo odchorują czekam do drugiej połowy sierpnia.
Wspomagasz się przy tym przesadzaniu jakimiś specyfikami na lepsze ukorzenianie?

Nie bez ukorzeniaczy, podlewam tylko wodą z nawozem i się do nich uśmiecham i gadam że mają rosnąć hahahahahahaha - nie żartuję

A propos mszyc na jukach, jak popryskałam u siebie to dwa dni później łodyga od kwiatostanu zaczęła żółknąć a kwiatki szybko opadły, także chyba już te mszyce lepsze.

ano
ja miałam moje psikać, ale nie zdążyłam.a teraz kwiaty i tak do obcięcia

Dziękuję za te fotki gdzie widać było zestawienia z brązowymi trawami.

Ja w końcu wymyśliłam, że skojarzę swoje z żurawkami, które mają bardzo ciemne liście (nazwy nie znam) i może jakiś fioletowy berberys dokupię.
Do tego jeszcze by fajnie coś pomarańczowego pasowało, np. kuklik, ale miałam się trzymać z daleka od tego koloru, więc na razie się wstrzymam i zostanę przy zachowawczej wersji

a ja zrobiłam kilka fotek specjalnie dla Ciebie, ale nie było Cię chwilę i mi się zapomniało wstawić u Ciebie

ale na moich ogólnych, zresztą robię zawsze srylion zdjęć widać połączenia z trawą z tego co piszesz?

jeszcze kilka

Ogrodowa przygoda Łukasza II 00:45, 19 lip 2017

Do góry
Ojej ale masz energetycznie i kolorowo - bajecznie po prostu!
Ogród z rzeźbą 00:36, 19 lip 2017

Do góry
Ale piękna ta świecznica!
Ile lat ją masz, w którym roku zakwitła?
Moje 3 Black Negliglee jeszcze w tym roku kwiatami mnie nie zaszczycą
Mój ogród pod górkę... 00:33, 19 lip 2017

Do góry
Ogród jak zwykle wygląda przepięknie!
Smutne to co piszesz o deweloperze, na pewno są jeszcze jakieś możliwości, które można wykorzystać.
Coś jeszcze, coś więcej... 00:23, 19 lip 2017

Do góry
w drodze do ławeczki piękne zapożyczone widoczki masz w ogrodzie, zazdroszczę Ci tego.

Front przeszedł wspaniałą przemianę i teraz jest perfekcyjny.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies