Bea nadrabiam na forum, bo ostatnio włączyła tryb domowy (remoncik planuję). Świetna kolejna rabatka powstaje, kurcze jak Tobie fajnie to wszystko wychodzi. Co do drzewka to zaproponowałabym buka Purple Fountain. Jak dla mnie to fajnie by wyglądał kiedyś w przyszłości na zielonym tle tujek i z większymi już kulkami w stópkach. W tym przypadku chyba zaletą byłoby to, że on wolno rośnie.
I tak z dalsza trochę
Jak by ktoś nie dostrzegł, to pierwszy rząd stanowi narecznica czerwonozawijkowa
moja wyspa
młody trawnik
derenie podrosły zaczyna je być widać
Tereniu, byłam u ciebie
Podoba mi się twoja kompozycja: róże, rozplenice i kulki
Dziś jest ciepły wieczór, przyjemnie się zrobiło
Za pochwałę ogrodu dziękuję
Ewuniu, dwa dni to trwało, ale już wstawiłam fotki. Dziś już lepiej się czuję. Lepiej późno niż ...
Beatko, u mnie jesień się spóźnia i bardzo dobrze. Dziś mijałam domy przy głównej ulicy, winobluszcz bordowo się tam przebarwił, marcinki kwitną na całego, u mnie jesień dopiero taks:
Tutaj dosadziłam turzycę
Tutaj coś kombinuję Kopytniki w kartonie jeszcze.
Rodki dostały pod nogi trzmielinę
Runianka czeka na posadzenie
i Red Baron także
Mirelko, zeszłoroczne czosnki - miaałam 5, dwa padły, z trzech mam znowu 5 - się rozmnożyły, ale cebulki są mniejsze, niż tegoroczne. Gladiatory - kupiłam 5 sztuk. Więcej nie mogę. Tak co roku po troszku. No i jeszcze mam Sensation 3 opakowania.
Główkowate też kupiłam, pójdą do lawendy, a zeszłorocznych nie wykopywałam, są w czerwonych różach.
Lipiec:
Dzięki! Ciekawe czy się uda jakiś lek albo szczepionkę na tą zarazę wymyślić .
Wczorajsze fotki jeszcze wrzucę, usunęłam wreszcie śmietnik z pod furtki - wygrzebałam płyty ażurowe nie
wiedziałam że są takie grube - łom poszedł w ruch) i zdarłam darń - już tam śmietnik nie wróci .
Pierwszeństwo ma sadzenie ale w ramach poprawy nastroju zrobiłam kanciki - zdjęcie przed, w trakcie i po