Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

mirkaka 08:42, 10 sty 2017

jolanka napisał(a)
Sójka to piękne ptaszysko Jak rozwinie skrzydła to kolory na nich są niesamowite

Piękne, ale ja ich nie lubię. To też drapieżnik, wyjada wiosną jaja z gniazd innych ptaszków i poluje na te młokosy małe. U mnie jest ich sporo i wyżerają sikorkom słonecznik z karmnika.
Na dodatek są hałaśliwe, mają bardzo nieprzyjemny skrzek.
Agania 10:10, 10 sty 2017

ale zdjęcie jak do albumu o ptakach
Kawa 14:18, 11 sty 2017

super foty Joluś
macham
Katkak 14:22, 11 sty 2017

jolanka napisał(a)
Dzisiaj mieliśmy w ogrodzie gościa Piękny to on jest ale chyba wolę aby "gościł" gdzieś indziej. Moje ptaszki pochowały się gdzie tylko mogły To jastrząb - siadł sobie na macie okrywającej klona japońskiego

Joluś wydaje mi się, że to chyba krogulec. Przykre patrzeć jak innego ptaszka zabija, ale przyroda rządzi się własnymi prawami. Pewnie wyeliminował jakiegoś słabego osobnika. Ale sama pamiętam jak serce mi się ściskało jak widziałam raz jak sroka porwała pisklę z gniazda .
Sylvana 15:06, 11 sty 2017

U mnie też sójki wyjadają wszystko sikorkom....muszę pomyśleć o zmianie karmnika, na taki do którego nie będą mogły wejść.
Pozdrawiam słonecznie
pestka56 17:34, 11 sty 2017

A u mnie już drugi raz widziałam jak sikorka podziobała sójkę w ogon, a ta uciekła
jolanka 18:22, 11 sty 2017

mirkaka napisał(a)

Piękne, ale ja ich nie lubię. To też drapieżnik, wyjada wiosną jaja z gniazd innych ptaszków i poluje na te młokosy małe. U mnie jest ich sporo i wyżerają sikorkom słonecznik z karmnika.
Na dodatek są hałaśliwe, mają bardzo nieprzyjemny skrzek.

Tak, wiem W ubiegłych latach bylo tych sójek u mnie bardzo duzo, całe stada. Teraz, przynajmniej na razie, jest ich tylko kilka. Najbardziej nie znosilam kiedy wiosną nad ranem darły się tym skrzeczącym wrzaskiem za oknem. Wrrrr mogłam wtedy udusić
jolanka 18:23, 11 sty 2017

Agania napisał(a)
ale zdjęcie jak do albumu o ptakach

Dzięki, pozują jak na wybiegu
jolanka 18:23, 11 sty 2017

Kawa napisał(a)
super foty Joluś
macham

Kamila, klaniam się i dygam
jolanka 18:26, 11 sty 2017

Katkak napisał(a)

Joluś wydaje mi się, że to chyba krogulec. Przykre patrzeć jak innego ptaszka zabija, ale przyroda rządzi się własnymi prawami. Pewnie wyeliminował jakiegoś słabego osobnika. Ale sama pamiętam jak serce mi się ściskało jak widziałam raz jak sroka porwała pisklę z gniazda .

Masz rację, juz mi Kasia-Kasya pisała, że to samica krogulca Ja jeszcze mam problem z rozpoznawaniem ale pilnie się uczę
Myslę, że nie eliminował ale upolowal sobie mazurka Szkoda ale zdaję sobie sprawę, że mojego slonecznika nie będzie jadł, trudno.