Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ukojenie 16:01, 29 wrz 2016

Do góry
zoja napisał(a)
Lubię

I ja LUBIĘ!
Ogród Ani :) 15:59, 29 wrz 2016

Do góry
Aniu, moj wiaz wyglada tak, liscie na koncach galezie w srodku łyse, niektóre male galazki boczne uschniete, liscie podziurawione i sfatygowane.
Byl z wiosny promanalem pryskany i czyms jeszcze potem jeszcze na jakiegos grzyba i na mszyce i tyglada jak wyglada . Myslalam ze to wiosenne przymrozki omrozily za to galezie nie sa w calosci pokryte liscmi , ale mroz to chyba raczej koncowki pomrozic powinien .
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 15:59, 29 wrz 2016

Do góry
Kindzia - W moich mądrych książkach ,jest napisane,że na mączniaka trzeba pryskać przed,zapobiegawczo, już wiosną.Tylko wtedy jest szansa,że go unikniemy.
Mogę to potwierdzić na mojej Gospel.
Przyjechała do mnie z mączniakiem,przeraziło mnie to,ale od wiosny była pryskana w tym kierunku i dotychczas nie zauważyłam,ani u niej,ani na innych w pobliżu, oznak mączniaka.
Na te,które już się pochorowały,nic nie poradzimy.
Pozostaje nam cierpliwie czekać do wiosny.

Urszulla - Już nie takie zdrowe,w tej chwili tylko kilka nie ma żadnych oznak choroby.
Dla Ciebie inna kolorystyka.Może Ci się spodoba.
Princess of Wales

I Avalon młodziaczek,ale kwiat ma sliczny.

Ogród moja nowa pasja 15:38, 29 wrz 2016

Do góry
Tadaam !!!!!
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 15:36, 29 wrz 2016

Do góry
Dzięki Zojka to bardzo miłe

Trafiłam dziś do pobliskiej szkółki i zobaczcie co wyhaczyłam za 15zł, ogromną hortensję... obsuszona trochę ale będą z niej ludzie
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 15:36, 29 wrz 2016

Do góry
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 15:27, 29 wrz 2016

Do góry
Kora zamówiona całe auto ma przyjechać na dniach, wiec będziemy działać ostro.
I na lepszy dzień palma

W kamiennym kręgu od początku 15:27, 29 wrz 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
Dzisiejszy zachód

Cudowne niebo

Czytam, że u Ciebie nadal bez deszczu.
Moja trzmielina jeszcze w zieleni.
Od południa rośnie nie wiem od czego to zależy
Ogród w remoncie 15:26, 29 wrz 2016

Do góry
Taki miałam zamiar z tymi zdjęciami bo widzę że to dużo ułatwia jak widzi się na zdjęciu kawałek na " żywo " a nie tylko plan. Wow widzi mi się że zima będzie pracowita . Już teraz proszę o pomoc .

:-
Ogród Nety- moje marzenie 15:11, 29 wrz 2016

Do góry
Nett napisał(a)

te brzozy to juz nie u Ciebie?
sa nadal czy ich nie ma?
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 14:49, 29 wrz 2016

Do góry

Cudnie! A co to za miskant jest? Ale masz już umbry duże. I trawiszcza też porosły
Ogród do odnowy 14:41, 29 wrz 2016

Do góry

Bogdziu pytanie do Ciebie czy coś powinnam robić z tym rodkiem - goldflimmer. Jesienią po wycince wielkiej olchy wszystkie rośliny były wyciągane z ziemi a potem sadzone (niestety raczej na wariata) przez grzeczność sadzili panowie, sama nie dałabym rady. Część roślin zniosła to nieźle a ten krzew wydawało się, że doskonale, miała bardzo duże przyrosty a przede wszystkim po raz pierwszy pięknie kwitł. Do tej pory nie gubił na jesieni tyle liści. Jeszcze ziemi nie sprawdzałam ale z pewnością nie jest odpowiednio kwaśna. Rośnie w rodzimej lekkiej ziemi z dodatkiem kompostu szczepiony 3 lata temu mikoryzą do kwaśnolubych. Co byś poradziła?

Ogród z pergolą 14:36, 29 wrz 2016

Do góry
Poprawiłam.

tylko drugiej wersji już nie mam czasu odpicować kółeczkami
Ogród do odnowy 14:30, 29 wrz 2016

Do góry
Smakowicie się zrobiło

na nowych kwiatkach od razu poznały się bzyczki

te jeżówki są tak samo rewelacyjne bez płatków

a tu jeszcze jeden kwiat w pełnej krasie

u Bogdzi widziałam dopiero co rozkwitły groszek, u mnie liliowiec

Z Pszenicznej ... 14:27, 29 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Agatko czy Ty mogłabys mi sfocić swój obornik?
bo mi rolnik przywiózł górę ale to pełne słomy jest...
dasz mi namiary na swojego?

no to masz teraz uciekam po dzieciaki

Ogród z pergolą 14:23, 29 wrz 2016

Do góry
makadamia napisał(a)
Na razie rozrysowałam na tej którą mam. W obu wersjach pomiędzy obeliskami rosną miskanty z werbeną (lub bez):

wersja 1:

lewy kwadrat nie powinien być przytulony do tarasu, bo nie zgra się wtedy z oknami - środkowe ciski powinny wypadać w środku okien. Róż w kwadratach zmieści się chyba więcej niż po cztery, ale wolałam być ostrożna. Fioletowy pas to szałwie. W tej wersji problemem jest spadek - nie da się go zniwelować odpowiednim cięciem buksów.

wersja 2:

cały prostokąt (bez pasa z obeliskami) dzielisz wzdłuż na trzy. dostajesz dwie linie. na tych liniach powinien wypadać środek bloków buksowych. Jeżeli obeliski rzeczywiście są tak odsunięte od okien jak na rysunku, to pomiędzy blokami powinno wypaść nie więcej niż metr przestrzeni na róże. Powinno być w sam raz. W tej wersji trzeba zrezygnować z tego czwartego obelisku w rogu.

A widzisz a ja się kurczowo trzymalam lini tarasu bo zrozumiałam że obie strony tarasu (z lewej skarpy z prawej różanka) powinny być spojne i pociagałam linie tarasu linią buksów. dobra. czyli nie trzymamy się tarasu wogole. to wtedy rzeczywiście Twoja wersja bedzie mniej na skarpie i jest lepsza
Ogród z pergolą 14:18, 29 wrz 2016

Do góry
makadamia napisał(a)

Aniu, ważne pytanie: w obu wersjach inaczej są zaznaczone obeliski przy oknach: inna wielkość i inna odległość od okna. Która wersja odpowiada rzeczywistości?

widzisz Asia i tu Cię muszę przeprosić bo powinnam Ci od razu zwrócić uwage że wysunęlaś obeliski za bardzo do przodu. a ja się tak skupiłam na blokach że pominęłam obeliski.
ja dlatego w swojej wersji obeliski dawalam zaraz przy lini bo ta rabata rysowana jest o metr mniejsza bo pominęłam obaskę domu, na której przecież nic nie planujemy.
Ukojenie 14:09, 29 wrz 2016

Do góry
Intensywnie planuje
oczywiście w telefonie - legenda - czerwone kropy - żurawki te zakupione ostatnio - chcę zrobić z nich obwódkę pytanie do czego)
pomarańczowe linie - zarys granicy rabaty/trawy i rabaty/żurawki
biała inia - powiększenie rabaty w środku?
zielone kropki na powiększeniu - rosliny w jasnych barwach?
różowe kropy - zakupione ostatnio azalie, które muszę gdzieś zadołować, to może miejsce obok borówki amerykańskiej będzie dobre...
/oczywiście kompostownik wypada z obrazka/

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 14:00, 29 wrz 2016

Do góry
No więc w koło Macieju... ciągle to samo...

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 13:55, 29 wrz 2016

Do góry
Przyznaję bez bicia, zdjęcia pstrykałam na szybko, bo mi już mrygało czarwone w polu bateria... Więc jest koślawo i tak se...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies