Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród i co dalej 21:17, 30 paź 2016

Do góry
a teraz efekty pracy przerywane deszczykiem na szczęście po skończeniu jej dopiero się rozpadało
Propozycja Nikity

nasza mała modyfikacja, bo ja zaczęłyśmy mierzyć to pergola co ma być po lewej stronie wchodziła w rabatę

wierzcie mi na słowo na żywo to o niebo lepiej wygląda i linie są symetryczne jaky Magda miała cyrkiel w oku
Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:16, 30 paź 2016

Do góry
mmh , co by tu zbroić

Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:14, 30 paź 2016

Do góry

Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:11, 30 paź 2016

Do góry
Napia napisał(a)
Uwielbiam Twój ogród I zdjęcia

Aga dziekuje
U nas w końcu słoneczko sie pokazało i od razu inaczej sie zrobiło
W weekend wsadziłam resztę wymieszanych cebulek , oj bedzie mieszanka na wiosnę W sumie po zimie każdy kolor w ogrodzie cieszy i tego sie trzymajmy )
Posadziłam też ponad 100 zamówionych tulipanów, podobną ilosć krokusów i masę przeróżnych czosnków . Sama sie zdziwiłam, ze tak sprawnie mi poszło , i .... przydałoby sie drugie tyle

Kilka póżnopażdziernikowych widoczków

Malutki pod lasem 21:09, 30 paź 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Kurcze ledwo żyję, ale wsadzone Udało mi się między kolejnymi ulewami powsadzać je, ciężko było, bo duże są, bryła ziemi wielka, mokra, ciężka, masakra

Za dnia stały dwa prawie trzymetrowe grabiszcza Zaczęłam walkę z trzecim, największym i najcięższym i niestety stało się to czego się obawiałam. Rozlany fundament Ale, że ja się łatwo nie poddaję, to wzięłam młot i rozwaliłam toto Na szczęście w nieszczęściu to było tylko tak wylane na jakieś 10 cm, a pod spodem znowu ziemia. Skończyłam po ciemku i zdążyłam przed kolejną ulewą
W domu rozbierałam się w drzwiach, bo cała byłam mokra i w błocie. Pralka i prysznic był szybko konieczny Ale za to teraz jak wyglądam przez okno, to stoją dumnie

Mała relacja zdjęciowa

no elegancko pracy nie zazdroszczę przy kopaniu,ale warto było się namęczyć dla takiego efektu
Ogród i co dalej 21:08, 30 paź 2016

Do góry
Trochę z opóźnionym zapłonem , ale wczoraj razem z Madzią - Nikitą realizowałam jej projekt linii rabatowej , bardzo jej dziękuję za pomoc !!!!!!!!!!!!!! super babka wszyscy co ją znają to wiedzą a Ci co nie znają muszą uwierzyć ! Karolcia - Popcarol niestety nie dojechała rozchorowała jej się córcia ale....... jak to Karola upiekła przepysznego jabłecznika wielkie dzięki a wyglądał tak

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 21:02, 30 paź 2016

Do góry
nicol21 napisał(a)
Seyru, jedno drzewo a różne wybarwienie.

Ewelina
- perfekcyjne wykonane ujęcie wybarwiającego się klona tej odmiany, dosłownie tak jak przysłowiowa książka pisze - a ta charakterystyczna rzecz co czyni Seryiu tak spektakularnym klonem o różnym natężeniu kolorów w przebarwianiu na jesień liści - nazywana jest "try color".
No nie ukrywam, że jest to bardzo pożądana cechą wśród ogrodników hodujących klony palmowe i dodam, że nie każdy klon te cechę posiada a jest to uwarunkowane czynnikiem genetycznym danej odmiany klona - ale trzeba przyznać że sam efekt tego zjawiska jest bajeczny.

pozdrawiam
Jan
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:00, 30 paź 2016

Do góry
Syla napisał(a)

Sylwia ogród przecudny. Właśnie weszłam, zobaczyłam zdjęcia i zostaję na dłużej.
I oczywiście mam pytanie. Co to za drzewo tak pięknie na żółto się wybarwił i z czego jest żywopłot z tyłu?

Rododendronowy ogród II. 20:55, 30 paź 2016

Do góry
...

Bardzo ci dziękuję. Pozwól, że skopiuję sobie u siebie twój post coby skorygować jego pielęgnację jak to taka wybredna sztuka.
Ale jaka piękna u ciebie. Osz... Tak cudnie kwitnący to ja go tylko raz miałam. Wrzuciłam u siebie jak mój teraz wygląda. Może znajdziesz chwilę jak oczy już odpoczną kiedyś. Znalazłam jeszcze na pąkach teraz taki delikatny biały meszek, nie wiem czy to naturalne czy już go coś je...
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6603-przerwa-na-kawe?page=112#post_7
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:44, 30 paź 2016

Do góry
Kasia jest taka stara sprawdzona metoda jaskiniowców "maczugą po głowie za włosy i do jaskini" chociaż niektórzy twierdzą że to właśnie dlatego neandertalczycy wyginęli
w tłumaczeniu na współczesne praktyki ogrodnicze znaczy to tyle - masz sekator i ty tu rządzisz

prawie maczuga (współczesna) z Doliny Chochołowskiej
Przerwa na kawę... 20:39, 30 paź 2016

Do góry
Jeszcze rododendron Polarnacht dla Bogdzi - tak teraz wygląda. Czy normalny jest nalot na pąkach taki jakby jaśniejszy meszek czy grzyb to może? Klika pąków tak ma.
Lawenda - Lavandula 20:24, 30 paź 2016

Do góry
Mam lawendę odmiany Viva. Pokłada się, ale nie aż tak jak Twoja.
Zobacz moją
Moje ukochane miejsce na ziemi 20:23, 30 paź 2016

Do góry

W domu nie brakuje kolorów.

Nasz przydomowy ogródek 20:21, 30 paź 2016

Do góry
To nic że zima stoi za rogiem
a wiatry po ogrodzie hulają.
Chryzantemy posadzone za progiem
pięknie kwitną i super się mają.

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:20, 30 paź 2016

Do góry
Mój wymarzony oczar. ma pełno pączków, wysoki ponad metr.

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:18, 30 paź 2016

Do góry
Wdepłam do Leroy Merlin i nakupiłam roślin w super cenach.
Duże żurawki po 4.88 zł. Trawy i wrzosy po 2.88 zł.
Najbardziej cieszę się z zakupu oczaru 19.99 zł.

Tu są po trzy sadzonki.

Wrzosy spore.
Moje ukochane miejsce na ziemi 20:12, 30 paź 2016

Do góry
Wczoraj stworzyłam pierwszy wianek na groby.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:10, 30 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Wirysowalam kolko.to niebieskie wokół to jakieś Trawki. Obejmuje ten rysunek też hortki. I trawnik zmniejszony.
Tylko sama musialabys ocenić czy dwa kółka to nie za dużo i nie za blisko

Podoba mi się w tej propozycji to, ze trawnik nie jest taki długi i skrócony właśnie w tym najwęższym miejscu Dwa kółka to chodzi o to koło przed ścianką? Tam po prawo przy hortkach to może rozplenica może być ale po lewo tuż przy kostce to chyba rozplenica za wysoka i gryzłaby sie z evergoldami
Moje ukochane miejsce na ziemi 20:08, 30 paź 2016

Do góry
Długie wieczory mają swoje plusy.
18 paźdz.pierwszy raz zrobiłam kapustę kiszoną do słoików.
Wczoraj otworzyłam pierwszy na surówkę i całkiem całkiem wyszła. Jeszcze lepsza będzie jak mocno ukiśnie.

Kamienny ogród patykiem malowany 20:03, 30 paź 2016

Do góry
I jeszcze takie tam....

Azalia

Ostatnie chwile paproci

Perukowiec zielony tak się fajnie przebarwił

Hortensja dębolistna

Marcinki i Tawlina

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies