Ewusia, jak chcesz nasionka mogę Ci wysłać Na pewno pełno ich będzie...
Jakby coś - odezwij się na priv.
A przy okazji ... mój tegoroczny sukces, jednocześnie zaskoczenie ogrodowe - jagody goi
Nie sądziłam, że tak łatwo je uprawiać Pierwsze zbiory właśnie się suszą
Podzielone wiosną żurawki są już śliczne. Marmalade są the best
Ascot, która przez czarną plamistość była zupełnie łysa zaczyna dochodzić do siebie i nawet pączusia ma.
muszę sobie zebrać nasionka tych ślicznotek
A tu posadziłam także rozmnożoną przeze mnie hortensję ogrodową. Jej "mama" jest taka cudownie niebieska, jak Nikko Blue. A może to właśnie ona?
Świetny jest ten rdest
Kolejna sosna poszła dziś pod nóż - podcięłam ją i taką brzydką odnogę wycięłam. Zrobiło się przejrzyściej. Zdjęcia kiepskie, bo zaczęło lać i się spieszyłam
zrobiło się miejsce na rozmnożonego przeze mnie przez odkład derenia Sibirica Variegata. Będzie prowadzony jako kulka na pniu. Ale musi jeszcze urosnąć do góry.
Gosiu mój zebrinus rośnie u mnie pierwszy sezon, ale widać podpasowały mu warunki, bo naprawdę super rośnie.
Na wiosnę wyglądał tak, to te ździebełka obok czerwonej kropki.
Bożenko dziękuję za szczegółową odpowiedź. Ja się jeszcze zastanawiam czy może to być ewentualnie hortensja którą widziałam W Daglezji w Rykach. Ale tamta troszkę jaśniejsza, może mniej słońca miała i młodsza.
Bardzo mi się podoba ta rabatka. Miłorząb to dobry pomysł. Mi podobają się też na pniu kulki trzmieliny. A po drugiej stronie tego wjazdu też coś będzie podobnego?
Super zakupy zrobiłaś. Też muszę się wybrać po cebulki
Kamilo,
Ogród Małej Mi oglądałam kiedyś w programie "Maja w ogrodzie". Zapamiętałam bogactwo barw i tryskającą energią gospodynię. Chętnie obejrzę raz jeszcze, dzięki za linka. Zajrzałam też do Twojego ogrodu, bardzo podoba mi się ogrodzenie z poziomych, pofalowanych desek. W ogóle cały ogród jest piękny, a Twoje psy przeurocze. Ja też mam dwa. To bracia: Bolek i Lolek.