Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:11, 23 wrz 2016

Do góry
A tu czeka materiał na jutro
Co to jest? 21:11, 23 wrz 2016

Do góry
precel napisał(a)
Kilka roślin do identyfikacji- ktokolwiek widział ktokolwiek wie zdjęcia z dnia dzisiejszego czyli 20.09
1.goździk?

2.flox?

na to już nie mam pomysłu
3.
3- dąbrówka rozłogowa
Elinkowy ogród 21:10, 23 wrz 2016

Do góry
Tak własnie myslałam aby zacząć od żywopłotu i stopniowo przesuwać się do przodu. Jednak mam dziwne przeczucie, że skończy się obmyślaniem na nowo kształtu rabat...

Co to za jodła?

Elinka napisał(a)

Muszę sie połapać w nasadzeniach. Czy to dwie różne sekwencje trójek? Co to za drzewa? I o nich pisałam, że bardzo blisko płotu są posadzone...
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:10, 23 wrz 2016

Do góry
violka171 napisał(a)
moje maliny już tuz tuż skończą,chodz są jeszcze nowe niedojżałe,ale czy dojżeją czy zdążą ot pytanie
a własnie kiedy ściąć pędy malin,musze jeszcze zdazyc łodygi oskrobać i osuszyć na herbatkę zimową

moje maliny sie skonczyly w staczniu, jak orkan Erwin powalil topole, Pod nimi rosly maliny i juz ich nie ma. Musze sie w nowe zaopatrzec.

Musze Wam jeszcze pokazac bardzo pozyteczny przydasiek. Pomaga mi pakowac konfitur do sloikow. Nie musze czyscic brzegow, bo sa czysciutkie

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:10, 23 wrz 2016

Do góry
Do dalszej pracy zagonić nie mogłam, tak się rozsiedli
Ale jak nam je kiedyś przyjdzie wtaszczyć do góry to chyba na raty bo ciężkie strasznie, eM już sobie tego nie może wyobrazić

A tak mi się w przydomowym podobają Jak nie znajdę do przydomowego lepszych to może je zostawię

zgrały się z donicą i ze studnią....

Rododendronowy ogród II. 21:08, 23 wrz 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
nie spotkałam foty po wycince wkleisz?

PS. masz moc ...ludzie lgną a ja ci lepsza fotke moich przed domowych drzew wstawiłam ..nie powinno być az tak żle chyba że za 100lat

Wolałabym nie wklejac bo nie ma co oglądac ale jak chcesz to wkleje. Na jego miejsce posadziłam azalie japońskie ale mysle jeszcze nad jakims pionowym akcentem i jak dotad nic nie wymysliłam ale nie spieszy mi się.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:08, 23 wrz 2016

Do góry
Nie Violu, to 2 zdjęcia borówki. Piwonii jeszcze zdjęć nie robiłam, a ta krzacasta się tak pięknie nie przebarwia. Ale muszę jutro sprawdzić co z nią. Że żyje to wiem, ale to pierwszy rok u mnie i mikrutka była, mus zabezpieczyć na zimę, Kopczykowanie jej zrobię razem z różami.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:08, 23 wrz 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Proszę o jeszcze: zdjęć i opisów lata, lektur jesieni, jarząbów szwedzkich (jak im nie słuzy - jakie się robią - u mnie to żelazne drzewa pod jesionami).

Tak wyglądają te nieszczęsne jarząby. Ten z listkami był w sierpniu podlewany przy okazji spryskiwania nowych nasadzeń na rabacie zewnętrznej. Ten bez listków nie był.

Rosnący kilka metrów dalej klon ginnala jest cudownie zielony.

Natknęłam się wczoraj na recenzję napisaną przez Hannę Krall o książce Justyny Dąbrowskiej "Nie ma się czego bać. Rozmowy z mistrzami". Brzmiała tak:

" Nie należy się peszyć czymś tak trywialnym jak krótkość życia.
Poza tym trzeba uważnie zamiatać podłogę. Nie po to, żeby była czysta, tylko żeby uważnie żyć każdą chwilą.
Poza tym nie warto mieć pretensji do całego świata.
Poza tym mąż ma mieć ugotowany obiad.
No i nie trzeba wstrzymywać oddechu na widok staruszków, nawet niechlujnych. Starością nie można się zarazić.
Trzeba zarobić sobie na dobra starość. Najlepiej- mądrym życiem.
Spieszmy się mądrze żyć- zdają się mówić bohaterowie książki Justyny Dąbrowskiej. Mądrej, ważnej książki."
Mnie zaciekawiło. Sporo ostatnimi czasy rozmyślałam o starości.
Zakwitła i w sadzie jabłonka (szara reneta). Rajskie jabłuszka dojrzały.

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 21:07, 23 wrz 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Przygotuję dla Ciebie specjalny pakiecik nasionkowy
Bagietkę rozszyfrowałam, ale zrzucić babcię? Miro, Ty się nigdzie nie zrzucaj!

Delikatnie kremowe jeżówki to też niespodzianka.

No i jeszcze słoneczko, którego się domagasz
Niestety aparat nie oddał koloru, choć ze wszystkich stron próbowałam go złapać; kolor jest bardziej cytrynowo-żółty, coś jak cytrynowe lwie paszcze.
Proszę Państwa, oto żółty kosmos:

Kobieto,
rzucasz mnie na kolana swoimi zdjęciami
Ogród Ani :) 21:05, 23 wrz 2016

Do góry
Dziewuszki Kochane wybaczcie, że Was zbyłam ale zamartwiłam się o mojego pożeranego wiąza
No musiałam Tochę za język pociągnąć, musiałam Jutro rano wstanę, obfocę listki i wstawię zdjęcia Tocha loooknij rano plisss Ja wcześnie wstaję Ja nie śpioch

Bea cycki, nerki, cycki, nerki U mnie to tylko taka nuta idzie ostatnio

Asiu trawka ładna, bo rok dla nas łaskawy, mokry był W zeszłym roku o tej porze było siano Dziękuję w imieniu Szalonej

Elu buzial ode mnie i nochalem mizianie od Wariatki

Zoja dzięki za radę, muszę wypróbować, nawet nie przypuszczałam że mszyca może żyć na trzmielinie Mało jeszcze wiem

Joluś dziękuję, sikam duuużo

Ali buziak

Anetko no nie mogę doczekać się cycków Dziękuję

Sylwio takie to tu gadulenie, czasem o pierdołach czasem o sprawach ważnych

Kamciu dziękuję Nie pokazuję, bo nic się nie dzieje ale jak widać czasem warto - Doktor Toszka coś dojrzy!

Natko dziękuję

Kami Świnka Cię mizia Buziak

Tocha Wariatka jak usłyszała Twój komplement to zamrugała szarmancko rzęsami

Izuś ja dziś byłam w nasiennym sklepie, uwaga .... już trzeci raz!
Wchodzę, zaglądam, zagaduję do Baby Sprzedającej. Pogadamy o pierdołach i wychodzę. A cebul coraz mniej
No jakaś pokręcona jestem Muszę udać się na terapię do jakiegoś psychologa hi hi
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:03, 23 wrz 2016

Do góry
Od razu musiały być wypróbowane hihi

Coś jeszcze, coś więcej... 21:03, 23 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Jeśli chodzi o hoste to u mnie na słońcu niebieski mat zmieniał się w błyszcząca mocną zieleń... Tak wyglądały świeżo po przesadzeniu 13 sierpnia

Dzięki za fotki faktycznie ładne zestawienie .
Trawki chyba maja u mnie w szkółce ale z hostami to troche będzie zamętu....moze zamówię przez neta tylko sadzonki nie klaczą. Jak myślisz a może masz jakiś sklep internetowy sprawdzony?
Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:02, 23 wrz 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
A na ich miejsce chwilowo stanęły te , które kiedyś będą w bacówce
Są dla mnie w dniu dzisiejszym pełnym zaskoczeniem, bo poszliśmy zobaczyć ile kasy do wiosny musimy uciułać, a okazało się, że stanąć w ogrodzie mogą już dzisiaj

Bosz AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA co ja mogę powiedzieć
oflis malowany, napisz mi na pw ile kosztowały
Ogród zapachów u Jasi 21:00, 23 wrz 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Energetycznie kolory, cudnie wygląda taki ogród

I pomyśleć Danusiu, że kiedyś unikałam czerwieni, żółty był dobry tylko wiosną, a o pomarańczowym nawet nie myślała . W przyszłym sezonie chcę dodać w wyższym pietrze więcej czerwieni , a kolejnych zrobić " plecy" rabacie.
Pozdrawiam cieplutko Jasia

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:54, 23 wrz 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Półka

Marta jak patrzę na tą półkę, to już bym jechała po te brzózki i wsadzała. Posadziła je niesymetrycznie i chyba z 5-7sztuk?

Na wiosnę już byłoby pięknie.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:54, 23 wrz 2016

Do góry
A na ich miejsce chwilowo stanęły te , które kiedyś będą w bacówce
Są dla mnie w dniu dzisiejszym pełnym zaskoczeniem, bo poszliśmy zobaczyć ile kasy do wiosny musimy uciułać, a okazało się, że stanąć w ogrodzie mogą już dzisiaj

Kwitnące skarpy 20:52, 23 wrz 2016

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Przyszła dzisiaj długo wyczekiwana paczka z cebulowymi

Mały kwiatek

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:52, 23 wrz 2016

Do góry
I ostatnie.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:52, 23 wrz 2016

Do góry

a to ostatnia fotka tych w przydomowym

ośmielę się poczęstować
dziękuję hi hi
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 20:50, 23 wrz 2016

Do góry
Bluszcz w rogu hortensjowa- półka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies