Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 18:48, 11 lis 2016

asiak napisał(a)
Iwonko, a co to jest na nóżce na pierwszej fotce z prawej strony?

Irga. Zimozielona.
Wiosną przesadziłam, to ma mniej koralików.
Ale zeszłej zimy zakochałam się w niej:
Tak wyglądała w grudniu 2015:

Wiosną gubi nowe listki, przycinam ją trochę i wypuszcza nowe listki.
Być może za mocno przycięłam ją. Tak kwitła wiosną:

Iwk4 18:52, 11 lis 2016

eee_taam napisał(a)
mam świeżo odmalowaną garderobę ..na biało ...jutro się znów do niej wprowadzam ..i powiem ci że samo malowanie i porządkowanie ...dodaje człowiekowi oddechu ...takie świeże powietrze jakieś się robi i człowiek jakiś lżejszy jak się wyzbędzie starych rzeczy.

PS. pomalutku odświeżamy ...salon na końcu w maju może (bo najwiecej roboty)...albo w lecie biały kolor wiodący ...a czy jakiś się jeszcze pojawi nie wiem?

Ha, ha...
Właśnie M się dowiedział o wybranej kolorystyce i mam spięcie
Że niby biały wiodący ... buuuuuuuuuuu ...
asiak 18:55, 11 lis 2016

Iwk4 napisał(a)

Irga. Zimozielona.

Ładna
19:06, 11 lis 2016
Iwk4 napisał(a)

Ha, ha...
Właśnie M się dowiedział o wybranej kolorystyce i mam spięcie
Że niby biały wiodący ... buuuuuuuuuuu ...

19:07, 11 lis 2016
Madzenka napisał(a)
Przepiekne masz buczki!!!!

Eee tam wielkie dzieki natchnełas mnie na porzadki w garderobie!

no to juz masz plan
Iwk4 19:09, 11 lis 2016

LyraBea napisał(a)
U mnie też biało a ja wciąż jeszcze nie mam dopiętych prac. U Ciebie Iwka już widać metę. Kopczykowanie to w grudniu chyba a kiedy będziesz trawki wiązać? Dzisiaj, gdy u mnie spadł śnieg, to widać było, że trawkom brakuje wstążeczek. Rozglądam się po wątkach i już u niektórych zgrabne chochołki. Może to już czas?

Myślę, że już można wiązać trawki.
Beatko, za miesiąc niemal święta, muszę odświeżyć pokoje, na święta znowu wszyscy się pojawią

U mnie nie było śniegu

Dziś pan nam wstawił nowe drzwi do gospodarczego. Budowa na ten rok zamknięta

Anda 20:02, 11 lis 2016

Iwk4 napisał(a)

Fotki buczka już są

Dobrze masz, ze nie musisz chować roślin

Ewuniu, dziś dołowałam resztę sadzonek bukszpanu. Ziemia na 43 cm zmarznięta. le dalej jest jeszcze dobrze.
Zadołowałam więc bukszpan, posadziłam jedną różyczkę, co w doniczce w domu dla ozdoby stała, posadziłam resztę zapomnianych cebulek... A potem przesadziłam jeszcze dwie róże, podlałam i zakopczykowałam...

Po niedzieli mają jeszcze przyjść cisy, więc liczę na lepszą pogodę...
U mnie śniegu jeszcze nie ma...

Doniczek w garażu nie będę zostawiać, bo wprawdzie ściany ocieplone, ale dach nie. Więc mogłoby co nieco zmarznąć ...

Do domu przyniosłam agawy. Mam kilka doniczek z nimi i zimują w pomieszczeniu gospodarczym na parapecie.
Pelargonie też już w domu...

Będę jeszcze wykopywać kilka karp werbeny i przechowam na parapecie, by robić zimą sadzonki. Rok temu sporo sadzonek naprodukowałam. Co podrosły, to ucinałam i do wody, a potem z korzonkami do ziemi

Buczek cudowny Pięknie wygląda w tym miejscu. Płyty w żwirze bardzo mi się podobają.
Tak mocno już ziemia u Ciebie zmarznięta? Wow. U mnie błoto... Trzymam kciuki, żebyś cisy mogła dobrze posadzić

U mnie dziś cały dzień aż do teraz słychać żurawie. Bardzo dużo ich w tym roku nad nami przelatuje.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
leon60 20:03, 11 lis 2016

moje buczki już łyse ale też takie piękne były
Luki 20:14, 11 lis 2016

Na samą myśl o malowaniu biorą mnie mdłości, w tym roku pół domu odmalowałem, a w przyszłym czeka mnie malowanie u siostry, a tam to rusztowania trzeba rozłożyć... normalnie mnie mdli na myśl o wałku i farbie
Basilikum 20:25, 11 lis 2016

ale sliczna ta irga