Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

LyraBea 11:33, 11 lis 2016

AsiaK_Z napisał(a)
Beata, jesteś szybka jak huragan z pracami. Lista odhaczona? Miodzio
Drzewka tfu tfu piękne
Jeszcze nie!!! Aaaaaaaaa. W poniedziałek przyjdą ostanie cebule, opalikowanie platana i wysypanie korą mi zostało. A Ty już sfiniszowalaś?
O kurde, no i buraki wciąż na grządce!
Rumianka napisał(a)
Dorodne okazy platanów Beatko posadziłaś, tym razem nie sama, ale "mężem"... Teraz jest najodpowiedniejsza pora na takie prace...A odpoczynek? Zdążymy przecież i jeszcze zimą zatęsknimy do ogrodowego rycia... Jeszcze niedawno z okna miałaś widok tylko na trawnik, a teraz jest już to piękny ogród... A wiosną jak zakwitną te wszystkie cebulowe, to dopiero będzie feria barw...już widzę oczami wyobraźni...
Wiosną to ja miałam widok na czarnoziem zagruzowany a teraz zielono aż w salonie sie innym kolorem świat odbija. To prawda, takie porównania bardzo poprawiają humor. Zimą pochwalę sie w metamorfozach, bo mnie nosi Czekamy na wiosnę!
LyraBea 11:34, 11 lis 2016

Kawa napisał(a)
no nie jeszcze platany
czy ty czasem już nic nie miałaś kupować hih

tfu tfu piękne są
Platany zamówiłam jak pojechaliśmy z mężem po serby. Tylko musieliśmy długo na nie czekać bo było ciepło i nie można ich było kopać. To taki prezent urodzinowy od męża
LyraBea 11:42, 11 lis 2016

wiklasia napisał(a)
A co mi tam, nie będę oryginalna i powtórzę za Kawą Kamilą - piękne są
zoja napisał(a)

Beatka pięknie!
niby już było pięknie, ale ciągle dodajesz coś co co dodaje szyku brawo!
Czy piękne to tak średnio, bo okaleczone, z patyczakami wybujałymi, ale zrobię wzystko, by im dodać szyku.
kasja83 napisał(a)
Wow Beatka jakie klony!!!!!!A widzę, że chłopa zapędziłaś do roboty?
Noooo, i to obyło się bez bujek! Sprawna akcja taśmowa. Bylam w szoku. A dzień wcześniej przekopał mi widłami warzywnik z obornikiem! Spodobało mu się kopanie widłami
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Piękne platany! Świetną miejscówkę im dałaś.
Tak myślisz Gruszeczko? Długo myślałam, jakie drzewa tam dać, bo że drzewa, to wiedziałam od początku. Platany to duże drzewa, wierzę, że intuicja dobrze podpowiedziała mi, jak je posadzić. A dlaczego Paltany? Nie wiem. Chciałam je i już. I jak głupia cieszę sie z tych wielgachnych liści na trawniku
jolanka napisał(a)
Platany kupiłaś piękne
Ja w pierwszym roku zabezpieczałam swojego na zimę włókniną Teraz bujnął się niesamowicie i wiosną tez będę musiala przycinać
Pan ogrodnik zakazał mi je opatulać. Ponoć to zimny chów i nic nie trzeba. Nawet mi nie kazał ziemi uzdatniać tylko miałam posadzić jak pod trawnikiem ziemi staje, ale tu już nie posłuchałam. Mąż się dokopał do węgla, jak to on określił a ja potem przemieszałam warstwy ziemi, dodałam mączki i dookoła troszkę obornikiem podsypałam. W końcu ma im to wystarczyć na lata...
LyraBea 11:47, 11 lis 2016

Margo napisał(a)
Nooo, super prezentują się te platany, a na podjeździe tak niepozornie wyglądały. Fajne ramy ogrodu tworzycie
Jak wracałam od Ciebie to zaczął sypać śnieg, miałam wyrzuty że zajełam Ci czas kiedy pogoda jeszcze przyzwoita była. W drodze powrotnej zdobyłam że szkółki taśmy, także może w weekend uda się porządnie opalikować i zabezpieczyć naszego platana.
Ps. Dzięki za dynię, mąż wielkie oczy zrobił jak zobaczył to maleństwo
Dziękuję za miłe odwiedziny. Wcale mi nie zabrałaś czasu. Ja i tak nie umiem wcześniej do ogrodu wychodzić. A z Tobą się nagadać zawsze czasu za mało.
Coś czuję, że z palikowaniem w weekend może być ciężko jeśli za oknem utrzyma się taka aura (u mnie w tej chwili sypie śnieg)Będę musiała rozejrzeć się za tasiemką do wiązania traw.
Wczoraj nieporadnie, ale udało mi się opalikować dwa z trzech drzewek. Nie trzyma mojego standardu ISO, ale w zimnie mi ręce odpadały, więc musi tak na razie zostać.
Trzecie drzewko na palikowanie musi poczekać...

Na wyrównanie poziomu cukru i utrzymanie dobrego humoru upiekłam rogaliki.

BasiaLT 12:13, 11 lis 2016

Wooow..... rewelacja po prostu
anbu 12:22, 11 lis 2016

No śliczne Platany, bo to nie Platanki raczej Upasione jak się patrzy
Rozumiem, że to nie są te alphen's? czy jednak się mylę
Ewa777 14:13, 11 lis 2016

U mnie dziś też rano było biało. A teraz wyszło słońce
Platany w tym miejscu będą cudne. Dobre miejsce wybrałaś
Gruszka_na_w... 16:44, 11 lis 2016

Matko z córką! Toż to regularna zima u Ciebie.
Rogaliki wyglądają niezwykle apetycznie. Myślę, że smakiem nie ustępują świętomarcińskim.

Miejsce, gdzie wsadziłaś platany, to idealna miejscówka na duże drzewa. Świetnie tam będą wyglądały.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AnnaCh 17:25, 11 lis 2016

Poczęstowałam się rogalikiem, choć nie powinnam, ale tak smakowicie wyglądały

A kyż z tą zimą! Ja nie chcę, u mnie wczoraj wieczorem coś posypywało, na szczęście jeszcze zielono, nie biało
Flower1 18:40, 11 lis 2016

LyraBea napisał(a)
Dziękuję za miłe odwiedziny. Wcale mi nie zabrałaś czasu. Ja i tak nie umiem wcześniej do ogrodu wychodzić. A z Tobą się nagadać zawsze czasu za mało.
Coś czuję, że z palikowaniem w weekend może być ciężko jeśli za oknem utrzyma się taka aura (u mnie w tej chwili sypie śnieg)Będę musiała rozejrzeć się za tasiemką do wiązania traw.
Wczoraj nieporadnie, ale udało mi się opalikować dwa z trzech drzewek. Nie trzyma mojego standardu ISO, ale w zimnie mi ręce odpadały, więc musi tak na razie zostać.
Trzecie drzewko na palikowanie musi poczekać...

Na wyrównanie poziomu cukru i utrzymanie dobrego humoru upiekłam rogaliki.

Beatko śniłas mi sie dzisiaj Platany! super decyzja. Pięknie u Ciebie.