Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród u stóp klasztoru 11:18, 26 sie 2012

Do góry
alinak napisał(a)
Sebek w tamtym roku miały kwiaty jak piłki . te to pikuś znaczy że nie kwitnie jak trzeba

Ala bo przemarzły im pączki zawiązane na jesieni, trzeba niestety okrywać, mam z przodu też ogrodowe i nie były przykryte to na górze nie kwitną tylko dołem, bo tam śnieg je okrywał, kwiaty maja duże

ja też się piszę na spotkanie muszę zobaczyć te cuda u Ciebie
Nasz przydomowy ogródek 10:34, 26 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Zbyszku - a nie jest to czasem miskant giganteus??? Sprawdź, bo jeśli tak to lepiej go przesadzić ...

Chyba nie ten..... kwitnie..a jest jeszcze bardzo niski jak na miskanta. O tej porze roku giganteus byłby olbrzymi..... nawet boczne odrosty byłyby większe od człowieka......
Najlepiej zobaczyć jaki jest duży u sąsiadki
Spotkania nieoficjalne 10:31, 26 sie 2012

Do góry
Sebek, bardzo fajny pomysł. Zwłaszcza dla osób, które mają niewiele wolnego czasu.
Nasz przydomowy ogródek 10:28, 26 sie 2012

Do góry
Zbyszku - a nie jest to czasem miskant giganteus??? Sprawdź, bo jeśli tak to lepiej go przesadzić ...
Spotkania nieoficjalne 10:24, 26 sie 2012

Do góry
Gosia miała dobry pomysł z powiadamianiem o mniejszych spotkaniach, jednak może niepotrzebne jest zakładanie nowego wątku dla kilku czy kilkunastu zdjęć , więc może tutaj będziemy wklejać linki do wątków w których zamieszczamy relację ze spotkań w mniejszym gronie ?

To może ja zacznę

14 sierpnia - spotkanie u Ani

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1729-lece-w-kulki?page=174

20 sierpnia spotkanie u Alinki

https://www.ogrodowisko.pl/watek/47-ogrod-u-stop-klasztoru?page=251

A 22 sierpnia było spotkanie u Madżenki

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1491-kiedys-bedzie-tu-pieknie?page=645

25 sierpnia Kubusiowo
https://www.ogrodowisko.pl/watek/470-kubusiowo?page=552

Ogród Magdalenka 10:06, 26 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

No fiesz ?
Tutaj się zaczyna relacja Eli - moja jest później

Ha .. no i sprawa się rypła.. rzecznik się nie stosuje do zaleceń.. zdjęcia ze spotkania miały być w "Spotkaniach"...

Peszek

A zdjęcia ogrodu cudne

Aga - kiedyś Wam zrobię nalot to zobaczę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:00, 26 sie 2012

Do góry
Beatko - bukszpany ledwie uratowalem - kilka sztuk i tak poszło, ale przynajmniej ta część przeżyła.
Programu ochrony nie stosuję, bo nie nadążyłbym z opryskami, jednak muszę popryskać kilka roślin na grzyba to im też się dostanie. Zima będzie dla nich sprawdzianem - jeśli przetrwają będzie fajnie, jeśli nie to się załamię

Hortensje na froncie były sadzone w tym roku, tak jak wszystko.
Ogród Magdalenka 09:58, 26 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Miło zobaczyć jak pracujecie, a nie tylko spotykacie się i odpoczywacie

Sebek, musisz kiedyś przyjechać do mnie na jedną sobotę, zobaczyć jak "spotykamy się" z ogordem i "odpoczywamy" w nim Tylko!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:56, 26 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
Widzę nadrabianie posuchy spowodowanej brakiem ogrodowiska
Jakie masz hortensje przy wejściu do domku????

Silver Dollar w ilości 4 sztuk
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:39, 26 sie 2012

Do góry
Sebek, czy ty o te bukszpany dbasz wg tego programu co kiedyś Danusia podawała?
O te opryski profilaktyczne mi chodzi.
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 09:11, 26 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Te maliny...przypomniały mi poniedziałkowe spotkanie - były lody z malinami - pyyyszotka

Mniam, mniam....
Chyba zrobię to samo, wkońcu niezbyt pracochłonne to jest
Ogród Leny. 08:27, 26 sie 2012

Do góry
Sebek,obyś miał rację z tym rabatem

Ja jeszcze kierowcy nie mam na wyjazd (mój brumcik odmawia posłuszeństwa) ale dopnę swego i musowo 08.09 będę!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 05:49, 26 sie 2012

Do góry
Sebek, piękne zdjęcia
Rośliny takoż, ale to przecież oczywiste

A trawnik zwala z nóg:!)
Ogród na Cedrowej 01:37, 26 sie 2012

Do góry
anieszka napisał(a)

Widoki rodem z ogrodowiska - kulkowe pola!

Jak to zobaczyłam to po hamulach, na pobocze , aparat ze schowka i w pole .....

Jakbym wtedy jechała w okolicy to bym sobie pomyślała: o, napewno z Ogrodowiska!

jak do samodzielnego nasadzenia ewentualnie z trawami to generalnie wersja 1 mi się bardziej podoba, chociaż wersja 2 jest jakby bardziej otwarta na ogród i daje mozliwości większych nasadzeń na środku
no! to Ci pomogłam ))
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 00:26, 26 sie 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)

Na pocieszenie .............. zakupiliśmy ............... ławkę ogrodową "Pomorską" jak Wam się podoba ? )

Czy dalej czytam to widzę, że na maxa profesjonalnie i dużo pracy

o rety!!!! to było właśnie mega nieprofesjonalne )) to jest ten moment o którym myślę, jak mówię, że żałuję, że nie wcześniej trafiłam na Ogrodowisko!!!! to jest moment kiedy można było pewne rzeczy zrobić inaczej zamiast potem poprawiać ale dużo pracy faktycznie tak ))) no i od czegoś trzeba było zacząć , tylko dlaczego tak bezmyślnie )))
ławka fajna i wygodna co najważniejsze i mogę polecić, jak kolorek nie zblednie to dostanie nowe oblicze I jest jeszcze widoczna jedna z leszczyn - trzeba było ją wtedy już wykopać (drugą też zamiast kopać w 2012 koparką) i zaorać porządnie cały teren i wypoziomować a nie na oko (w tym roku w wielu miejscach dosypywaliśmy ziemi).
Co jeszcze? obecnie cegły zostały tylko i wyłącznie na tym fragmencie pokazanym bezpośrednio za ławeczką - już mi się nie podobają jako obwódki i poszły out, co innego mur z cegły ) no i oczywiście ćwiczę się w kancikach - to jednak elegancka sprawa
aaaa, no i nie robiłabym teraz tej siatki ogrodzeniowej tylko wymurowała od razu ogrodzenie, bo w tym przypadku tak już w tym miejscu zostanie, jedyne pocieszenie, że zarośnie ) a sąsiad kiedyś pewnie też coś posadzi ) na samiutkim początku Sebek radził mi wyższą podmurówkę pod siatką żeby chwast nie przełaził i tutaj jest wsadzony wysoki krawężnik, ale głównie wkopany w ziemię, a nad ziemią za mało - chwast przełazi przez siatkę ;( podsumowując - trzeba było od razu wymurować ogrodzenie z wysoką podmurówką to już rada dla Ciebie, bo w dokładnie tym miejscu ja już tego nie zmienię, ale w pozostałej części jaknajbardziej tak będzie )

Ach Z tym płotem mam zaplanowany właśnie z podmurówką, a jak na razie to tylko leśne ogrodzenie. Jednak tak już to jest, że na swoich błędach najlepiej się uczymy, ja też nie wyrównałam terenu i narazie nawet o tym nie myślę poczekam do budowy domu i wtedy będę kombinowała co dalej A tymczasem mam dużo do czytania tutaj na ogrodowisku
Ogród Magdalenka 00:18, 26 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
No fiesz ?

Ha .. no i sprawa się rypła.. rzecznik się nie stosuje do zaleceń.. zdjęcia ze spotkania miały być w "Spotkaniach"...
Ogród Magdalenka 00:12, 26 sie 2012

Do góry
No fiesz ?
Ogród Magdalenka 00:09, 26 sie 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Miło zobaczyć jak pracujecie, a nie tylko spotykacie się i odpoczywacie

Sebek .....uśmiałam się .... ale zaraz zaraz .... ostatnio widziałam Cię na spotkaniu u Alinki i u Ell

O,... a gdzie?... są fotki?... Czy Rzecznik zapomniał?
Ogród na Cedrowej 00:04, 26 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Widoki rodem z ogrodowiska - kulkowe pola!

Jak to zobaczyłam to po hamulach, na pobocze , aparat ze schowka i w pole .....
Ogród Magdalenka 00:04, 26 sie 2012

Do góry
No to kupię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies