Teraz priorytetem w związku z tą rabatą, jest uzupełnienie nawierzchni, aby chodziło się równiutko aż do końca rabaty. A dopiero co wyglądało tak: styczeń 2020
Tak, właśnie dlatego pokazuję, od września pięknieją, a teraz pokazały urodę.
Rabata powstawała na początku marca i mogę powiedzieć, że ciemierniki kwitną od wiosny tutaj. Tak wyglądały w marcu
Poczułam się dzisiaj dobrze, że oto zaczyna się czas oczekiwania na wiosnę i pierwsze kwiaty Ciemierniki obecnie w pełnym rozkwicie więc nie wiem, czy po zimie będą miały siłę dalej kwitnąć. Obmyślam, jakby tu je sfotografować na leżący
Ciemiernikom trudno robi się zdjęcia, bo mają "główki" opuszczone na dół.
Dana, oj tam oj tam, to zwykla kula, zadne czary mary Jak ja znajde( bo gdzies mi sie poturlala biedaczka) to ja pokaze Ale fakt, fotki z nia sa fajne, i ile zabawy przy tym
Dana, dziekuje, buziaki
Danusiu, ależ niespodzianka witaj ♡
Tak, ta wiklina jest ohydna... takich mam pomysłowych sąsiadów... tył wiklina, bok jakaś mata plastikowa, którą na szczęście przysłoniłam roślinami.
Plan na zasłonięcie wikliny jest, planuję będzie płot drewniany z takich poziomych desek. Bardzo mi się to podoba. Niestety wykonawcy muszę co pół roku przypominać, że czekam...
Danusiu czym zasłużyłaś, zasłużyliście całym swoim sercem i miłością weń włożoną, mogłabym
na sto sposobów fotografować każdy 1m2 z Waszego ogrodu i każdy byłby unikalny i wyjątkowy
Odkąd jestem na ogrodowisku kancikuję rabaty i nie wyobrażam sobie robić
ich inaczej...majstersztyk
Moje rabaty są raczej wyżej niż niżej, trudno mi idzie kancikowanie, błąd z samego początku budowy, u mnie stok i poczylenie terenu, rabaty zostały jakby usypane z poziomowania terenu, wyszło jak wyszło, przy kantowaniu zawsze coś tam się równa i poprawia dla dobrego ogólnego wrażenia