Moje się nie zdążyły rozwinąć i zawiązać nasion, poszły w związku z tym do obiadu A jak wcześnie wysiewasz wiosną? Trudno nie przeżyje będę siać ponownie. Piękna strukturalna roślina
Przebiśniegi rozsiewają się i nie należy ścinać kwiatów, wtedy można znacznie powiększyć uprawy...Ja na to liczę, bo z takiej ilości na pewno będzie fajny efekt.
Trochę dałam w okolice ławek przy stawie kąpielowym, na tyłach żywopłotów.
Zapłaciłam też niemało, ale dogadałam się co do ceny całości, bez liczenia cebulek. Ich ilość określiłam mniej więcej, na podstawie policzenia ile jest cebulek w jednej doniczce i ile mam doniczek. Pewnie cebulek jest więcej niż 5000 bo było też wiele takich maleńkich.
Kantująca to źle wróży Robiąca kanciki o wiele lepiej
Kanciki to jest to. Takie głębokie zachwyciły mnie po raz pierwszy w zamku Hampton Court.
Jeszcze marzą mi się pasy w trawniku, ale nie mam takiej kosiarki.
Jejku, faktycznie, jak oglądam zdjęcia, nie tylko przecież u siebie, ale też u Was w ogrodach, to nie do wiary jak to wszystko pędzi i się zmienia...Radość wielka, że tak pięknieją nasze ogrody
Te moje to była stara plantacja ogrodowa mająca 51 lat (przebiśniegi wszystkie pełne kwiaty z zieloną plamką)..sama musiałam je wykopać, a po inne (zwykłe) jeździłam aż po Lublin, też wykopywałam z cudzego ogrodu. To była wielka okazja przeskoczenia tych 51 lat
Teraz priorytetem w związku z tą rabatą, jest uzupełnienie nawierzchni, aby chodziło się równiutko aż do końca rabaty. A dopiero co wyglądało tak: styczeń 2020
Tak, właśnie dlatego pokazuję, od września pięknieją, a teraz pokazały urodę.
Rabata powstawała na początku marca i mogę powiedzieć, że ciemierniki kwitną od wiosny tutaj. Tak wyglądały w marcu