Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 06:28, 10 cze 2016

Do góry
Wczoraj pogoda pozwoliła wreszcie żeby wziąć się za zaległe cięcia
Uwieczniłam graba żeby mieć porównanie na za rok

nie ścięłam z wysokości za dużo, póki co ma 82 cm, urósł z szerokości, bo rok temu mogłam spokojnie wejść między niego a siatkę a teraz musiałam się nagimnastykowac, a za rok chyba cięcie już od drugiej strony siatki

i po

nie patrzymy na burdello, bo wmiędzyczasie ogarniamy z mamą chwasty tak porządnie do najmniejszej ociupinki (a jest tego od cholery, bo nie było prawie kory i dmuchawce miały gdzie się przyczepiać grrrrrrrrrrrr)i sypiemy korą

na ostatnim zdjęciu widać spadek terenu, i to że żywopłot opada i zastanawiam się czy nie ciąć go w tym miejscu wyżej, żeby z daleka nie było widać tej fali, żeby żywopłot był wizualnie równy.........

na zdjęciu luki w żywopłocie - jeden buk zjedzony przez psa, drugi przemarzł czy cuś i ma tylko puszczone od dołu przyrosty w te miejsca będą chyba wsadzone prowadzone na płasko graby...........zobaczymy jeszcze
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:35, 09 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko wiesz co... ja to czekam na ten las główkowatych... ludzie złoci, ale będzie szał

Ja tez czekam, ale sie przeraziłam ze mi takie wielkie urosły..,rok temu miałam mikre... Zaskoczeni na maksa
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 23:34, 09 cze 2016

Do góry
Ja się rozpływam, no po prostu cudownie, a to hakone... aż mi się smutno zrobiło bo przesadzałem wiosną moje 10 sztuk i prawie wszystkie załatwił kwitniowy przymrozek
Idę oglądać jeszcze raz
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:32, 09 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Powie Ci Marzenko, że z buksami się zgodzę, przed O miałem 10 krzewów i ciętę był kiedy mi się zachciało, a o miodunce przędziorkach czy grzybach nie miałem pojęcia, ale ich nie było. Jednak wszystko się zmieniło gdy wprowadziłem kilka sztuk pochodzenia holenderskiego i teraz mam wszystko, mus się ustatkować do stanu z przeszłości
Róże zachwycają i to na dodatek moje kolory, na swoje nadal czekam i czekam... i czekam

Łuki taki nasz los z bukszpanmi
Kolorków sie doczekasz!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:27, 09 cze 2016

Do góry
Marzenko wiesz co... ja to czekam na ten las główkowatych... ludzie złoci, ale będzie szał
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:23, 09 cze 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No wiedziałem że bez krwi się nie obchodzi przy takich okazach.
Jak będziesz nadal chciała tego giganteusa to pisz śmiało, wiosną planuję wykopać mojego wielkiego dziada i podzielić, chociaż zastanawiam się ciężko jak ja to zrobię bo ma pond metr średnicy przy podstawie

W tym roku odkopywałam koleżance kawałek giganteusa i nie było aż tak źle...a podchodziłam do tego jak do jeża. Jednak metr średnicy to już potwór
Ogród w skali mikro cz.II 23:20, 09 cze 2016

Do góry
Eeee z kota to "kisiel i ciastka" a nie jakąś tam szynkę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:15, 09 cze 2016

Do góry
Gosiu tylko ten żal i brak możliwości przeniesienia 24 rojników trzyma przy życiu ten mikro skalniaczek. Na rabatce lekki bałagan, ale już po cięciu buksów i trzmieliny troszkę się uspokoi.
Jednak na żywo widać bałagan, skalniak cały w chwastach... to miałem jeszcze dzisiaj zrobić, właśnie mi się przypomniało

Iwonko w takim razie dziękuję i miłych snów
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:13, 09 cze 2016

Do góry
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:11, 09 cze 2016

Do góry
Na koniec troszkę bylinowej Szałwia zarosła róże.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:07, 09 cze 2016

Do góry
Ta strona ogrodu może być bez wątpienia nazwana ciągłą porażką, przerabiana z 6 razy i mam wrażenie, że z każdym razem jest coraz gorzej, pod odpowiednim kątem jakoś to wygląda, ale na żywo... porażka.
Na dodatek wszystkie trawy tutaj padły więc są puste placki.
Z bliska nie pokaże bo wstyd.

Tutaj jako tako w oczekiwaniu na hortensje, ale i tak rabata jest za płaska i brak jej wyższego elementu do tego grupy roślin powinny być dwa razy większe.

Kolejne miejsce nie pokazywane od dawna bo bardzo go nie lubię, całe do zmiany, ale nie mam na nie pomysłu bo rabata ma tylko metr głębokości i na dodatek ma krzewy pod ochroną... rodzicielską.
W miejscu wierzby iwy miał rosnąć od miesiąca 4 metrowy Rohan Obeliska, ale jak wierzba w zeszłym roku była okropna i chora to w tym po ułyszeniu planów rośnie jak głupia i jest pod odwójną ochroną.

No i miejsce porażka numer 4. Po zeszłorocznej budowie kanalizacji rabata się zmniejszyła i wyglądała już bez sensu. Cześć roślin została już przesiedlona wiosną w inne miejsca, a pustki zapełnione sezonowo begonią.
Plan na rabatę już jest i nawet szkice zrobione, ale nie jestem jeszcze do końca przekonany. Zostanie tutaj Gosia i Krzyś (trzmieliny) i funkie, reszta wypad.

Wszystko z tego posta planuje przekopać gruntownie w miarę możliwości czasowych, finansowych i podjazdowych
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:56, 09 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
a ta roża jest jasnorożówa?

Renia o taka
Pierwsze kwiaty na Schone Maid

Jutro okażę się co ma do pokazania w środku, ale zapach ma nieziemski jak dla mnie
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:53, 09 cze 2016

Do góry
Na zywo nie wygląda to na aż taki bałagan jak na zdjęciu... skalniak coraz bardziej irytuje, ale kolekcji rojników mi szkoda.

Fragment ogródu, który jako pierwszy powstał pod wpływem ogrodowiska, tym bardziej jestem z niego dumny bo wszystkie topiary w tym miejscu wyhodowałem samo od małych sadzonek, a moja największa duma to stożek z żółtego cisa.

Mimo wszystko straszne poczochrańce
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:47, 09 cze 2016

Do góry
Buksy trzmieliny itd wołają o cięcie

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:44, 09 cze 2016

Do góry
Dzisiaj nietypowo zacznę od końca i pytania. CO zrobić z grabami
Mianowicie za całe 15zł kupiłem dwa lata temu 3 graby, posadziłem pociachałem i teraz jest to. Nie wiem czy wycinać z nich kolumny, kostki, czy rozpiąć na linkach.
Pnie trzeba naprostować, ale tyczki leżą od miesiąca i zawsze coś ważniejszego. Zastanawiam się nawet nad ich przesadzeniem.

Z żurawkami ponoć jestem kojarzony

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:31, 09 cze 2016

Do góry
Łukasz nawet nie widziałem

Aniu już już.

Bożenko ja tak sądze, że to nie powód do dumy bo człowiek osobny etat na ogród by potrzebował, albo lepiej powinienem się zorganizować
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:27, 09 cze 2016

Do góry
Kamilo zobaczymy jak to będzie, jak się uda to cała zachodnia częśc ogrodu do remontu i to takiego sporego, planuje to już od roku, ale nadal nie wiem do końca jak to ugryźć, nie śpieszy mi się

Ewo hmmm zazwyczaj jak robię coś bez planu to wychodzi kaszana, chyba bardziej takie spontaniczne sadzenie lepiej mi wychodzi lub takie planowane całą zime

Anula skrzydełka rosną coraz większe... muszę uważać bo odlecę
Teraz na bylinowej tylko lawenda mnie denerwuje i może zniknie w przyszłym roku, ale teraz niech rośnie

Kasiu długo trzeba czekać na moje zdjęcia, ale taki już trudny mój los w domu. Róże powoli ruszają, na razie jeden nie w pełni rozwinięty kwiat

Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:22, 09 cze 2016

Do góry
Ojj ale ładna ta grabowa, a pomyśleć, że to się jeszcze wszystko rozrośnie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:19, 09 cze 2016

Do góry
No wiedziałem że bez krwi się nie obchodzi przy takich okazach.
Jak będziesz nadal chciała tego giganteusa to pisz śmiało, wiosną planuję wykopać mojego wielkiego dziada i podzielić, chociaż zastanawiam się ciężko jak ja to zrobię bo ma pond metr średnicy przy podstawie
Coś jeszcze, coś więcej... 22:11, 09 cze 2016

Do góry
Ja to się chyba zestarzałem bo nie wyobrażam sobie teraz siedzieć nad nauką i projektami, a u mnie tego drugiego było okropnie dużo. Życzę zatem dużo wytrwałości na ten gorący okres
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies