Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródkowe rewolucje 07:57, 22 wrz 2016

Do góry
kamcia napisał(a)
Mój wrzosiec to Praecox Rubra, pisze, że nby ma kwitnąć styczeń- kwiecień

Porobiłam wczoraj po raz pierwszy sadzonki rozchodnika, ciekawe czy coś z nich będzie, zadołowałam narazie na pustej rabacie

a ta rabata, aż do samego domku czeka na swoją kolej

no no kochana nie obijasz się tyle sadzonek ja też musze porobić, ale czasu brak

rabata się doczeka - będzie super w ogóle już masz przecież wspaniale rabaty bardzo mi się podobają
W oflisowym ogrodzie 07:55, 22 wrz 2016

Do góry

kamila66 napisał(a)
Pstryknęłam zaraz po pacy co nieco

O to jest mój dredzik co mam ją na pniu
Piękne masz rózne trawki, żurawki i i inne rózne roslnk.
Piękna jeszcze jesień.chociaż chlodno się zrobiło
Kulą w płot 07:54, 22 wrz 2016

Do góry
Psiamama napisał(a)
Szczotki do mycia butelek

Bluszczyk

A jeżówki jeszcze nie powiedziały ostatniego słowa
przepiekne
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 07:51, 22 wrz 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
jesienne wydanie donicy przed drzwiami wejsciowymi

pieknie
Ogród Loczka 07:50, 22 wrz 2016

Do góry
Trochę lepsza fotka i obiecane trawki
W oflisowym ogrodzie 07:37, 22 wrz 2016

Do góry
Rumianko lepszych zdjęć nie mam ale może jak obie żurawki będą na jednej stronie łatwiej będzie dostrzec różnice
Ta u góry strony ma najpiękniejsze "kwiaty" jakie widziałam u żurawki koloru jasno czerwonego

Edit: znalazłam inne
tu obie różnicę widać tylko wtedy kiedy są obok siebie

Ogród Beti 07:23, 22 wrz 2016

Do góry
Jak mozna sobie z tymi nieproszonymi goscmi poradzic?
Ogród Beti 07:22, 22 wrz 2016

Do góry
Jesienny bak

Moja działka na Dębowym Lesie 07:18, 22 wrz 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
w ogóle nie widać, że jutro jesień się zacznie

Prawda..
Wrzesień w tym roku do niedzieli był jak sierpień.TYakie prawdziwe lato
Teraz chłodniej.Ale ważne aby przymrozków jeszcze nie było.
Bo nam korki zginą
Vanilka

Magical Fire

Limka
Moja działka na Dębowym Lesie 07:14, 22 wrz 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Aniu u Ciebie jeszcze cała masa koloru

Chyba wszędzie sa jeszcze jakieś kolorki.
Do czasu przymrozków.
A u ciebie nie ma??
Zaraz zobaczę

Ogród z pergolą 06:46, 22 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

cześć Ursa
powiedz do ilu urósł juz u Ciebie Ascot? bo ja przyjmuję że 1,2 bedzie miał?
pomponelle planuje na środku różanki bo chyba zasluguje na miejsce centralne

oto moja lista róż na różance i wstępne moje przymiarki co gdzie..
Munstead Wood 0,7-1m wys
MariaTeresa 1m wys
Pashmina 0,6m wys
Baronessa 0,6m wys
Princess Aleksandra of Kent 0,7-1m wys
Louis Odier
The fairy
Swany
Hanne 06-0,8m wys
Ascot 0,7-1m wys
First Lady 1,5m wys
2 X Astrid Grafin von H cos tam 1,5m wys
William Shekspir 1,2m wys
Heidi Klum 0,4-0,6m wys pachnie!
Pastella 0,4-0,6m wys
Pomponella 0,8m wys

pomiedzy są rozplenice RedHead i stipa, w plecach miedzy obeliskami z Louis Odier trzcinnik Wanderbuch 5szt.
Williama Szekspira posadzilam trochę glębiej a obok ascota w tej samej linii planuję Heidi Klum
co sadzicie o tym planie?

Pastella zasłoni Heidi Klum - to róża niemal miniaturowa powinna rosną cna samym brzegu aby jej nic nie zaslonilo
Obawiam sie ze lewa strona bedzie zdecydowanie nizsza od prawej patrzac na aktualne rozmiary tych roz u mnie. Astrid wypuszcza max 1 M łodygi ale zapytaj Kasi z Ogrodu pod górke bo ma pełno Astrid jakie u niej duze rosna. Pomponella jest u mnie nizsza od Ascot (w tym roku Ascot dziwnie wybujała na 1,5 M a Pomponella nigdy u mnie nie przekroczyła 1 M
Ciekawa jestem opini innych posiadaczek tych roz
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:29, 22 wrz 2016

Do góry
na dobry poczatek dnia moje sloneczka

i moja ulubiona jezowka. Ladnie sie rozrosla

Kolorowe Rabaty Martek 04:34, 22 wrz 2016

Do góry
Cześć Marto. Nie odzywałem się całe lato, czasu brak, w pracy roboty od groma, nie dają mi robić na podwórku. Miałem syna na wakacjach i żeśmy poszaleli ostro. Więc dopiero łapię oddech a tu już zbliża się indiańskie lato i znów będzie szaleństwo. Widziałem że trochę działasz, to świetnie i nawet to docenili. Napisz co tam u Ciebie. Ładne motylki zrobiłaś, a ja mam Monarcha w prezencie, który ma rozpiętość skrzydeł do 10 cm. Trzymaj formę i bądź twarda.
Borówcowy raj 03:51, 22 wrz 2016

Do góry
Moniko witaj, U mnie nadal Ciepło, teraz jest idealna pogoda, w dzień 24 w nocy 20°C, Dzionek jednak bardzo już krótki, gdy wyjeżdżam rano się rozwidnia a gdy wracam jest idealne światło do focenia. Zwierzaki tutejsze prawie w ogóle się nie boją, jak masz jedzenie jedzą ci z ręki. Gdy byłem z synem na bagnach, to sikorki i kowaliki jadły mu z ręki.

Ja kiedyś w parku karmiłem wiewiórki ale raz się czegoś wystraszyła i pocharatała mi paluchy, pazury maja tak ostre, że nawet nie wiedziałem jak ona to zrobiła. Susły i Chipmunki też jedzą z reki, susłowi bym nie ufał, pazury i zęby ma okropne. Młody w Edward Garden Karmi Susła, Chipmunka i wiewióra.

W tamtym roku miałem oswojonego szopa, to woziłem go traktorem na przyczepie. Śmieszny był cały czas żebrał o jedzenie. Gdy mnie złapały korzonki i robiłem sobie okłady z gorących ziemniaków, to potem karmiłem nimi bernikle z ręki.

Nakarmione stadko. Trochę się bałem, bo szczypały mnie w palce i bardzo nachalne były. Widziałem strach w ich oczach ale łakomstwo i darmowa micha, wygrały ze strachem. Było ich ze sto, więc stadko olbrzymie. W tym roku z powodu suszy gęsi w mieście dużo mniej niż zwykle. Trochę Cię zasypałem fotkami ale chcę pokazać że nie jest to gołosłowie. Pozdróóówka gorąc

Bawarka 01:07, 22 wrz 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)
I malusia niespodzianka, ostatnio obciete roze, wsadzone do ziemi na probe, chyba...chyba...sie ukorzeniaja.

Pocieszające, jeśli są oznaki życia. 'Kapturek' np. z plastikowej butelki (po odcięciu dna) na patyczek nałóż, aby nowy przyrost miał stałą wilgotność i ciepełko.
Rododendronowy ogród II. 00:38, 22 wrz 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Kolorowych snów i miłego czwartku.

Musiałam zacytować, bo ten obraz z wiosennym z azaliami pod oknem mi się skojarzył. I tak się zastanawiam, który piękniejszy?
Ku jesiennemu się skłaniam.

Szmaragdowy Zakątek 00:36, 22 wrz 2016

Do góry
ren133 – fajna relacja, bo fajny wyjazd !!!

Urszulla – marchewka siedziała sobie w gliniastej ziemi i za żadne skarby wyjść nie chciała. W tej sytuacji szpadelek był wielce pomocny, a wręcz niezastąpiony.

popcorn – oj tam...oj tam…

yolka – Jolu, buksiki od ciebie już posadzone. Pięknie wygladają…

Mala_Mi - Aniu, jak Carola kopała gigantyczną marchewkę to właśnie pomyślałam o twojej ziemi. Pamiętam jak kiedyś pokazywałaś „instrukcję obsługi” gliniastej ziemi w ogródku….masakra
Pogubiłam się po drodze... 23:38, 21 wrz 2016

Do góry
wrzesień
1.09

i od 15.09 się już w tym odcieniu trzyma
Pogubiłam się po drodze... 23:28, 21 wrz 2016

Do góry
sierpień
13.08

20.08

24.08
Księżycowy... 23:26, 21 wrz 2016

Do góry
Z rzeczy "nieładnych"... Kolejny kawałek pod byliny przekopany i czeka na wiosnę.

Możliwe jednak, że plany ulegną zmianie (czego jesteśmy bardzo, bardzo blisko), bo własnie tak reprezentuje sie miejsce pod trawnik i może się okazać, że jednak zamiast niego będzie tu preriowa (mój eM bardzo nie chce trawnika)

EMuś walczy z terenem pod brzozową. Myślę, że połowę przygotujemy w tym roku. Pozostaje walka z chwastowiskiem w rowie, z którym nie wiem co zrobić. Muszę uratować z niego czarne bzy i strasznie szkoda mi pokrzyw: bo 1) nawóz i 2) wylęgarnia motyli.

A rozchodniki się mnożą...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies