Sebek - punkt dla Ciebie za rozszyfrowanie nazwy, ale...słówko arcobaleno to mój nick - w nazwie wątku nie pojawi się w swojej włoskiej postaci... Blog Any to tytuł jednej książki z mojej ulubionej serii - mój..będzie innym tytułem z tej samej serii - nadal w tematach arcobaleno - kto wie?
Nici z dzisiejszego wiankowania - przy krojeniu marchewki do obiadu tak sobie obkroilam kciuka, że aaaaaaż ! Paluch zawinięty i boli..może do jutra przejdzie!
Sebciu- rzeczywiście doskonałe zdjęcia i piękne rośliny. Twój ogród za każdą odsłoną ciekawy.
Jak mogę poprosić przwieź mi do Kapiasów małą odszczepkę bluszcza biało-zielonego, mam tylko ciemno zielony. Pozdr.
Dobrze - tylko się przypomnij, bo kartkę mogę zgubić
On dość trudno zimuje, bo liście mu odlatują, ale potem odbija
Madżenko - ja też miałem kupić tylko berberysa u Kapiasów, a przecież muszę zmienić dekorację domu na jesienno - zimową - pomysł mam I chyba jeszcze w tym roku machnę front - znowu Będzie tak trochę...preriowo
Powiedz jaką masz koncepcję jesiennych nasadzeń ?
Przy wejściu do domu będzie symetrycznie - dwie tuje Smaragd - kcem takie co najmniej na 1.5 m, pod nimi po jednej średniej i małej donicy - w 2 małych będą wrzosy, a w średnich nie wiem - może żurawki, jakieś małe iglaki
A na froncie kiedyś się dowiecie
Oj to roboty będzie znów dużo Ale to jest najfajniejsze w ogrodzie, źe zawsze jest możliwość zmiany