Jeszcze sam nie wiem jak będzie - na razie planuję jakie rośliny posadzić - będą trawy, żurawki i wrzosy z wrzoścami - jakoś misternie przeplatane Chyba znów mnie czeka poszerzanie rabat
I to wszystko ma się zmieścić na 90 cm, gdzie rosną jeszcze po dwie hortensje SD i bukszpanowe obwódki z cisami
Chodzi mi o to, żeby przyciągało coś wzrok wczesną wiosną (wrzośce), późną wiosną (żurawki), latem no to hortensje, jesienią wrzosy i trawki - chyba stipy, albo jakieś inne futerka.
Na razie chyba muszę to rozrysować i obliczyć ilości roślin czy mnie stać Ale inspiracją jest ogród GabiK - ciekawe czy mnie za to kilnie - tylko u mnie będzie nie pod linijkę
Szykuję się do zmiany nazwy wątku na ogrodowisku a także nazwy bloga - bo te to takie jakieś robocze - Ana mnie zainspirowała a dokładnie jej blog - ma związek z moim nickiem, który jest ze mną od zawsze w internetowej bytności - kto zgadnie?
Madżenko - ja też miałem kupić tylko berberysa u Kapiasów, a przecież muszę zmienić dekorację domu na jesienno - zimową - pomysł mam I chyba jeszcze w tym roku machnę front - znowu Będzie tak trochę...preriowo
Powiedz jaką masz koncepcję jesiennych nasadzeń ?
Przy wejściu do domu będzie symetrycznie - dwie tuje Smaragd - kcem takie co najmniej na 1.5 m, pod nimi po jednej średniej i małej donicy - w 2 małych będą wrzosy, a w średnich nie wiem - może żurawki, jakieś małe iglaki
Witaj, podglądam Twój wątek i podziwiam .
Jesteś prawie w każdym wątku, wszystko kontrolujesz, korygujesz, doradzasz, u siebie przesadzasz, dosadzasz, do tego etatowy rzecznik Danusi, fotoreporter... pewnie wszystkiego nie wymieniłam... a cha jeszcze prawko robiłeś...
Czy Twoja doba jakaś inna...?
Pozdrawiam.
Madżenko - ja też miałem kupić tylko berberysa u Kapiasów, a przecież muszę zmienić dekorację domu na jesienno - zimową - pomysł mam I chyba jeszcze w tym roku machnę front - znowu Będzie tak trochę...preriowo
Cześć Sebek, w tak zwanym międzyczasie chciałam sie przywitać i powiedzieć, że podziwiam Cię za to, że ciągle coś upiększasz w swoim ogródku pozdrawiam
A dziękuję Dzisiaj "upiększania" ciąg dalszy, bo rozsadziłem kocimiętkę i ziemię wszędzie widać Ale w przyszłym roku śladu nie będzie - a może i w tym?
Danusiu mam pytanie .Piękne są te brzozy fascination,czy one będą dużym drzewem?
Powiedz proszę ,które z brzóz uważasz za najpiękniejsze,bardzo bym chciała kilka mieć w ogrodzie.Jestem w sumie szczęściarą ,ponieważ mieszkam pod samym lasem i z okien widzę również brzozy na tle sosnowego lasku.
Cześć Sebek, w tak zwanym międzyczasie chciałam sie przywitać i powiedzieć, że podziwiam Cię za to, że ciągle coś upiększasz w swoim ogródku pozdrawiam
A dziękuję Dzisiaj "upiększania" ciąg dalszy, bo rozsadziłem kocimiętkę i ziemię wszędzie widać Ale w przyszłym roku śladu nie będzie - a może i w tym?
Szykuję się do zmiany nazwy wątku na ogrodowisku a także nazwy bloga - bo te to takie jakieś robocze - Ana mnie zainspirowała a dokładnie jej blog - ma związek z moim nickiem, który jest ze mną od zawsze w internetowej bytności - kto zgadnie?