Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:11, 25 sie 2012

Do góry

Silver Dollary dopiero w pełni rozkwitu

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:09, 25 sie 2012

Do góry
Zapraszam na dzisiejszą sesję - dzisiaj będzie liściowo, ale kfietki też mam

Rozkwitły od nowa goździki

Zimozielony ogród przy białym domu 19:46, 25 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Danusiu mam pytanie .Piękne są te brzozy fascination,czy one będą dużym drzewem?
Powiedz proszę ,które z brzóz uważasz za najpiękniejsze,bardzo bym chciała kilka mieć w ogrodzie.Jestem w sumie szczęściarą ,ponieważ mieszkam pod samym lasem i z okien widzę również brzozy na tle sosnowego lasku.

Betula albosinensis Fascination dorasta do 10 - 15 metrów

Te są śliczne, ale cudne są też brzozy doorenbos

Dziękuję ,Sebku czy to to samo co brzozy pożyteczne ?
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 19:45, 25 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Łaaaaaaaaał - kanty masz po prostu idealne! A darń zdjęta tak równo, że nic tylko podziwiać tak ładnie ułożone kostki

Dzięki Sebek, te równo ułożone kostki to wyłazi ze mnie pedantyzm mąż się ze mnie śmiał, że tylko linijki mi brakuje
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:43, 25 sie 2012

Do góry
Wtedy albo zmniejszamy ilość trawnika albo ograniczamy rośliny
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:40, 25 sie 2012

Do góry
Jeszcze sam nie wiem jak będzie - na razie planuję jakie rośliny posadzić - będą trawy, żurawki i wrzosy z wrzoścami - jakoś misternie przeplatane Chyba znów mnie czeka poszerzanie rabat

I to wszystko ma się zmieścić na 90 cm, gdzie rosną jeszcze po dwie hortensje SD i bukszpanowe obwódki z cisami

Chodzi mi o to, żeby przyciągało coś wzrok wczesną wiosną (wrzośce), późną wiosną (żurawki), latem no to hortensje, jesienią wrzosy i trawki - chyba stipy, albo jakieś inne futerka.

Na razie chyba muszę to rozrysować i obliczyć ilości roślin czy mnie stać Ale inspiracją jest ogród GabiK - ciekawe czy mnie za to kilnie - tylko u mnie będzie nie pod linijkę
Dolina Tęczy 19:40, 25 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Szykuję się do zmiany nazwy wątku na ogrodowisku a także nazwy bloga - bo te to takie jakieś robocze - Ana mnie zainspirowała a dokładnie jej blog - ma związek z moim nickiem, który jest ze mną od zawsze w internetowej bytności - kto zgadnie?

Arcobaleno z włoskiego znaczy tęcza

A nazwa mi się podoba!

Sebek szacun!!!
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 19:36, 25 sie 2012

Do góry
Łaaaaaaaaał - kanty masz po prostu idealne! A darń zdjęta tak równo, że nic tylko podziwiać tak ładnie ułożone kostki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:35, 25 sie 2012

Do góry
Sebek napisz co ty planujesz na froncie, bo aż mnie z ciekawości skręca przerwałam opryski aby u cIebie sprąwdzić, a tu zero informacji
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:27, 25 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Madżenko - ja też miałem kupić tylko berberysa u Kapiasów, a przecież muszę zmienić dekorację domu na jesienno - zimową - pomysł mam I chyba jeszcze w tym roku machnę front - znowu Będzie tak trochę...preriowo

Powiedz jaką masz koncepcję jesiennych nasadzeń ?

Przy wejściu do domu będzie symetrycznie - dwie tuje Smaragd - kcem takie co najmniej na 1.5 m, pod nimi po jednej średniej i małej donicy - w 2 małych będą wrzosy, a w średnich nie wiem - może żurawki, jakieś małe iglaki

A na froncie kiedyś się dowiecie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:23, 25 sie 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Witaj, podglądam Twój wątek i podziwiam .
Jesteś prawie w każdym wątku, wszystko kontrolujesz, korygujesz, doradzasz, u siebie przesadzasz, dosadzasz, do tego etatowy rzecznik Danusi, fotoreporter... pewnie wszystkiego nie wymieniłam... a cha jeszcze prawko robiłeś...
Czy Twoja doba jakaś inna...?
Pozdrawiam.

Prawko nadal robię - kolejna jazda w poniedziałek

Moja doba też ma tylko 24 godziny - niestety
Kiedyś będzie tu pięknie ... 19:19, 25 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Madżenko - ja też miałem kupić tylko berberysa u Kapiasów, a przecież muszę zmienić dekorację domu na jesienno - zimową - pomysł mam I chyba jeszcze w tym roku machnę front - znowu Będzie tak trochę...preriowo

Powiedz jaką masz koncepcję jesiennych nasadzeń ?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:14, 25 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Cześć Sebek, w tak zwanym międzyczasie chciałam sie przywitać i powiedzieć, że podziwiam Cię za to, że ciągle coś upiększasz w swoim ogródku pozdrawiam

A dziękuję Dzisiaj "upiększania" ciąg dalszy, bo rozsadziłem kocimiętkę i ziemię wszędzie widać Ale w przyszłym roku śladu nie będzie - a może i w tym?

Potem zapraszam na zdjęcia

Z przyjemnością i tak po cichutku podglądałam
Zieleń to życie 2012 18:43, 25 sie 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
No no - całkiem niezła to wystawa - poprzeczka z roku na rok się podnosi

ja byłam na wystawie i powiem szczerze...ciurkadełka zrobiły na mnie największe wrażenie, poza tym niestety bez rewelacji...
Zimozielony ogród przy białym domu 18:20, 25 sie 2012

Do góry
butterfly napisał(a)

A mnie trapi co to za śliczna trawka?

Zajebiaszczy ten murek się zapowiada !!!!!

Może to carex buchananii?
Zimozielony ogród przy białym domu 18:20, 25 sie 2012

Do góry
adka napisał(a)
Danusiu mam pytanie .Piękne są te brzozy fascination,czy one będą dużym drzewem?
Powiedz proszę ,które z brzóz uważasz za najpiękniejsze,bardzo bym chciała kilka mieć w ogrodzie.Jestem w sumie szczęściarą ,ponieważ mieszkam pod samym lasem i z okien widzę również brzozy na tle sosnowego lasku.

Betula Fascination dorasta do 10 - 15 metrów

Te są śliczne, ale cudne są też brzozy Doorenbos
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:17, 25 sie 2012

Do góry
Dorka napisał(a)
Cześć Sebek, w tak zwanym międzyczasie chciałam sie przywitać i powiedzieć, że podziwiam Cię za to, że ciągle coś upiększasz w swoim ogródku pozdrawiam

A dziękuję Dzisiaj "upiększania" ciąg dalszy, bo rozsadziłem kocimiętkę i ziemię wszędzie widać Ale w przyszłym roku śladu nie będzie - a może i w tym?

Potem zapraszam na zdjęcia
Dolina Tęczy 18:15, 25 sie 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)

Szykuję się do zmiany nazwy wątku na ogrodowisku a także nazwy bloga - bo te to takie jakieś robocze - Ana mnie zainspirowała a dokładnie jej blog - ma związek z moim nickiem, który jest ze mną od zawsze w internetowej bytności - kto zgadnie?

Arcobaleno z włoskiego znaczy tęcza

A nazwa mi się podoba!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 18:02, 25 sie 2012

Do góry
Dolina Tęczy 18:01, 25 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Marto podaj linka do tych wianków

Madziu to Gap, którego Ty znalazłaś
Chyba niepotrzebnie wpisalam wreath - umarłam jak zobaczyłam....

I przynajmniej nowego słowa się po angielsku naumialam ogrodowisko kształci

Zaniemówiłem Ale za to mam inspirację na jesienny wianek Proste i ładne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies