Iwonko gdzie kupowałaś te rozchodniki? Piękne są. Ja kupiłam ostatnio w jednym internetowym sklepie i dostałam po jednej przywiędłej gałązce. Napisz prosze na prv.
Jako że na roślinkach się jeszcze nie znam to nie wypowiadam się ale o kolorach chyba mogę Straaaasznie fajne zestawienie kolorystyczne Witam się - tak w ogóle
Co do rozchodników to nie wiem, zimno faktycznie ale ja powsadzałam połamane gałazki, w niedzielę miałam gości i piłka poszła w ruch może akurat się ukorzenią
a wczoraj przyszły zamówione
purple emperor, septemberglut, stardust, dazzleberry ten ostatni to miniaturka, fajny podoba mi się nawet
A czym jest zarośnięta ta siatka? Jeśli zimozielone to ok, jeśli nie, to bym sadziła żywopłot.
Próbowałam "ugeometrycznić" te linie z pierwszego projektu ale kiepsko to wygląda:
To już lepiej coś takiego:
Warzywniak i maliny razem. Tylko przy południowej granicy działki brakuje wtedy miejsca na żywopłot. Tzn.: można go oczywiście posadzić, ale na rabatę zostaje wtedy 1 metr, a to za mało, żeby cokolwiek sensownego posadzić.
W ten piękny inaczej, pochmurny i zimny poranek pobiegałam z aparatem po ogrodzie:
Coś w trawie piszczy:
Dumnie w szeregu łubin (ma robić za poplon):
Perukowiec dorobił się smyka. Można go odseparować od macierzy? I stać się szczęśliwym posiadaczem perukowców w ilości sztuk dwie? I kiedy to ewentualnie czynić?
Ogrodowisko ma hortensje Limelight. Mam i ja (oczywiście sztuk 3, bo jakże by inaczej)
Robi się jesiennie:
Uwielbiam te kicie ogonki Rubruma (szkoda, że zimy nie przetrzyma)
Haniu pomidorki super u mnie dawno już po zbiorach teraz czs malinek obrodziły w tym roku pięknie.Porobiłam soku i naleweczka się robi.Szałwie masz piękną co to za odmiana?Pozdrawiam