Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 12:52, 06 lis 2016

A tu kolejna ukorzeniona gałązka, ale tej już nie ruszam.
sylwia_slomc... 13:07, 06 lis 2016

Katkak napisał(a)

Sylwuś nie znam innego ogrodu poza Twoim, w którym by bażanty były na porządku dziennym, więc moim zdaniem rozmaitości to u Ciebie . Ludzie specjalnie bażanty kupują i w wolierach trzymają, a do Ciebie same walą drzwiami i oknami . Ironia losu

No nie?
sylwia_slomc... 13:10, 06 lis 2016

Nie ruszaj tej drugiej
U Ciebie maja wprost idealne warunki do ukorzeniania, półcień i ziemia piękna czarna, a lekka Zupełnie inna niż moja ciężka i zbita.
No i co tu dużo mówić kochają Cię te rośliny to się i mnożą
sylwia_slomc... 13:33, 06 lis 2016

Kasieńka ucięłam tak jak mówiłaś tych moich rozchodników do słoika postawiłam i powiem Ci , że jeszcze jak Aga była to byłam pewna , że nic z tego nie będzie bo padały i gubiły listki.
A tu dzisiaj zonk , chciałam wywalić patrzę a tam gałązki się rozkrzewiają , patrzę do wody i jakieś maleńkie korzonki się pokazują
Jak dobrze pójdzie i spotkanko 27 dojdzie do skutku , a trzaskającego mrozu nie będzie to Ci przywiozę do Kasi, od razu po drodze Agusi może podrzucisz co???
Constans 15:18, 06 lis 2016

Kupiłam dziś "Mam ogród", na stronie 8 patrzę: Moja bajka. Myślę, skąd ja to znam? Chyba na O. taki wątek częściowo czytałam. Wklepuje w wyszukiwarkę, a jak! dobrze pamiętałam!
Kasia gratuluje ogrodu miesiąca, a poza tym witam się u Ciebie chyba po raz pierwszy oficjalnie, bo wcześniej bywałam lecz śladu nie zostawiałam
Katkak 15:36, 06 lis 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasieńka ucięłam tak jak mówiłaś tych moich rozchodników do słoika postawiłam i powiem Ci , że jeszcze jak Aga była to byłam pewna , że nic z tego nie będzie bo padały i gubiły listki.
A tu dzisiaj zonk , chciałam wywalić patrzę a tam gałązki się rozkrzewiają , patrzę do wody i jakieś maleńkie korzonki się pokazują
Jak dobrze pójdzie i spotkanko 27 dojdzie do skutku , a trzaskającego mrozu nie będzie to Ci przywiozę do Kasi, od razu po drodze Agusi może podrzucisz co???

Widzisz? Mówiłam. Ja też ukorzeniłam w ten sposób. Banalnie proste, a roślinek przybywa. A odmianę Matrona to nawet od razu do gruntu wsadziłam i też się ukorzeniła . Sylwuś postaram się .
Katkak 15:41, 06 lis 2016

Ptaków jest zatrzęsienie. Non stop coś się dzieje za oknem . Cudowny, niesamowity widok .

są też rudziki. Niestety są szybsze od mojego apaatu i tylko takie kiepskie zdjęcie mam . Cieszy mnie ogromnie ta ptasia ferajna. Napisałam już do Mikołaja z prośbą o Atlas ptaków polskich .
Katkak 15:41, 06 lis 2016

Constans napisał(a)
Kupiłam dziś "Mam ogród", na stronie 8 patrzę: Moja bajka. Myślę, skąd ja to znam? Chyba na O. taki wątek częściowo czytałam. Wklepuje w wyszukiwarkę, a jak! dobrze pamiętałam!
Kasia gratuluje ogrodu miesiąca, a poza tym witam się u Ciebie chyba po raz pierwszy oficjalnie, bo wcześniej bywałam lecz śladu nie zostawiałam

Witaj Aniu . LEcę do Ciebie z rewizytą .
Katkak 15:51, 06 lis 2016

Dwie stare aluminiowe chochle postanowiłam wykorzystać w ten sposób . To akurat nie ma być ładne, a praktyczne. Grunt, że sikorkom się podoba .

Azalia Jack A. Sand tak zjawiskowo się przebarwia

ta też jest śliczna
Katkak 15:53, 06 lis 2016

całe mnóstwo siewek orlików, ale to te śliczne pełne, więc niech sobie rosną do woli